Yay Burcunda Diyet, Beslenme ve Saglık / Yeni Ay

02 Aralık 2013 saat 08:31’den 04 Aralık  2013 saat 08:49’a kadar Ay Yay Burcunda olacak;
(03 Aralık 2013 saat 02:22’de Yeni Ay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki iki hafta boyunca Ay büyüyecek!
Sabah 08:31’den itibaren Yay Burcunun etkilerini almaya başlıyoruz ve bununla birlikte beslenmemizde proteinler ve vitaminler önem kazanmaya başlıyor.
Gece yarısından sonra ise büyüyen faza geçiyoruz. Bu saatlerden itibaren bedenimiz vitamin ve proteinleri iki kat tüketiyormuşuz gibi algılayacak. Vitamin ve protein eksiği olanlar bu avantajı en güzel şekilde değerlendirmeli.
Çocuklarınıza yay günleri boyunca protein ve vitamin açısından zengin gıdalar hazırlamanız önemli. Hamileyseniz, zayıf bir bünyeye sahipseniz ya da spor yapıyorsanız sizler için de aynı durum geçerli.
Yay günleri cildinize ve saçlarınıza da iki kat destek verecektir. Bu nedenle bakımların yanında beslenmenize de vitamin ve proteinleri dahil etmeniz çok faydalı olacaktır.

Tüm bu sebeplerle Yeni Ay’dan itibaren iki haftalık dahili bir maya kürü uygulamanızı öneririm. Maya hakkında ve kullanım şekliyle ilgili detayları burada bulabilirsiniz.
Bu tür gıdalar içerisinde alerjiye neden olanlar varsa (yumurta alerjisi gibi)bunlardan uzak durmanızı ya da her zamankinden daha az tüketmenizi öneriyorum. Çünkü bu iki kat etki alerjiye neden olabilir.
Hassas bölgemiz üst baldırlarımızda olacak. Varis hastaları da bu günlerde daha fazla ağrı hissedebilir. Bu nedenle bu bölgeyi yoracak ve ağrıya sebep olacak aktivitelerden kaçının. Tedavi için uygulayacağınız her şey bu günlerde daha fazla etki edecektir. Rahatlatıcı masajlar da uygulayabilirsiniz. Varisin bitkisel tedavisine buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.
Selülit probleminiz varsa bu günden itibaren bakımlara başlayabilirsiniz. Yaklaşık on gün kadar etkili bir dönem.
Ameliyatlar açısından, özellikle baldır ve varisle ilgili ameliyatlar için uygun bir dönem değil. Mümkünse iki hafta boyunca tüm ameliyatlardan uzak durun. Çünkü büyüyen ay fazı yaraların kapanmasını geciktireceği gibi enfeksiyon ya da kanama riskini arttıracağından iyileşme süreci zorlu geçebilir.
Bu gece yarısından sonra  Ay büyüme dönemine giriyor. Önümüzdeki iki hafta boyunca bedenimiz yediklerimizi iki kat algılayıp depolama için kullanacak. Dolayısıyla bedenimiz daha kolay genişleyecek!
Saç ve cilt sağlığımız için gerekli besinler de bu iki hafta boyunca iki kat etki edecek ve depolanacak.
Sadece dışarıdan yapılan bakımlar her zaman tek başına yeterli olmayabilir. Protein, vitamin, mineral gibi besinlerin eksikliği söz konusu ise yapacağınız bakımlardan en düşük seviyede sonuç alırsınız. Bunun önüne geçmenin en güzel yolu yine ay takvimi doğrultusunda uygun besinleri uygun günlerde alarak ekstra fayda sağlamak; saçlarımızı ve cildimizi içeriden de beslemektir.
2-3-4 aralık tarihleri detoks için en etkili günlerdir.
Varis veya selülitlerle ilgili şikayetiniz varsa 2 Aralık itibariyle tedaviye başlamanızı öneririm.