Yay Burcunda Diyet, Beslenme ve Saglık

04 Kasım 2013 saat 22:14’ten 06 Kasım  2013 saat 23:43’e kadar Ay Yay Burcunda büyüyecek;

Bu gece Yay Burcunun etkilerini almaya başlıyoruz ve bununla birlikte beslenmemizde proteinler ve vitaminler önem kazanmaya başlıyor.
Büyüyen fazda olduğumuzdan bedenimiz vitamin ve proteinleri iki kat tüketiyormuşuz gibi algılayacak. Vitamin ve protein eksiği olanlar bu avantajı  en güzel şekilde değerlendirmeli.

Çocuklarınıza yay günleri boyunca protein ve vitamin açısından zengin gıdalar hazırlamanız önemli. Hamileyseniz, zayıf bir bünyeye sahipseniz ya da spor yapıyorsanız sizler için de aynı durum geçerli.
Yay günleri cildinize ve saçlarınıza da iki kat destek verecektir. Bu nedenle bakımların yanında beslenmenize de vitamin ve proteinleri dahil etmeniz yararınıza olacaktır.

Bu tür gıdalar içerisinde alerjiye sebep olanlar varsa bunlardan uzak durmanızı ya da her zamankinden daha az tüketmenizi öneriyorum. Çünkü bu iki kat etki alerjiye neden olabilir. Yumurta alerjisini bu duruma örnek verebiliriz.
Hassas bölgemiz üst baldırlarımızda olacak. Varis hastaları da bu günlerde daha fazla ağrı hissedebilir. Bu nedenle bu bölgeyi yoracak ve ağrıya sebep olacak aktivitelerden kaçının. Tedavi için uygulayacağınız her şey bu günlerde daha fazla etki edecektir. Rahatlatıcı masajlar da uygulayabilirsiniz. Varisin bitkisel tedavisine buradan ulaşabilirsiniz.
Selülit probleminiz varsa bu günden itibaren bakımlara başlayabilirsiniz. Yaklaşık on gün kadar etkili bir dönem. Kalçaya yakın bölgeler içinse önümüzdeki birkaç gün daha önemli.
Ameliyatlar açısından, özellikle baldır ve varisle ilgili ameliyatlar için uygun bir dönem değil. Mümkünse iki hafta boyunca tüm ameliyatlardan uzak durun.