TEMMUZ AYI SAÇ KESİM TAKVİMİ (2016)


Birçoğunuzun bildiği gibi Ay takvimine göre saç kesimi yaparken ihtiyacımıza göre farklı günler kullanıyoruz.

Ay takvimi durağan bir takvim olmadığı için konuştuklarımız sürekli değişip geçersiz hale geliyor. Bu da her gün ailemize katılan yeni yeni dostlarımız için kafa karışıklığına neden oluyor.

Epilasyonda olduğu gibi saç kesiminde de böyle bir takvim çok işimize yarayacak. Çünkü alternatiflerimizi ve sağladığı yararları inceleyip, sizin için doğru olan saç kesimine kolayca karar verebileceksiniz.

Temmuz Ayı Aslan Günleri

07 Temmuz 2016 05:30’dan 07 Temmuz 2016 19:30’a kadar (yani sadece perşembe günü) yapılması gereken bu saç kesimi saçımızın neredeyse tüm ihtiyacını karşılar nitelikte. Uzamanın durması (yanlış dönemde yapılan kesimden kaynaklanır, kaş küsmesinin saçtaki halidir), saçın zayıflayarak incelmesi, dökülmesi, kepek gibi sorunları tedavi ettiği gibi yanmış ve yıpranmış saç tellerinin yeniden onarılmasını da sağlar. Ayrıca saçı zamanla gürleştirir. Bu etkiler için en az üç kez üst üste aslan günlerinde kesim önerilir fakat bu süreci başlattıktan sonra iyileşmeyi gözlemlemeye başlarız.

Erkeklerde saç dökülmesine karşı mutlaka denenmelidir. Ayrıca çocukların ilk saç kesimleri dahi aslan günlerinde yapılmalıdır; bu çok eski fakat neredeyse unutulmuş bir gelenektir.  Bu kadim bilgi kelliğin önüne geçebilecek kadar güçlü bir araçtır!

Temmuz Ayı Başak Günleri

08 Temmuz 2016 01:40’tan 10 Temmuz 2016 11:32’ye kadar yapılabilecek bu kesim kısa saç kullananlar için avantaj sağlar. Çünkü Ay Başakta iken yapılan kesim şeklini daha uzun süre korur. Sadece kesimde değil; fönde ve diğer işlemlerde de (perma vb.)aynı avantajı sağlar. Beyaz saçları sebebiyle çok sık dip boyası yapmak zorunda olanlarında bu kesimi denemesini öneririm.

Temmuz Ayı Yay Günleri

15 Temmuz 2016 12:14’ten 17 Temmuz 2016 22:32’ye kadar yapılması gereken bu kesimin dökülmeyi durdurma, saçı gürleştirme ya da onarma gibi vaatleri yoktur. Ancak saçlarını uzatmak için mücadele edenlerimiz için mükemmel bir fırsattır.

Biliyorsunuz bir süredir Yay burcunu küçülen ay fazında yaşadığımızdan uzamaya etkisi bir miktar zayıflamıştı. Zayıflayan bu etki artık güçleniyor.

Temmuz Ayı Koç Günleri

24 Temmuz 2016 15:32’den 26 Temmuz 2016 18:37’ye kadar yapılması gereken bu kesim hemen hemen aslan burcundaki özellikleri taşır. Saç köklerini güçlendirir, dökülmeyi durdurur, yeni saç oluşumunu destekler. Şimdilik büyüyen ay fazında gerçekleştiği için küçük bir miktar da uzamaya destek verir. Aynı şekilde, en az üç kez ara vermeden kesimi yinelemek tedaviyi tamamlamak açısından önemlidir. Yine ilk kesimden itibaren yavaşça etkilerini hissettirir.



Günü geldikçe, özel notlar ekleme ihtimalime karşı, uygulama öncesinde takvime bir kez daha göz atmanız faydalı olur.



***

Bu avantajlardan faydalanmak için mutlaka fazla miktarda kesim yapmaya gerek yoktur. 1-2 mm’lik bir kesim bile kötü giden durumu tersine çevirmeye yeter. Bunu evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Tavsiyem, saçınızı ıslatıp büyük ya da küçük tutamlara ayırdıktan sonra saçın tamamından azar azar kesmeniz. Deneyimlerime göre tek bir tutamdan kesmekten çok daha hızlı ve etkili sonuç veriyor.

Ay takvimine uygun saç kesimi yaparken kararsız davranmamak gerekir. Yani sonuca ulaşana kadar aynı burçta kesim yapmaktır doğru olan. Örneğin aslan günlerinde saçınızı kesip, on gün sonraki yay günlerinde de tekrarlarsanız, artık tek beklemeniz gereken hızlı uzamadır. Çünkü her saç kesimi, rastladığı burcun özellikleriyle yola devam etmenizi sağlar. Kısaca, verdiğiniz komutu sürekli değiştirirseniz gideceğiniz yere ulaşamazsınız.

Unutmayın! Yanlış zamanda yapılan saç kesimi saçın yapısını tamamen bozar. Doğru zamanda yeniden kesim yapılmadan ne iyi beslenme ne vitamin takviyeleri ne de bakım kürleri çözüm olur.

Doğru zamanda yapılan kesimleri ihtiyacınız doğrultusunda seçeceğiniz ve yine ay takvimini dikkate alarak uygulayacağınız bakımlarla desteklemek ise sizi kısa sürede mükemmel sonuca ulaştırır. Pek çoğunuz bunu zaten yaşayarak öğrendiniz :)

Herkesin deneyimlemesi dileğiyle…

Sevgiyle ve güzel kalalım!

Etiketler: ,