ŞUBAT 2016 KAŞ BAKIM TAKVİMİ

Kaş Küsmesi Nedir?

Kaş küsmesi,  bu bölgedeki kıl köklerinin çeşitli sebeplerle zarar görmesi ve köklerin yeniden oluşmamasıdır. Böyle bir durumda kaşta kalıcı boşluklar oluşur.

 
Kaş Küsmesi Neden Olur?
Pek çok nedene bağlı olarak oluşabilir.
-Stres
-Kullanılan ilaçların yan etkisi
-Hamilelik sırasında değişen hormonlar
-Saçkıran
-Kaşların ters yönde alınması
-Kaşları boyamak
-Kıl köklerinde enfeksiyon meydana gelmesi
-Ve belki de en önemlisi kaşların yanlış zamanlarda alınması!

Kaş Küsmesi Nasıl Tedavi Edilir?
İlk olarak herkesin bildiği gibi bakım yağları ya bitkisel yöntemlerle evde doğal yollarla tedavi edebiliriz. Badem yağı, zeytinyağı, sarımsak yağı, hint yağı, susam yağı vb. yağları ilk grupta sayabiliriz.
Yağlar yerine sarımsağın öz suyunu kaşlara masajla uygulayabiliriz. Bunun en kolay yolu sarmısağın sivri ucunu biraz açıp bu kısmını kaş bölgesine cilt pembeleşene kadar sürmektir. Böylece hem sarmısağın öz suyunu kullanmış hem de kan dolaşımını arttıracak bir masaj uygulamış oluruz. Kan dolaşımı en az sarmısağın etken maddeleri kadar önemli!
Sabahtan kalan çayın demini de kaşa uygulayabiliriz. Bu uygulamanın kirpiklere büyük faydası vardır. Blogu ilk kez ziyaret ediyorsanız bu uygulama ile ilgili yazımızı ve yorumlarını incelemenizi öneririm. BURADAN ulaşabilirsiniz.
Yazımın bundan sonraki bölümü kaşların yeniden çıkmasını sağlayacak asıl ve en önemli yöntemi barındırıyor. Ay takvimi yöntemi!
Kaş küsmesinin nedenlerini sıralarken öneminden dolayı sona bıraktığım kaşları yanlış zamanda alma meselesi yani.
Kozmik bakım üyeleri olarak ay takviminin mucizevi etkilerine şahitsiniz zaten. Özellikle son dönemde bu muhteşem etkileri küsen kaşları yeniden hayata döndürmekte de kullanıyoruz. Nasıl ki epilasyon takvimiyle kökleri öldürüyorsak –ki kaşların zamana dayalı küsmesi böyle gerçekleşiyor- aynı şekilde Ay takvimini kullanarak kaşları geri getirmek de mümkün.
Şimdi sıra sadece facebook  twitter ve instagram hatırlatmalarıyla verdiğim doğru zamanlamayı  diğer konularda yaptığımız gibi takvimleştirmekte.

Şubat Ayı Koç Günleri
11 Şubat 2016 saat 11.54’ten 13 Şubat 2016 saat 13.35’e kadar devam edecek Koç etkisi küsen kaşları yeniden hayata döndürmek için ideal zamanlardan biridir. Bunun için kaşları bu zaman diliminde almak gerekir

Şubat Ayı Aslan Günleri
20 Şubat 2016 saat 04.17’den 22 Şubat 2016 saat 13.24’e kadar devam edecek olan Aslan burcu etkisi de kaşlarımızın gürleşmesi için tercih edeceğimiz alım zamanı olmalı. 

Uyarılar ve Önlemler:
Bu iki zaman dilimi sadece küsen kaşları değil yapısal olarak seyrek ve zayıf olan kaşlar üzerinde de güçlendirici ve gürleştirici etkiye sahiptir; kaşları belirginleştirir.
Eğer ayda sadece bir kez kaş alabiliyorsanız tercihiniz aslan günlerinden yana olabilir. İki kez kaş almaya ihtiyaç duyuyorsanız hem koç hem aslan günlerini mutlaka değerlendirmelisiniz.
İstediğiniz sonucu alana kadar bu günlerin dışında kaş almamanız gerekir. Çünkü daha önceki gibi zamanlamanız yanlış olursa bu sizi başa döndürür ya da var olan kaşlarda yeni küsmelere neden olur.
Bu takvimi kullanırken başta bahsettiğim yağ ve bitkisel yöntemlerle bakım yapmak tedavi sürecini hızlandırıp çok daha etkili sonuçlar almayı sağlar. Takvim tek başına yeterlidir fakat hiçbirimiz daha fazlasına ve daha hızlısına hayır demeyiz!
Yukarıdaki uygulamalar erkeklerde görülen kaş küsmesinde de  aynı şekilde etkilidir!

Sevgiyle ve güzel kalalım!
Şifa olsun..

Etiketler: , , , ,