YENİ AY VE DOLUNAY DETOKSU - MİNİ DETOX

Neden Uygulanır?

Bu iki Ay dönemi bedenimizin, ruhumuzun ve zihnimizin yoğun bir enerjiye maruz kaldığı dönemlerdir. Bu etkinin ne kadar güçlü olduğunu aslında hepimiz ilkokul sıralarında öğrenmiştik. Med-cezir, yani Ay’ın enerjisi ile okyanusları yükseltip alçaltması..
Bu enerji okyanusların yanında kum tanesi sayılabilecek biz insanları nasıl etkiler bir düşünün!
Etkileri arasında farklılıklar olsa da hem Yeni Ay hem de Dolunay döneminde pek hoşa gitmeyen etkiler yaşarız; bedenen, ruhen ve zihnen. Bu enerjinin
olumsuz etkilerini azaltmak elbette başvurabileceğimiz yöntemler mevcut.
Ruhumuzu ve zihnimizi rahatlatacak yöntemler arasında meditasyon, dua, zikir, ibadet ya da benzeri unsurlar sayılabilir. Bu tür bir yöntem üzerimizdeki gergin enerjiyi boşaltarak yaşanması olası pek çok olumsuz durumdan bizi koruyacaktır.

Bedenimizi arındırmanın ve korumanın yolu ise beslenme konusunda bir disiplin uygulamaktır. Bu iki dönemde organlarımızı yormak bir yana dinlendirmemiz gerekir. Bunun için de ağır beslenmekten yorulan organlarımızı üzmeyecek bir beslenme şekli seçmemiz gerekir. 

Nasıl Uygulanır?

Uzman kimliklerin sunduğu pek çok detoks türü vardır. Ben herhangi birini seçip vermeyeceğim sizlere çünkü söylediğim gibi bu uzmanlık gerektiren bir iş ve doğrusu kişiye özel olanı. Peki, ne yapacağız? Sizin için hazırlanmış ya da uygulayıp faydasını gördüğünüz herhangi bir detoks tarifi varsa evinizde buna devam edebilirsiniz. Yoksa, böyle bir tarife ulaşana kadar detoksun genel kurallarıyla hareket edebilirsiniz. Bizim için asıl önemli olan ve benim sizlerle paylaşmak istediğim, doğru zamanlama çünkü. 

Nedir Genel Kurallar?

Detoks süresi boyunca:

-Ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmak (özellikle Dolunay dönemlerinde alınan yağ yerleşir, vücuttan atılması çok zordur!)

-Et ve et ürünlerinden uzak durmak

-Süt ve süt ürünlerinden uzak durmak

-İşlenmiş gıdalardan, asidik yiyecek ve içeceklerden uzak durmak

-Taneli ve sert; hazmı zor gıdalardan uzak durmak

-Öğünlerimizi sebze çorbaları içerek değerlendirmek

-Öğün aralarında taze sıkılmış meyve ve sebze suları hazırlayıp içmek .(Havuc, pancar, şalgam, elma, kivi gibi meyve ve sebzeler.)

-Bol su içmek (özellikle saat 15.00-19.00 saatleri arası bedenimizin toksin atma zamanıdır!)

-Mümkünse günde iki fincan bitki çayı  (Lavanta, ısırgan, papatya, rezene, karahindiba vb.)

-Stresten kendimizi korumak 

Ne Zaman Uygulanmalı?

09-10-11 Mayıs 2017 (Dolunay) 24-25-26 Mayıs 2017 (Yeniay)detoksun etkilerini kat kat arttıracak tarihler! Olması gereken ve etkili sonuç verecek olan budur fakat çok önemli bir nedenle üç gün uygulamanız mümkün değilse en azından 10 Mayıs ve 25 Mayıs tarihlerini değerlendirmenizi öneririm.
 
*** İsteyenler bu süreyi oruç tutarak da geçirebilir ve daha da faydalıdır fakat iftar öğünü ve sonrasında yine yukarıdaki gibi hafif beslenme koşulu devam etmektedir.

Yeni Ay ve Dolunay arınma dönemleridir ve çok önemli bir fırsattır bedenimiz, zihnimiz ve ruhumuz için! Dinlenen, yenilenen organlarımız ve bedenimiz taptaze bir enerjiyle dolar; bu enerji zihin ve ruh yorgunluğumuzu da önemli ölçüde giderir. Daha da arı bir zihin ve ruh için yazımın başında bahsettiğim yöntemleri de ilave edebilirsiniz bu sürece.

Arınmak, hafiflemek ve yenilenip taptaze enerjilerle dönmek dileğiyle <3


Tüm yılın Dolunay ve Yeni Ay takvimini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Etiketler: , ,