Safra Kesesi Taşı ve Polipten Nasıl Kurtuluruz?

Böbrek taşlarının bitkisel tedavi yöntemini verdiğimde, safra kesesi taşları için de bir çözümden bahsedeceğimi söylemiştim hatırlarsanız. Her ikisi de aynı kategoride gibi görünse de böbrek taşlarını eriten ya da düşüren yöntemler safra kesesi taşlarında işe yaramıyor maalesef. Fakat birazdan bahsedeceğim yöntem safra kesesi taşını erittiği gibi böbrek taşlarını da eritiyor. Tecrübeyle sabittir!

Benim safra kesesi taşıyla tanışmam birkaç yıl önce olsa da bendeki varlığı daha öncesine dayanıyor. Yani ben yaklaşık iki yıl bedenimdeki bu taştan habersiz, hiçbir sıkıntı hissetmeden yaşamışım. Beyaz saçlarım için sarımsak
 
yutmaya başlamasaydım, muhtemelen aynı şekilde yaşamaya devam ediyor olacaktım. Bunu yapmaya başladıktan sonraki ilk iki haftamı tarif edemem. Safra kesesi taşı öyle bir şey ki bütün bedeninizi allak bullak ediyor; bütün parçaları arızalanmış bir makine gibi oluyorsunuz. Bu dönem de yatağımdan zorla kalkıp pek çok polikliniğin kapısını çaldım. Neyse ki sonunda sorunu bulduk fakat çok zor bir süreçti. Şimdi ise teşhis koyacak kadar iyi tanıyorum safra kesesi taşını.


Tıpta bahsedilen tek çözümü, safra kesesinin ameliyatla alınması. Fakat bir organını kaybetme fikri hiç hoş gelmiyor kulağa. Basit bir ameliyat gibi görünse de, bu organ olmadan hayat devam etse de araştırmalarım sonucu gördüm ki ameliyattan sonra sadece ağrıdan kurtuluyorsunuz. Yağlı gıdalar tükettiğiniz de, yumurta sarısı tükettiğiniz de ya da soğan-sarımsak gibi gıdalar; aynı mide bulantılarını yaşamaya devam ediyorsunuz.

Ancak taşla yaşamak her zaman tehlikesiz değil. İlerlediğinde kötü sonuçlarla karşılaşmaktan bahsediyor doktorlar. Taşın kanala düşmesi, polip oluşumu ya da daha kötü sonuçlar. Yeri gelmişken, bu süreçte yine ameliyattan başka çözümü bilinmeyen ve 10 mm ye ulaştığında bunun kanser demek olduğunu en yetkili ağızdan duyduğum poliple de tanıştım. Bu tanışıklığımız dört haftalık yoğun alkali su kullanımı sonucu çok kısa sürdü. (kullanım şekli ile detaylar için buraya tıklayın)

Bazılarınızın şahit olduğu bu süreçte bu taşı düşürmek ya da eritmek için internette ne bulduysam yapmaya çalıştım. Hatta gerekli tedbirleri alarak bazı riskli uygulamaları bile denedim. Maalesef geçen yıla kadar hiçbir uygulamadan sonuç alamadım.

Safra kesemde taş olduğunu ilk öğrendiğim zamanlarda,  bir meslektaşımın hem eczacılık hem tıp mezunu ve şimdi emekli doktor olan eşiyle sohbetimiz sırasında bana eski bir kaynak kitap getirmiş ve bu konudaki alternatif tedaviyi göstermişti. Kitapta tavuk taşlığının zarının toz haline getirilip kullanılması gerektiği yazıyordu. Fakat bu bana o kadar imkansız göründü ki üzerinde durmadım. Çünkü tavuklar artık tamamen temizlenmiş olarak müşteriye sunuluyordu.

Geçen yıl, bu sohbeti hatırlayıp biraz araştırmaya karar verdim. Önce bu konuda bilimsel bir çalışma yapıldığını öğrendim. Çalışmalar 2009 yılında başlatılmış ve iki yıl devam etmiş. Böbrek taşına sahip hastalar üzerinde yapılsa da bu çalışmanın sonunda  % 75 oranında başarı sağlanmış.

Araştırdıkça sonuç alan başka böbrek hastalarına da rastladım. Safra kesesi taşıyla ilgili bir örneğe rastlamasam da kullanmaya karar verdim ve başladım tavukçularla görüşmeye. Onlardan bazıları konuya aşinaydı, üstelik safra kesesi taşlarının da adı geçmeye başlamıştı artık. Nihayet tavuğun taşlık zarına ben de ulaştım. Biraz zaman aldı gelmesi ama temin edilebilir bir şey olduğunu anladım.

Eve getirdikten sonra ben uzak durdum çünkü hayvansal ürünlerin kokusuna karşı çok hassasım.  Temizleme işlemini ben yapsaydım kullanamayabilirdim. Bu sizi korkutmasın; sadece küçük taş parçaları ya da nadiren ot gibi şeylerle karşılaşıyorsunuz. Beni rahatsız eden çiğ et benzeri bir kokuya sahip olması ki o koku ile de sadece hazırlık aşamasında muhatap olunuyor.

Birazdan fotoğraflarla yeniden döneceğim hazırlanışına fakat ona geçmeden önce kısaca etkisinden söz edeyim. Ben 5-6 hafta boyunca günde üç kez kullandım hazırladığımız bu ilacı ve bu süre sonunda ilk kez taşta gerileme görüldü. Gerileme 2 mm olarak görüntülense de büyüme payını da unutmamak gerekir. O dönem de her gün düzenli olarak kuruyemiş tükettiğim için olsa gerek, birkaç hafta içinde 16 mm olan safra kesesi taşı 22 mm’ye fırlamıştı. 5-6 haftalık kür sırasında büyüme durmakla kalmamış 2 mm’lik bir küçülme meydana gelmişti. Böbreklerimde kür öncesinde görüntülenen 4’er mm’lik taşlar ise tamamen kaybolmuştu. Bu da bize gösteriyor ki küçük taşlar küre hemen yanıt verirken, büyük taşların aynı hızla yanıt vermesi için önce biraz aşınıp küçülmesi gerekiyor.

Bu tespitin ardından küre devam edemedim uzunca bir zaman. Yeniden başlıyorum şimdi. Taşlık zarını temin ettim. Bu yazıyı bekletmemin nedeni buydu aslında. Malzemeler gelsin ve fotoğraflarla daha net bir anlatım olsun istedim.

Bu kez arkadaşımın veteriner eşi yardımıyla fabrikadan temin ettiğim için, hem içi hem de dışı daha temiz görünüyor. Üstelik 1 nolu fotoğrafta gördüğünüz gibi ambalajlı geldi.

Gün içinde sıcak havaya maruz kalmaması için derin dondurucuya koymuşlar. Bu nedenle 2 nolu fotoğrafta gördüğünüz gibi buzluydu.

Buzu çözüldükten sonra ayıklamak ve temizce yıkamak gerekiyor. 3 nolu fotoğrafta temizlenmiş halini, 4 nolu fotoğrafta ise çıkan çöpü görüyorsunuz. Yakından çekmeye çalıştım fakat yine de fotoğrafı büyütüp inceleyin ki neyi temizleyeceğinizi daha net görün.

Temizlenmiş taşlık zarlarını süzüp genişçe bir yüzeyde kurutmak gerekiyor. Kuruması uzun sürmüyor, hava sıcaklığına göre 1-2 gün yetiyor. Kurutulmuş halini 5 nolu fotoğrafta görüyorsunuz. Renkler fotoğraflarken biraz bozulsa da aşağı yukarı böyle.

Kuruduktan sonra robot yardımıyla öğütülüyor. 6 ve 7 nolu fotoğraflar öğütülmüş ve kullanıma hazır halini gösteriyor. Yakın çekim olduğu için iri görünse de aslında ince toz şeker gibi. Zaten yeterince inceltilmediğinde yutarken mukozaya yapışanlar rahatsız ediyor.

Kullanıma hazır halinde kötü koku yok. Yutarken ve yuttuktan sonra rahatsız eden bir tat ya da koku da yok.

Bu son haliyle her gün sabah, öğle ve akşam öğünlerinden yarım saat kadar önce bol suyla 1’er çay kaşığı yutmak gerekiyor. Günde üç kez ve düzenli kullanım önemli!

Başta da söylediğim gibi safra kesesi taşının sonuç veren tek ilacı bu.  Aynı zamanda böbrek taşlarını da eritiyor(düşürmüyor!) fakat acil durumlarda bu yöntemi kullanmak mümkün değil. Böyle bir durumda daha önce böbrek taşlarını düşürmek için verdiğim yöntemi uygulamanızı öneririm. (buraya tıklayarak ona da kolayca ulaşabilirsiniz.)

Siz de benim gibi başlamadan önce kontrolünüzü yaptırabilirsiniz. Ultrason raporlarımı kaldırmışım, elime geçtiğinde yazımın sonuna ekleyeceğim.

En azından taştan kurtulana kadar soğan, sarımsak, turşu, acı, yumurta sarısı ve yağlı olan her türlü yiyecekten uzak durun!

Hep birlikte şifa bulmayı diliyorum..

Sevgiler..

Etiketler: , , , ,