Tüm Saç Sorunlarının Hızlı Tedavisi Için Arı Poleni Maskesi

Üç yıl önce işlem sırasında yanan saçlarıma bir çözüm bulamayınca Romanya’dan getirttiğim bir ürünle kalıcı fön (defrize) yaptırmaya karar vermiştim.  Kuaförün uyarılarına rağmen ısrar ettiğim bu işlem sonucunda saçlarım bir kez yanmıştı. Son yıkamanın ardından havluyu açtığımızda ıslak kağıt hamuru gibi görünüyordu saçlarım; kuruduğunda ise kıtır tel kadayıf! Üstelik işle ilgili yaşadığım sorunlar nedeniyle avuç avuç dökülmeye başlayan saçlarımın bu işlemle birlikte aşağı yukarı yarısını kaybetmiştim.
 
Dipten uca yanık olan saçlarımı birden bire kestirmem mümkün görünmediği için güçlü bir bakıma ihtiyacım vardı. Saçlarımı hem onaracak (mucizeye ihtiyacım vardı!) hem hızlı uzatacak (ki her ay kestirip yanık saçlarımdan hızla kurtulabileyim) hem dökülmeyi durduracak hem de dökülen saçlarımı yeniden kazandıracak.
Zihnimin çok karışık olduğu bir dönemdi ve ne sayfalarca araştırma yapacak ne de okuduklarımı hafızamda saklayacak enerjim vardı. İhtiyacım olan maskeyi kendim oluşturmaya karar verdim.
Çok emin olamıyorum fakat kuaförüme yaşattığım şaşkınlık 1 - 1,5 ay kadar sonraydı. Aylarca müşterilerine ve dostlarına saçımdaki hızlı ve mucizevi değişimden bahsetti.

Şimdi vereceğim tarif çok basit ve bu değişimi borçlu oldum tariftir sevgili arkadaşlar:

Malzemeler:
* 1 tatlı kaşığı (dolu dolu) arı poleni
* 2-3 yemek kaşığı içme suyu
* Yeteri miktarda evde hazırlanmış çörek otu yağı (daha önce denememiş olanlar için hazırlanışını burada yazdım)
* Yeteri miktarda kantaron yağı



Önemli bir konu var ki aldığınız ürün ya da malzemelerin sahte ya da kalitesiz olmadığından emin olun. Unutmayın ki kullandığınız malzeme ya da ürün ne kadar kaliteli ise aldığınız sonuçlar o kadar etkili, o kadar gözle görülür olacaktır.

 


Hazırlanışı ve Uygulanışı:
Arı polenini ezerek uygulama kabına alın.(ben saç boyalarında bulunan oksidan kutularını kullanıyorum) Üzerine suyu ilave edin ve polenin erimesini sağlayın. Eriyen polen kek hamuru kıvamında olmalı. Ardından eşit miktarda çörek otu yağı ve kantaron yağı ilave edin. Elde ettiğiniz karışım sadece saç diplerine uygulayacağınız miktarda olmalı. Bu karışımı sürekli çalkalayarak saç diplerine
uygulayın ve aynı zamanda masaj yapın.
Bu uygulamadan sonra saçın geri kalan kısmı için yani saç boyları ve uçları için uygulama kabına yeniden eşit miktarda çörek otu yağı ve kantaron yağı koyun. Siz masaj yapayken kabın içerisindeki polenli karışımdan kalanlar süzülerek kabın dibine birikmiş olacak. Yani saç boyları ve uçları için yeniden hazırladığınız yağın içerinde de bir miktar polen olacak. Bu yeni karışımı da aynı şekilde sık sık çalkalayarak saçın kuru olan kısmının tamamına iyice yedirin.
Uygulama işlemi bittiğinde önce streç filmle, sonra sıcak bir havlu ile saçlarınızı sarın. Saçlarınızı ne kadar uzun süre ne kadar sıcak tuttuğunuz, etki açısından önemli. Bunu kolayca yapabilmek için halk arasında sıcak su torbası denilen termofordan yardım alabilirsiniz. Termoforu kaynar su ile doldurun ve koyu renk iki havlu alın. Havlulardan birini uygulama yaptığınız sırada termofora sarın. Uygulama bitince bu havluyu kullanın ve hemen diğer havluyu sarın termofora. Saçınızdaki havlu soğumak üzereyken diğeri ile değiştirin. Bu şekilde dönüşümlü olarak ısıtarak kullanacağınız havluların alacağınız sonuçlarda büyük rolü olacak.
Maske saçınızda istediğiniz kadar kalabilir. Ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi.
Yengeç, Akrep ve Balık burcu günleri dışında tüm burçlarda farklı farklı yararları olacağından rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Elbette Aslan ve Koç burçlarında uygulamak apayrı bir etki yaratacaktır. Bildiğiniz gibi bu günlere buradaki takvimden ulaşabilirsiniz. Ayrıca uygun günlerde Kozmik Bakım Facebook ve Twitter sayfalarından bildirim alabilirsiniz.
Diğer saç bakım maskelerine ve kürlerine buradan çabucak ulaşabilirsiniz.
 
Şifa olmasını diliyorum:)
Sevgiyle ve güzel alın!

Polen ile ilgili yeni yazılarıma aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:




 

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,