Evde Sarımsaklı Sampuan Nasıl Hazırlanır, Saça Faydaları Nelerdir?

Mevsimin de etkisiyle olsa gerek son zamanlarda saç dökülmesi ile ilgili soruların yoğunluğu dikkat çekici hale geldi.
Burada saç dökülmesini durdurmaya yönelik en etkili yöntemleri konu başlıkları halinde veriyorum fakat bazılarını sadece yorum bölümünde; facebook ve twitter gibi alanlarda ya da mailler de konuşuyoruz ve bir süre sonra kaybolup gidiyor. Bu diğer yöntemleri de ana sayfaya taşımak daha faydalı olacak sanıyorum.
 
Saç dökülmesini durduran en etkili yöntemlerden olan sarımsaklı şampuanın evde hazırlanışı ve kullanımı bu başlığımızın konusu olacak.
Aslında büyük çoğunluğunuzun bildiği, uyguladığı; oldukça basit ve pratik bir yöntem. Daha çok, büyüyen ailemizin yeni üyelerini bilgilendirmek ve sizin bu konudaki deneyimlerinizden yararlanmalarına aracı olmak niyetim.

Bu şampuanı hazırlamak için sadece sarımsak, şampuan ve küçük bir kaba ihtiyacımız olacak.  Ben saç boyalarının içerisinden çıkan plastik oksidan şişelerini kullanıyorum böyle zamanlarda.  Bu şişe aşağı yukarı 100 ml şampuan alıyor yani yarım su bardağı kadar. 
Şampuanı ayrı bir yere almak kullanımını daha kolay hale getiriyor çünkü sarımsakların kokusu gün geçtikçe ağırlaşıyor! Yani bunu yapmazsanız kokusuna dayanamayıp kalan şampuanı atmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrı bir kaba aldığınızda ise kokusu ağırlaşmadan şampuanı tüketecek ve yenisini hazırlayabileceksiniz.
Bu ayırdığımız yarım su bardağı kadar şampuan için 2 diş sarımsak yeterli oluyor. Sarımsaklar rendelenerek şampuana ilave edilir genellikle fakat ben bundan memnun kalmadım. Küçük parçalar saçların arasına giriyor ve temizliği güç oluyor. Bunun yerine sarımsakları boyuna dilimlemenizi öneriyorum. Çok ince dilimler olmasına gerek yok,  kullanırken fark edeceksiniz bunu.
Tarifin bu klasik şekline ek olarak şampuanınıza bir çay kaşığı kadar bal ilave etmenizi öneririm.
Sabah hazırlayıp akşam ya da ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz doğal, ev yapımı sarımsaklı şampuanınızı. Hazır alabileceğiniz sarımsaklı şampuan kokmayacak belki fakat sizin hazırladığınız kadar etkili de olmayacak. Neyse ki bahar ve kış mevsimleri kokuyu gizlememize fazlasıyla yardımcı oluyor. Yaz mevsimi gelene kadar rahatlıkla kullanılabilir.
Yine de koku için (saç ıslakken kokuyor, kuruyunca belirgin bir koku kalmıyor) bir
 
çözüm isterseniz saçlarınızı yıkadıktan sonra karanfil yağı ya da lavanta yağı gibi güçlü kokulara sahip ve aynı zamanda saç bakımında etkili olan yağlardan birini ilave edeceğiniz suyu saç diplerine püskürtmenizi ve masajla yedirmenizi önerebilirim.
Bu şampuanı kullanmaya başladıktan sonra karşılaşacağınız etkilerden bir ya da birkaçı ise şunlar olacaktır:
-Saç dökülmeniz kısa sürede duracak.
-Dökülen saçlarınızın yerine yaklaşık dört hafta sonra yenileri çıkmaya başlayacak ve saçlarınız gürleşecek.
-Saçlarınız daha kolay şekil alacak.
-Normalden daha hızlı uzayacak. 
 
Son olarak üç ay üst üste Ay Aslan Burcu'nda iken saç kesimi yapmanızı ya da yaptırmanızı önereceğim. Bu süreyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Zaten etkilerini fark etmeye başladığınızda devam etmek isteyeceksiniz. Bu nedenle saçınızı küçük miktarlarda kesmenizde fayda var. Ay'ın Aslan Burcu'nda olduğu tarihleri her ay buradan takip edebilirsiniz.
Deneyimlerinizi, aklınıza takılanları, yorumlarınızı ve aldığınız sonuçları aşağıda konuşmaya devam edeceğiz.
Şifa olması dileğimle.
Sevgiyle, sağlıkla ve güzel kalın!

Etiketler: , , , , , , , , ,