Saç Açıcı Oryalin ve Boya İsleminin Verdiği Zararı Nasıl Önleyebiliriz? İste yöntemi!

Biz kadınlar saçlarımıza uygulanan boyaların ve açıcıların saç tellerimize verdiği zararı başka hiçbir şeyle mümkün kılamayız herhalde! Oysa hem röfle hem de boya işlemini yapıp, saçlarımızın işlem öncesindeki kadar sağlıklı kalması mümkün!
Bunu nasıl başaracağımızı beş yıldır bizimle yürüyen, ailemizin en eski üyelerinden Merve YILDIZ yazdı. Uyguladığı yöntemi ve deneyimlerini samimiyetle paylaştığı için sonsuz teşekkürler! :) 
“Hindistan cevizi yağının ciltteki etkileri tartışıla dursun biz bugün kabında katı duran dokununca eriyiveren bu yağın saç boyarken nasıl sihirli değneğe
dönüştürülebileceğini konuşalım.
Kozmik Bakım’ın her aşamasında mümkün olduğunca yanında olup, en hararetli deneği olarak saç boyama günlerinin gücünü arkama alarak saçlarımı aklınıza gelebilecek her renge boyamaya başladım.

Ama Kozmik Bakım ile tanışma öncesinde saçıma açıcı uygulama deneyimim olmuştu. Deneyim dediysem; saçlarımı açtım, aman o da ne, lepiska saçlarım makarna gibi uzadı, süpürge gibi çatallandı, kül gibi döküldü şeklinde değil.
Açıcıyı kapalı şişede karıştırıp çalkalama gafletinde bulundum ve kapağı açtığım an odamın simsiyah perdesine fışkırmasını çığlıklar atarak, şok içinde izledim. Perdeye olanlardan sonra açıcının adı geçmeyen evimizde yıllar geçti ve ben kat kat boya olan koyu renk saçımı mora boyamaya karar verdim.
Turuncu, kırmızı, lacivert, siyah, kahverengi; üst üste boyanmış saçlarımı açmaktan başka çarem yoktu.
Bir hafta kadar açıcı araştırıp gidip aldım ama cesaret edemeyince üstüne bir ay da saçlarıma zarar vermeden açma yollarını araştırdım ve kendimi dualar ederek nemli saçıma hindistan cevizi yağı sürerken buldum.
Yarım saat hindistan cevizi yağıyla kucaklaşan saçlarıma ağlamaklı, titrek ellerle korka korka açıcı sürdüm ve 1 saat kadar bekledim! Hindistan cevizi yağı açıcının etkisini yavaşlatıyor efendim, battı balık yan gider dediğimden değil yani o kadar uzun beklemem.
1 saat sonrasında saçlarımı yıkadım kuruttum ve saçlarımın parlaklığından kör oldum. Zerre yıpranma yoktu! Ama istediğim platin rengi yerine çiğ bir turuncu kafayla kaldım ve iki hafta boyunca bakım yaptıktan sonra yine aynı işlemleri tekrarladım ve yine mucize!
Sapsarı, pırıl pırıl, sağlıklı saçlar… Üstelik o yalan dolan reklamlardaki gibi de değil gerçek! Bir hafta zor dayandıktan sonra mora boyadım ve ondan beri her defasında hindistan cevizi yağı sürüp yarım saat bekledikten sonra saçlarımı boyuyorum.
Evet sadece açıcı için değil, hangi renk olursa olsun boyamada yıpranma olmaması için aynı işlemleri tekrarlayabilirsiniz.
Bütün bunları yaparken de yazarken de tek sebebin Hindistan Cevizi Yağı olmadığın farkındayım. Küçülen ayda da büyüyen ayda da her saç kesiminde uçlardan alıyorum. Lütfen siz de bunun farkında olarak Pamuk Prenseslik’ten Rapunzellik’ e adım atın.”
Merve YILDIZ 

Şifa olması dileğimle:)
Sevgiyle ve güzel kalın!

Etiketler: , , , , , ,