Cildi Sıkılastıran, Gençlestiren ve Duru Bir Görünüm Veren Cennet Hurması Maskesi

Geçtiğimiz hafta sizlere Amme Hurması, Trabzon Hurması, Cennet Hurması gibi isimlerle tanınan bu meyvenin onu bu kadar değerli kılan özelliklerinden ve inanılmaz faydalarından bahsetmiştim. Hatırlamak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
İçeriği şaşırtıcı ölçüde zengin olan Cennet Hurması Maskesi nasıl yapılır, ne işe yarar, hangi bölgelere uygulanır gibi soruların cevabına da bu bölümde bakalım ve tam mevsiminde uygulayalım istedim. 
 
Başlıkta özetlediğim gibi cildin tazelenmesini sağlayan bir bakım maskesi aslında. Tam bir mineral ve vitamin deposu olarak cildin tüm ihtiyacını karşılayan, cildi besleyen ve bağ dokusunu güçlendiren bir maske.


İhtiyacımız olan malzemeler:


1 adet küçük boy, olgun hurma (vitamin, mineral ve protein)

1 yumurta akı (sıkılaştırıcı)

1 yemek kaşığı üzüm pekmezi (antioksidan)

1 yemek kaşığı yulaf unu (vitamin, mineral ve protein)

Önce kabuklarını soyduğumuz hurmayı püre haline getirmemiz gerekiyor. İçerisine diğer malzemeleri ilave edip homojen bir şekilde karıştırarak maske kıvamına getiriyoruz. Böylece çok pratik ve kolayca hazırlanan yüz maskemiz kullanıma hazır oluyor.

Bu aşamadan sonra önceden temizlediğimiz cildimize maskeyi uyguluyoruz ve 20 dakika bekletip ılık su ile yıkıyoruz.

Hemen not düşmek gerekirse bu maske sivilceli ciltler için uygun değil maalesef. Fakat diğer tüm ciltler için oldukça faydalı bir maske.

Küçük bir not daha: Hurmanın kabuklarını atmayın ve buzdolabında saklayın. Acil ihtiyacınız olduğunda ya da malzeme eksiğiniz olduğunda bu kabukların iç yüzeyi ile cildinize masaj yapın. 10 dakika kadar yüzünüzde kaldıktan sonra ılık su ile temizleyin. Elbette yine temiz cilde!
Ayrıca bu maske,  soğuk hava ve rüzgarın etkisi ile sertleşip çatlayan ellere ve dudaklara da uygulanabilir.

Tüm saç ve cilt bakımlarını Ay takvimini dikkate alarak yapanlar bu maskeyi Ay’ın Koç, Boğa, Aslan, Başak, Yay ve Oğlak burcunda olduğu günlerde yapmalı ki iki kat faydalanabilsinler.

 

Uygun tarihleri görüntülemek için Ay takvimine tıklayın.
 

Şifa olsun.

Sevgiyle, sağlıkla ve güzel kalın!





Son Yazılar:
 




 
 

Etiketler: , , , , ,