Böbrek Tası En Kolay ve Agrısız Bir Biçimde Nasıl Düser?

Eksikliğini hissettiğim konulardan biriydi böbrek taşının doğal tedavisi. Biliyorum ki ağrısının tarifi mümkün değil ve bu ağrıyla yaşamak çok zor. Yani aslında çok daha önce yer bulmalıydı bu konu blogta.
Ben bu kez öyle saatlerce, günlerce süren araştırmalar yapmadan yazacağım. Bildiğim ve çevremde tecrübe edilmiş en kolay, en ağrısız yöntemi…  
Fakat öncesinde biraz bilgi vermek, önemli birkaç husustan bahsetmek istiyorum böbrek taşlarıyla ilgili. Elbette, kıymetli hekimlerin yayınladığı


makalelerden derleyerek.

Böbrek taşı nedir?
Böbrek taşı; böbrek kanalları içerisinde oluşan mineral içerikli sert kitlelerdir. Oldukça sık görülmekle birlikte erkeklerde kadınlara oranla üç kat fazla rastlanır.

Böbrek taşı neden olur?
Hangi etkenlerden dolayı oluştuğu ve oluşum mekanizması tam olarak bilinmemektedir. Fakat, ailevi yatkınlık, doğuştan idrar yolları anomalileri ve bazı sistemik hastalıklar (Gut, Sistinüri vb.) neden olabilir.

Böbrek taşı oluşumunu artıran faktörler nelerdir?
Genetik Faktörler
Aile taş öyküsü ve kişisel öykü
Yaş cinsiyet ve ırk: Böbrek taşı hastalığı çoğunlukla 30-50 yaş aralığında ve erkeklerde daha fazla görülür.
Gün içerisinde yeterince sıvı almamak
Az hareket etmek ya da hareketsizlik
Diyet

Böbrek taşının belirtileri nelerdir?
Değişik şiddette ağrılar
Bulantı / Kusma
İdrarda kan

Böbrek taşı olan kişi ne yapmalıdır? Böbrek taşı oluşumu nasıl önlenir?
Her gün bol su tüketmeli. Özellikle yaz aylarında buna çok daha fazla dikkat etmeli.
Çay, kahve ve asitli içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalı.
Limonatadaki sitrat böbrek taşına karşı etkili olduğundan, sıvı gereksiniminin bir bölümünü limonata şeklinde alabilir.
Tuz tüketimini kısıtlamalı.

Düzenli bir biçimde egzersiz veya yürüyüş yapmalı,
Ani kilo kayıplarından kaçınmalı, 

Çevremde böbrek taşlarıyla ilgili en çok konuşulanlardan yola çıkarak derlediğim bu bilgilerin bizim için yeterli olduğunu düşündüğümden daha fazla detaya girmiyorum.

Şimdi çok basit bir biçimde hazırlanabilen, uzun süreli kullanım gerektirmeyen ve daha da önemlisi böbrek taşını ağrısız, acısız, yani siz hissetmeden düşürecek olan bu karışımın nasıl hazırlandığına geçelim. 

2-3 adet limonu temiz bir şekilde yıkayıp halkalar halinde dilimliyoruz. Sonra bu dilimleri küp küp doğrayarak daha da küçültüp cam bir kavanoza aktarıyoruz. (Doğrama sırasında limonun suyu akar ve kaybolursa ayrı bir limonu sıkıp suyunu ilave edin mutlaka.) Üzerine 1 su bardağı zeytinyağı ilave edip ağzını temiz bir kumaş parçası ile kapatıyoruz. Kumaşla kapatıyoruz, çünkü karışımın hava alması gerekiyor fakat bu esnada içerisine girme ihtimali olan çöp ve tozu engellememiz gerekiyor.

Ben sizin için hazırlayıp fotoğraflamaya çalıştım, daha anlaşılır olması için. (Üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz) Bunu muhtemelen sos olarak kullanacağım:)

Bu karışımı gece hazırlıyoruz ve sabaha kadar dışarıda bekletiyoruz. Eskilerin dediği gibi ayazda bekletmek gerekiyor yani.

Sabah kahvaltı etmeden en az yarım saat önce yağ ve limonu karıştırarak kaşık kaşık yiyiyoruz. Bu kısmı biraz zor gibi görünse de limon zeytinyağının ağırlığını alıyor. Fakat dediğim gibi sürekli karıştırarak yenmeli. Zor olmadığını göreceksiniz, midesi hassas biri olarak tecrübeme güvenin:)

Yarım saat ya da bir saat sonra afiyetle edin kahvaltınızı.

Bu uygulamayı birkaç gün tekrarlıyoruz. Süre taşın büyüklüğü ile doğru orantılı.Genellikle ikinci gün olmakla birlikte 1-3 gün içerisinde böbrek taşı düşüyor. Bu süre içerisinde idrarınızı sürekli kontrol etmenizi öneririm. Ağrı hissetmeyeceğiniz için taşın düşüp düşmediğinden emin olmak istersiniz muhtemelen.

Küçük bir ilave: Alternatif bir yöntem ararsanız yeni yazımı incelemenizi öneririm. fakat bu yöntem taşı düşürmez, eritir!  Tabi bu süreçte kendiliğinden de düşebilir. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yukarıda derlediğim bilgi ve önerilerin dışında ben de birkaç şey söylemek istiyorum.

Ay takvimiyle hareket etmenin hızlı ve etkili bir şekilde sonuca götürdüğünü, işimizi gerçekten çok kolaylaştırdığını tekrar tekrar tecrübe ederek öğrendik artık. Bu nedenle böbrek taşınız varsa ya da risk altında iseniz ya da önlem almak istiyorsanız:

1-Bol bol su için! Fakat özellikle Ay’ın yengeç, akrep ve balık burcundan geçtiği günlerde vücudun her zamankinden daha fazla susuzluk çektiğini ve bu günlerde daha özenli davranmak zorunda olduğumuzu lütfen unutmayın. Buraya tıklayarak Ay takvimine ulaşabilirsiniz.


2-Tuzdan uzak durun! Ama özellikle Ay’ın boğa, başak ve oğlak burcundan geçtiği günlerde vücudun tuzu diğer günlere oranla iki kat fazla algıladığını –dolayısıyla iki kat fazla zarar vereceğini- ve bu günlerde tuzdan uzak durmak için daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini de unutmayın. Buraya tıklayarak Aytakvimine ulaşabilirsiniz.
 

3-Herhangi bir nedenle uzun yürüyüşlere ya da spora zaman ayıramıyorsanız en azından birkaç dakikalık hafif hareketlerden oluşan Tibet egzersizlerini uygulayın. Buraya tıklayarak Tibet egzersizlerine ulaşabilirsiniz.

4-Acil bir durumunuz yoksa, bu tedaviyi Ay’ın terazi burcunda olduğu günlerde uygulayın. Sonuç almanızı olumlu yönde etkileyeceğinden şüpheniz olmasın! Buraya tıklayarak Ay’ın terazi burcunda olduğu günlere ulaşabilirsiniz.

5- Şimdilik şiddetli ağrılarınız yoksa bile, şu an sizi zora sokmuyorsa bile son ana kadar beklemeyin. O an geldiğinde pişmanlık duymayın!

Önemli bulduğum farklı hususlar hatırlarsam yazıma ilave edeceğim. Taşla mücadele zordur biliyorum ama imkansız değildir.

Eğer “benim böbreklerimdeki taşlar büyük, bu yöntem bende işe yaramaz” gibi bir düşünceye kapıldıysanız hemen silin o düşünceyi zihninizden. Çünkü en kısa zamanda safra kesesi taşları ile ilgili yazacağım yazım sizler için de önemli olacak.

Son olarak; sıradan bir hasta değilseniz, özel ve acil bir durumunuz varsa lütfen alternatif yöntemlerle zaman kaybetmeyin. Bu, hayatınızı tehlikeye sokabilir.

Şifa olmasını ve güzel haberlerinizi peş peşe almayı diliyorum:)


Safra Kesesi Taşı Ve Polipten Nasıl Kurtuluruz? << tıklayın(Böbrek taşları için de

kullanılan bir yöntemdir. Hatta çıkış noktası böbrek taşlarıdır.)

Kendinize iyi bakın!
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!

Etiketler: , , , , , ,