Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? /Ahmet Maranki’nin Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözümü

Sayın Ahmet Maranki’nin saç beyazlığını giderme ya da başka bir ifade ile beyaz saçları tekrar eski rengine döndürme formülü izleyenleri çok heyecanlandırdı bugün. Elbette beni de…  İşi gücü bırakıp, hemen klavyeye sarılıp, duymayanları da haberdar etmek için harekete geçecek kadar:)

Son yıllarda büyük küçük hepimizin sorunu haline gelen beyaz saçlarla şimdiye kadar mücadele etmedik çünkü nasıl yapacağımızı ya bilmiyorduk ya da ütopik çözümler duyuyorduk. Şimdi, saç beyazlamasına bitkisel çözüm sunan bu formülle
 
hepimiz deneme şansını yakaladık, hem de tam mevsiminde.
Sayın Ahmet Maranki, üç alternatif formül sundu. Tek tek bakalım ve kendimize uygun olanı seçelim.
 
1- Kaynayan 1 litre suya 5 adet cevizin kurutulmuş yeşil kabuğu ilave edilir ve sadece 5 dakika kaynatılır. Elde edilen bu ceviz kabuğu çayı ile saçlar her gün saç diplerine masaj yapılarak yıkanır. Bu çay saçta kalır, durulanmaz!
Bu uygulamaya 21 gün devam edilir. Bireysel farklılıklarımızı da hesaba katacak olursak –bana göre- bazılarımız için uygulama süresini uzatmak gerekebilir.



 
 

2- Kaynamakta olan 1 litre suya 10 adet cevizin sert olan dış kabuğu ilave edilir ve bu yöntemde 15 dakika kaynatma gerekir. Uygulama şekli birinci madde ile aynıdır.

 
 

3- Yukarıdaki malzemeyi bulamayanlar için önerilen bu yöntemde cam bir kabın içerisine 3 tatlı kaşığı ceviz yağı, yarım tatlı kaşığı kadar kristal tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar alkali su koyulur ve malzemeler eriyene kadar karıştırılır.
 
 
Elde edilen bu karışım tıpkı diğer maskeler gibi saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Saç bir bone ile sarılarak, maske  1-3 saat arası saçta bekletilir ve yıkanır. Fakat yıkama sırasında şampuan değil sabun kullanmak gerekir. Son durulama suyu olarak ise elma sirkeli su kullanılır.


Sabun kullanmanız mümkün değilse size bu nokta da no poo yöntemini yani karbonatla saç yıkamayı önereceğim. Bildiğiniz gibi şampuansız saç yıkama olan bu yöntemin uygulama şekli için buraya tıklayabilirsiniz. Burada ayrıca son durulama suyu olarak kullanacağımız elma sirkeli suyun da tarifini bulacaksınız. Alkali suyu evde hazırlayacağımız ise burada.
Bu uygulama da yine diğer iki madde gibi 21 gün boyunca her gün düzenli olarak yapılmalı.
 
Formüller artık elimizin altında olduğuna göre bize birini seçip uygulamak kalıyor. Konunun eksik yönlerini, aklımıza takılanları, gözlemlediğimiz değişimleri konunun altında tartışmaya devam ederiz her zaman olduğu gibi. Fakat şimdiden söylemek istiyorum ki ben 3. Madde ile birlikte diğer iki maddeden biri daha aynı dönem içinde kullanmayı düşünüyorum. Yani iki formülü birlikte uygulamayı seçiyorum.
Yıllardır beyazlayan saçlarım nedeniyle sizleri de çok iyi anlayabildiğim için, Ahmet Maranki’nin bu, beyaz saçları eski rengine döndürme formülünün sonuçlarının hepimizi mutlu etmesini can-ı gönülden diliyorum.

Saç sağlığını koruyan, etkisi yüksek maske ve kürleri buradan görüntüleyebilirsiniz.
Sevgilerimle:)

Faydalı olması umuduyla bugün küçük bir not düşmek istiyorum misafir okurlarımız için:
Biz bu förmüllerle yola çıktık fakat Sevgili Özgü'nün yorum bölümünde bizlerle paylaştığı, denenmiş bir formül daha var. Blogtan ayrılmadan önce bu formüle de göz atabilirsiniz.


Etiketler: , , , , ,