Basak Burcunda Yeni Ay

25 Ağustos 2014 saat 17:12’de Başak burcunda Yeni Ay gerçekleşecek.

Yeniden doğuşun simgesi Yeni Ay’ın enerjisi hissettiğimizin çok ötesinde bir güce sahiptir. Bu sebeple Yeni Ay günleri yeni başlangıçlar ve yeniden yapılanma için önemli bir fırsattır.

 
Başak Burcu Yeni Ay’ını nasıl değerlendirmeliyiz?

-Başak burcu öğrenme, öğretme, kavrama, beceri, detayları görebilme yetisi,  hafıza, zihin açıklığı, iş hayatı ve sağlığımızla ilgili olduğundan, bu konularda yeni başlangıçlar yapabilir ya da bu alanlarda sorun  yaşıyorsak yeniden yapılandırmaya gidebiliriz.


-Yeni Ay’ın arındırma özelliğini kullanarak bu  günü ve bir gün öncesi ile bir gün sonrasını (24-25-26 Ağustos )arınma çayları içerek ve bol su tüketerek değerlendirebiliriz. Yapabiliyorsak bu günlerde oruç tutabilir ya da sadece sıvı gıdalarla (meyve ve sebze suları, tane barındırmayan çorbalar vb.) beslenebiliriz. Bu hem toksin atma açısından hem de sindirim sistemimizi oluşturan organların dinlenmesi ve yenilenmesi, dolayısıyla kendimizi daha zinde ve yenilenmiş hissetmemiz açısından son derece önemlidir. Arınma çaylarından bazılarına buradan, suyun bu yöndeki etkilerine ise buradaki yazılarımdan ulaşabilirsiniz. Bu noktada alkali suyun faydalarına da göz atmanızı öneririm.

-Henüz denemediyseniz bedenen ve ruhen pek çok faydası bulunan Tibet Egzersizlerine başlayabilirsiniz. Uygulanışı gayet basit ve kısa olan, ayrıca sonuca çok hızlı götüren bu egzersizlerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Yeni Ay günlerinde enerjimiz düşük olacağından başlamak için 25 ya da 28 Ağustos tarihlerinden birini tercih etmemiz daha doğru olacaktır.

-Bu enerji düşmesi nedeni ile beden yeniden toparlanmakta güçlük çekeceğinden, Yeni Ay günlerinde zorunlu olmadıkça ameliyatlardan kaçınmak gerekir. Özellikle de Başak burcunun yönettiği organların ameliyatından uzak durmamızda fayda var.

Ayrıca bu Yeni Ay da Başak burcunun her zaman ki etkilerini daha yoğun hissedebiliriz. Hem Başak burcunun yönettiği organları he de diğer etkilerini hatırlamak isterseniz ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

-Yoğun tempo ya da benzer sebeplerle beslenmenize özen gösteremiyorsanız iki haftalık bir maya kürü size çok iyi gelecektir. Tüm besinlerin değerini ikiye katlayacak ve bedenimizde depolanmasını sağlayacak olan bu on beş günlük dönemde maya kürüyle bedenimiz için gerekli olan tüm vitamin, mineral ve proteinleri almamız hem beden hem cilt hem de saç sağlığımız için büyük fayda sağlayacaktır. Mayanın içeriği ve kullanımı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

-25 Ağustos Yeni Ay’ı ile başlayacak olan iki haftalık Büyüyen Ay fazı bedenimizin de genişlemesini kolaylaştıracak. Bu nedenle bu süre içerisinde hedeflediğimiz kiloya ulaşmamız oldukça zor. Bu dönemde asıl amaç mevcut kilomuzu korumak olmalı.

Bu iki haftalık süreç kiloyu muhafaza ederek geçirilebileceği gibi zayıflıktan şikayetçi  olanların daha kolay kilo alması için de değerlendirilebilir.

Kilomuzu korumak için günün besinlerini daha az tüketmek ya da tamamen uzak durmak çözüm olabilir. Örneğin mineral günlerinde tamamen tuzsuz beslenebiliriz; karbonhidrat günlerinde un ve şekerden tamamen uzaklaşabiliriz ya da yağ etkili günlerde yağı en aza indirebilir hatta hayvansal yağlardan tamamen kaçınabiliriz.

Kilo almak için tam tersi bir uygulama ile özellikle o günün besinini tüketebiliriz. Fakat bunu yaparken midemizi yoracak kadar abartmamalıyız. Ayrıca karbonhidratlar konusunda da seçici olmalı, sağlıklı olanları tercih etmeliyiz.

Günün besin türünü buradaki ay takvimlerini kullanarak öğrenebilirsiniz. (Eylül ayı takvimi ay başında ana sayfa da olacak.) Ay’ın  bedenimiz üzerindeki etkilerinden söz eden yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

-25 Ağustos-9 Eylül arasındaki Büyüyen Ay fazı hem besin maddelerinin hem maskelerin ve kürlerin etkisini arttıracak. Özellikle saç uzatma ve onarma amacıyla yapılan bakımlarda daha etkili sonuçlar alacağımız bir dönem. Bu etki cilt bakımı için de söz konusu olacak.

Saç bakım kürlerini/maskelerini  buradan, cilt bakım maskelerini/kürlerini buradan inceleyebilir ve kendinize uygun bir maske ya da kür seçebilirsiniz.

-Saç boyamak için avantajlı günler Ay’ın Aslan ve Koç burcunda olacağı günler olacak. Eğer saçlarınızın gürleşmesini arzu ediyorsanız bu iki burçta saç kesimi yapabilirsiniz. Ancak saçlarınızın hızlı uzaması daha büyük önem taşıyorsa eylül başı ve sonu (2,3,29,30 eylül) sizin için daha uygun olacaktır.

- Son olarak Yeni Ay dileklerini sevenler için bu ay özellikle iş, hizmet, huzurlu bir çalışma ortamı, eğitim (öğrenme, öğretme, beceri, hafıza, zihin açıklığı vb.) ve sağlık gibi dileklerimizin gökyüzü tarafından da destekleneceği müjdesini verebilirim.

Önümüzdeki günlerde en yüksek faydayı sağlamamız ve hayrımıza olan tüm isteklerimizin gerçekleşmesi dileğiyle:)