Yengeç Burcunda Yeni Ay

16 Temmuz 2015 saat 04.24’te Yeni Ay gerçekleşecek.

Yeni Ay 16 Temmuz 2015 Perşembe günü saat 04.24’te Yengeç Burcunda gerçekleşecek.
Bugünden itibaren etkilerini hissetmeye başlayacağımız Yeni Ay, Yengeç Burcunun özelliklerini de yanına alarak kendisini güçlü bir biçimde hissettirecek ve bu doğrultuda yeni başlangıçlara destek verecek.

Yengeç Burcu Yeni Ay’ını nasıl değerlendirmeliyiz?

-Yeni Ay hem yeni başlangıçlar yapmak hem de memnun olmadığımız alışkanlıklarımızdan kurtulmak için mükemmel bir fırsattır; özellikle de Yengeç Burcunun temsil ettiği emlak, evlilik, huzur, bağımlılıklar, sağlık gibi konularda. Bu sebeple sigara, alkol vb. maddelerin bırakılması ve sağlıklı bir yaşam başlangıcı için yılın en güzel zamanlarındandır. Ayrıca emlak alımı, yeni bir eve taşınma ya da evlilikle ilgili adımlar için değerlendirilebilir.

-Yengeç Burcu Yeni Ay’ı arınma açısından da oldukça önemlidir.  Bu nedenle                   16-17 Temmuz günlerini hem maddi hem manevi detoks uygulayarak değerlendirmemiz çok faydalı olacaktır.

Maddi yani bedensel arınma için oruç tutabilir ya da su başta olmak üzere sadece meyve-sebze suları ve çorba gibi sıvı gıdalarla beslenebilir; arınma çayları tüketebiliriz. Böylece iç organlarımızı temizlemiş ve bir anlamda bakım yapmış oluruz ve daha zinde bir bedenle devam edebiliriz önümüzdeki günlere.

İç organlarımızın Yengeç Burcu yönetiminde olduğunu düşünecek olursak bu Yeni Ay’ın arınma açısından ne kadar önemli olduğunu daha net görebiliriz. Dilerseniz burada biraz daha detay bulabilirsiniz.

Arınma çaylarından bazılarına buradan, suyun bu yöndeki etkilerine ise buradaki yazılarımdan ulaşabilirsiniz. Alkali suyun faydalarına da göz atmanızı ve uygulamaya başlamanızı öneririm.

-Hala başlamadıysanız hem bedenen hem de ruhen pek çok faydası bulunan Tibet Egzersizlerine başlayabilirsiniz. Uygulanışı gayet basit ve kısa olan, ayrıca sonuca çok hızlı götüren bu egzersizlerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Başlangıç tarihini 16 ya da 21 Temmuz olarak almak devamlılığı sağlamak ve daha hızlı sonuç almak için doğru bir seçim olacaktır. Bedenen daha güçsüz hissedenler için 21 Temmuz daha uygun olacaktır.

Zorunlu veya acil olmadıkça ameliyatlardan da kaçınmalıyız. Yeni Ay Yengeç burcunda gerçekleşeceğinden özellikle de Yengeç burcunun yönettiği organların ameliyatından uzak durmamızda fayda var.

-Yoğun tempo vb. sebeplerle iyi beslenemediğinizi düşünüyorsanız iki haftalık bir maya kürüne başlayabilirsiniz. Tüm besinlerin değerini ikiye katlayacak ve bedenimizde depolanmasını sağlayacak olan bu on beş günlük dönemde maya kürüyle bedenimiz için gerekli olan tüm vitamin, mineral ve proteinleri almamız hem beden hem cilt hem de saç sağlığımız için büyük fayda sağlayacaktır. Mayanın içeriği ve kullanımı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

-16 Temmuz Yeni Ay’ı ile başlayacak olan iki haftalık Büyüyen Ay fazı kolayca kilo almamızı sağlayacak. Bu nedenle bu süre içerisinde diyetlerden sonuç alamayabiliriz. Diyete başlayıp rüzgara karşı koşmak yerine hedefimiz mevcut kilomuzu koruyabilmek olmalı.

Bu iki haftalık süreci kilomuzu muhafaza ederek ya da -zayıflıktan şikayetçi isek- kolayca kilo alarak değerlendirebiliriz.

Kilomuzu korumak için günün besinlerini daha az tüketmek ya da tamamen uzak durmak çözüm olabilir. Örneğin mineral günlerinde tamamen tuzsuz beslenebiliriz; karbonhidrat günlerinde un ve şekerden tamamen uzaklaşabiliriz ya da yağ etkili günlerde yağı en aza indirebilir hatta hayvansal yağlardan tamamen kaçınabiliriz.

Kilo almak için tam tersi bir uygulama ile özellikle o günün besinini tüketebiliriz. Fakat bunu yaparken midemizi yoracak kadar abartmamalıyız. Ayrıca karbonhidratlar konusunda da seçici olmalı, sağlıklı olanları tercih etmeliyiz.

Günün besin türünü buradaki ay takvimlerini kullanarak öğrenebilirsiniz. Ay’ın bedenimiz üzerindeki etkilerinden söz eden yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

16-21 Temmuz arasındaki Büyüyen Ay fazı besin maddeleri gibi maskelerin ve kürlerin de etkisini arttıracak. Özellikle saç uzatma ve onarma amacıyla yapılan bakımlarda oldukça etkili sonuçlar alabileceğiz. Aynı şekilde cilt bakımı konusunda da avantajlı bir dönem.

Önemli olan bir diğer konu ise göğüs bakımı. Bu tarihler arasında göğüs gelişimi ve güzelliği için yapılan her türlü bakıma devam edilmeli. Hangi kürü uygularsanız uygulayın beraberinde -ve sık sık- mutlaka masaj uygulayın. Kan dolaşımını hızlandırmak sonuç almanın püf noktasıdır!

Saç bakım kürlerini  buradan, cilt bakım maskelerini buradan inceleyebilirsiniz. Cilt bakımı kategorisinde göğüs büyütme ile ilgili de bilgi bulabilirsiniz.

-Saç kesimi ve boyası için avantajlı günlerimiz Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler olacak. Bu günlerdeki saç kesimi saçların daha sağlıklı olmasını ve hızlı uzamasını sağlar.

-Yengeç  Burcu emlak alımı, ev, aile, huzur, yuva kurma gibi konularda bizlere destek veren bir enerjiye sahiptir. Dolayısıyla 16 Temmuz 2015 Yeni Ay’ı, bu konularda dileklerde bulunmak için önemli bir zamandır. Bu tarihin manevi değeri çok yüksek olan Ramazan Ay’ının da başlangıcı olduğunu da hatırlayalım.

Önümüzdeki günlerde en yüksek faydayı sağlamamız, hayrımıza olan tüm dileklerimizin gerçekleşmesi ve bu güzel ayın hepimiz için sağlık, bolluk ve mutluluk getirmesi dileğiyle:)