Ikizler Burcunda Yeni Ay

16 Haziran 2015 saat 17.05’te Yeni Ay gerçekleşecek.

Güçlü ve yeniden doğuş enerjisine sahip olan Yeni Ay bu kez İkizler Burcunda gerçekleşiyor. Dolayısıyla İkizler Burcunun özelliklerini de beraberinde getiriyor. Bu büyük enerjiyi yeniden yapılanma için değerlendirmekte fayda var.
İkizler Burcu Yeni Ay’ını nasıl değerlendirmeliyiz?
-Bırakmak istediğimiz alışkanlıklarımızdan kurtulmak için değerlendirebiliriz.


İkizler burcu özellikle iletişim, eğitim ve öğretim ilgili olduğundan bu konularla ilgili hoşumuza gitmeyen davranışlarımızı gözden geçirip sonlandırma kararı alabiliriz. Ders çalışma ile ilgili tembellikler, olumsuz durumlara yol açan iletişim hataları bu konulara örnek olarak verilebilir.

-Bildiğiniz gibi bu enerji arınmamıza yardımcı olur. Bu nedenle Yeni Ay günlerini ve bir gün öncesi ile bir gün sonrasını (15-16-17 Haziran) meyve-sebze suları ile arınma çayları içerek ve bol su tüketerek değerlendiriyoruz. Yani küçük bir detoks uyguluyoruz.


Yapabiliyorsak bu günlerde oruç tutabilir ya da sadece sıvı gıdalarla (meyve ve sebze suları, tanesiz çorbalar vb.) beslenebiliriz. Bu hem toksin atma açısından hem de sindirim sistemimizi oluşturan organların dinlenmesi ve yenilenmesi açısından son derece faydalıdır. Zindelik verir.

Arınma çaylarından bazılarına buradan, suyun bu yöndeki etkilerine ise buradaki yazılarımdan ulaşabilirsiniz. Alkali suyun faydalarına da göz atmanızı ve uygulamaya başlamanızı öneririm.

-Henüz denemediyseniz hem bedenen hem de ruhen pek çok faydası bulunan Tibet Egzersizlerine başlayabilirsiniz. Uygulanışı gayet basit ve kısa olan, ayrıca sonuca çok hızlı götüren bu egzersizlerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kez  başlangıç tarihini 18 Haziran olarak almak devamlılığı sağlamak ve daha hızlı sonuç almak için daha doğru bir seçim olacaktır.

- Yeni Ay günlerinde enerjimiz biraz düşük olacağından yorucu egzersizler uzak durmalıyız. Yine aynı nedenle ameliyatlardan da zorunlu ve acil olmadıkça kaçınmalıyız.

Yeni Ay İkizler burcunda gerçekleşeceğinden özellikle de İkizler burcunun yönettiği organların ameliyatından uzak durmamızda fayda var. Ayrıca bu Yeni Ay da İkizler burcunun her zaman ki etkilerini daha yoğun hissedebiliriz. Hem İkizler burcunun yönettiği organları hem de diğer etkilerini hatırlamak isterseniz ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

-Yoğun tempo ya da benzer sebeplerle iyi beslenemediğinizi düşünüyorsanız iki haftalık bir maya kürüne başlayabilirsiniz. Tüm besinlerin değerini ikiye katlayacak ve bedenimizde depolanmasını sağlayacak olan bu on beş günlük dönemde maya kürüyle bedenimiz için gerekli olan tüm vitamin, mineral ve proteinleri almamız hem beden hem cilt hem de saç sağlığımız için büyük fayda sağlayacaktır. Mayanın içeriği ve kullanımı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

-16 Haziran Yeni Ay’ı ile başlayacak olan iki haftalık Büyüyen Ay fazı bizim de genişlememizi kolaylaştıracak. Bu nedenle bu süre içerisinde kilo veremezseniz başarısız olduğunuzu düşünüp üzülmeyin. Sahip olduğunuz kiloyu korumanız büyük bir başarıdır aslında.

Bu iki haftalık süreci kilomuzu muhafaza ederek ya da zayıflıktan şikayetçi isek kolayca kilo alarak değerlendirebiliriz.

Kilomuzu korumak için günün besinlerini daha az tüketmek ya da tamamen uzak durmak çözüm olabilir. Örneğin mineral günlerinde tamamen tuzsuz beslenebiliriz; karbonhidrat günlerinde un ve şekerden tamamen uzaklaşabiliriz ya da yağ etkili günlerde yağı en aza indirebilir hatta hayvansal yağlardan tamamen kaçınabiliriz.

Kilo almak için tam tersi bir uygulama ile özellikle o günün besinini tüketebiliriz. Fakat bunu yaparken midemizi yoracak kadar abartmamalıyız. Ayrıca karbonhidratlar konusunda da seçici olmalı, sağlıklı olanları tercih etmeliyiz.

Günün besin türünü buradaki ay takvimlerini kullanarak öğrenebilirsiniz. Ay’ın bedenimiz üzerindeki etkilerinden söz eden yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

-16 Haziran -02 Temmuz arasındaki Büyüyen Ay fazı besin maddeleri kadar maskelerin ve kürlerin de etkisini katlayacak. Özellikle saç uzatma ve onarma amacıyla yapılan bakımlarda etkili sonuçlar alınacaktır. Aynı şekilde cilt bakımı konusunda da avantajlı bir dönem.

Önemli olan bir diğer konu ise göğüs bakımı. Bu tarihler arasında göğüs gelişimi ve güzelliği için yapılan her türlü bakıma devam edilmeli. Hangi kürü uygularsanız uygulayın beraberinde -ve sık sık- mutlaka masaj uygulayın. Kan dolaşımını hızlandırmak sonuç almanın püf noktasıdır! Önümüzdeki dört hafta omuz ve kollarımızı temsil eden İkizler Burcunda olacağından bu bölgeleri çalıştırmak da hedefe ulaşmada faydalı olacaktır.

Saç bakım kürlerini  buradan, cilt bakım maskelerini buradan inceleyebilirsiniz. Cilt bakımı kategorisinde göğüs büyütme ile ilgili de bilgi bulabilirsiniz.

-Saç kesimi ve boyası için avantajlı günlerimiz Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler olacak. Bu günlerdeki saç kesimi saçların daha sağlıklı olmasını ve hızlı uzamasını sağlar. Temmuzun ilk haftasında karşılaşacağımız Koç burcu günlerini ise yine saç boyama, kına gibi işlemler için değerlendirmenin yanı sıra güçlendirme ve gürleştirme amaçlı olan saç kesimi için değerlendirebileceğiz.

-Yeni Ay dileklerini seviyorsanız İkizler burcunda gerçekleşen bu Yeni Ay  iletişim, eğitim, öğrenim, çabuk kavrama, seyahat, taşınma; satış, pazarlama, ulaşım, matbaacılık, reklam gibi işlerle ilgili dilekler ile kardeşler ve yakın çevre ile ilgili dilekler (örneğin iletişim sorunlarının çözümü, daha fazla huzur ve hoşgörü gibi) için uygundur.

Önümüzdeki günlerde en yüksek faydayı sağlamamız ve hayrımıza olan tüm isteklerimizin gerçekleşmesi dileğiyle.
Sevgiler...