Terazi Burcunda Dolunay

15 Nisan 2014 saat 10:42’de Terazi Burcunda Dolunay gerçekleşecek.

Yeni Ay’dan yaklaşık 14 gün sonra gökyüzünde yusyuvarlak göreceğimiz  Ay’ın enerjisi ve dolayısıyla etkisi zirvededir. Bu güçlü enerji hem negaif hem de pozitif anlamda kendisini hissettirecektir.
Dolunay’ın bizler üzerinde etkisi olduğu kadar doğa üzerinde de etkileri olacaktır. Bu etki hem yapıcı hem yıkıcı anlamda yaşanabilir. Bu yapıcı etkiyi değerlendirip
bitkilerimizi gübreleyebilir ve son derece olumlu neticeler alabiliriz. Fakat yıkıcı etkiyi de dikkate alıp bitkilerimize zarar verecek şeylerden kaçınmalıyız. Örneğin Dolunay döneminde bitkilerin dallarının kopartılması onların bir daha kendini toparlayamamasına sebep olabilir.
Bizlere gelirsek, Dolunay günlerinde belirgin bir gerginlik, sinirlilik hissedebiliriz. Sonradan bizi bile şaşırtacak, pişman olmamıza neden olabilecek ani tepkiler verebiliriz. Karşımızdakilerin de aynı etkiler altında olduğunu unutmayalım ve şiddetli tartışmalara karşı dikkatli olalım.

Dolunay bazılarımız üzerinde farklı etkilere de sebep olabilir. Yoğun rüyalar, kabuslar, sayıklama, uyurgezerlik, huzursuzluk, vesvese, dikkatsizlik, uyumakta güçlük çekme, baş ağrısı ve diğer ağrılar, sezgilerde güçlenme, kokulara karşı hassasiyet bu etkilerden bazıları.
Araştırmalar Dolunay günlerinde doğumların, trafik ya da küçük ev kazalarının, şiddet içerikli olayların da arttığını gösteriyor. Dolayısıyla daha sakin ve dikkatli olmamız gerekecek. Spor, bitki çayları, rahatlatıcı müzikler, meditasyon, dualar ve zikirler bize bu konuda oldukça yardımcı olacaktır. Üstelik arınma ve dua çalışmaları sadece stresi azaltmakla kalmayıp Dolunay’ın destekleyici enerjisi sayesinde daha etkili olacaktır.
Ruhumuz kadar bedenimizin de rahatlamaya ihtiyacı olduğundan, Dolunay gününü de kapsayan 14, 15 ve 16 nisan günlerini detoks ya da oruç tutarak değerlendirebilir, bu yolla organlarımızın dinlenip kendini yenilemesini sağlayabiliriz.  Aksi halde depolamanın en yüksek seviyeye ulaştığı Dolunay’da bedenimiz gereğinden fazla yorulabilir, dahası, özellikle yağ depolayarak bunu sabitleyebilir.
Dolunay’dan hemen sonraki Küçülen Ay fazını kilo vermek için değerlendirebiliriz. Başlangıç için 16 Nisan uygun olacaktır. Bu dönemde tercih ettiğiniz bir diyeti uygulayabilir ya da sadece porsiyonlarınızı biraz küçülterek birkaç kilo verebilirsiniz. (Karbonhidrat günlerinde unlu ve şekerli gıdalardan tamamen uzaklaşmanızı öneririm.)Bunu biraz hızlandırmak için alkali su ve Tibet egzersizlerinden yardım alabilirsiniz.
Uzun zamandır saç uzatma kürlerinden birini uyguluyorsanız ve artık ara vermeniz gerekiyorsa  15-29 Nisan tarihleri arası dinlenme için ideal bir zaman dilimi.
Yukarıda da belirttiğim, yağların depolanma özelliğini kullanarak besin kalitesi yağ olan Terazi burcundaki bu Dolunay’ ı saç bakımı yaparak değerlendirebilirsiniz. Kullanacağınız yağların içerisine vitamin ilave etmeniz de oldukça faydalı olacaktır.
Daha gür ve daha sağlıklı saçlara sahip olmak için ay sonunda gerçekleşecek olan Koç burcu günlerini saç kesimi yaparak değerlendirebilirsiniz. (Ancak bu günler hızlı uzamaya katkı sağlamayacaktır!) Ayrıca bu günler saç boyama konusunda da avantajlı günlerdir. İlgili günlere buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca bu dönemin etkili epilasyon günlerine buradan,  arınma ve diyetle ilgili detaylara ana sayfadan ya da buradan ulaşabilirsiniz.
Son olarak Dolunay günlerinin ameliyatlar için uygun günler olmadığını hatırlatmak isterim.
Dolunay’ı huzurla geçirmeniz ve en yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…