Cilt Lekelerine, Çillere ve Siyah Noktalara En Etkili Çözüm

Uzun zamandır cilt lekeleri için en etkili çözümü araştırıyorum. Biliyorsunuz çok fazla maske ya da kür paylaşmak yerine sadece etkili olanları paylaşmaya özen gösteriyorum. Şimdi bahsedeceğim maske hem etkili olması nedeniyle içime sinen hem de lekelerle birlikte siyah noktalara da çözüm getiren ve peeling etkisi ile cildi yenileyen  bir maske.

Aslında birçoğunuzun daha önce duyduğu ve belki de denediği yoğurt-karbonat maskesinden bahsedeceğim fakat karşılaşılabilecek sorunları da dikkate alarak birkaç önemli detay ve düzenlemeyle birlikte.

Hazırlık aşaması:

1 tatlı kaşığı yoğurt (Çok sulu ise çay süzgeci kullanarak süzebilir ya da doğrudan süzme yoğurt kullanabilirsiniz.)

Yarım çay kaşığı karbonat (Tercihiniz, sadece eczaneden temin edebileceğiniz sodyum bi karbonat olmalı.)


2 damla elma sirkesi

2 damla bal

Uygulama aşaması:

Tüm malzemeler cam ve steril bir kapta karıştırılmalı ve göz çevresinden uzak tutarak tüm cilde hafif masajla uygulanmalı. Ortalama bekleme süresi yarım saat olmakla birlikte bu süre kişinin cilt tipine göre değişiklik gösterecektir. Uygulama süresi sonunda parmak uçlarıyla hafifçe daireler çizerek (peeling yapar gibi) cilt maskeden arındırılmalı ve hemen ardından ılık suyla yıkanmalı. Yıkadıktan sonra havlu ile kurulamayın. Cilt birkaç dakika nemli kalsın. Kendiliğinden kuruduktan hemen sonra nemlendirici krem uygulanmalı.

Detaylar:

*Yağlı ve hassas olmayan bir cilde sahipseniz yukarıdaki tarifi aynen uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bal kullanmayabilirsiniz. Ayrıca süreyi biraz daha uzatabilirsiniz.

*Kuru ve/veya hassas bir cilde sahipseniz karbonat miktarını yarıya indirmelisiniz. Hatta çok hassas bir cildiniz varsa daha da az kullanmanız gerekebilir. Önerim bu tür bir cilde sahipseniz ilk uygulamada çok az karbonat kullanmanız ve süreyi 5 dakika ile sınırlı tutmanız. Sonuçlara göre karbonat miktarını ve süreyi yavaşça arttırabilirsiniz.

Uygulama sıklığı:

Maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Hassas ciltler ayda bir ya da iki kez uygulayabilir.

Ay’ın koç, boğa, yengeç, terazi, akrep, oğlak ve balık burçlarında olduğu günler daha etkili olacaktır. (İlgili günlere ve özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.)

Uyarılar ve önlemler:

*Maskeyi ilk uygulamayı yapmadan önce bileğinizin iç kısmında test etmenizi öneririm.

*Test sonucunda kızarıklık vb. bir sorunla karşılaşmadıysanız yüzünüze, dekoltenize ya da ellerinize uygulayabilirsiniz. Fakat ilk uygulamanızda maskeyi cildinizde yarım saatten az tutarak sorun yaşamayacağınızdan emin olun.

*Uygulama sırasında anormal bir yanma hissederseniz hemen ılık suyla yıkayın ve nemlendirici krem sürün. (Her zaman uyguladığımız maskelerde bile çeşitli sebeplerle cilt bazen farklı tepkiler verebiliyor. Örneğin güneşe maruz kalma.)

*Cildinizde açık yara ya da sivilce bulunduğu dönemlerde kesinlikle uygulamayın!
 
 
Uyarılar bölümü gözünüzü korkutmasın, bunlar sadece olası sorunları yaşamamak ve gönül rahatlığıyla uygulamak için alınan tedbirler. Fakat yine de ihmal etmeyin! Hafif ve hemen kaybolan kızarıklıkları önemsemeyin, bunu hemen her maske sonrasında çoğumuz yaşıyoruz.

Başta güneş lekeleri olmak üzere birçok cilt probleminin kaynağı olan Güneş’in zararlı ışınlarına karşı güneş koruyucu kullanmaya da özen gösterin.

Bu maskenin cildinizde yarattığı değişimi muhtemelen ilk uygulamada göreceksiniz. Lekelerin ve/veya çillerin rengi her uygulamada biraz daha açılacak. Ayrıca düzenli uygulandığında koyu cilt rengini açacaktır. Bunların yanında gözenekleri temizleyen ve siyah noktaları uzaklaştıran bir maskedir. Zamanla sıkılaşmaya da şahit olmanız mümkün.

Bu maskeyi denedikten sonra size uygun olmadığını düşünürseniz, düzenli kullanımda sonuç alabileceğiniz bir diğer yönteme buradan ulaşabilirsiniz.

Karbonatın diğer kullanım alanları ve faydaları ise burada.

En yüksek faydayı gömeniz dileğiyle…

Sevgiyle ve güzel kalalım!


Son Yazılar:


Evde Yanık TedavisiNasıl Yapılır, Yanık İzi Kalmaması İçin Ne Yapılır?


Safra Kesesi Taşı vePolipten Nasıl Kurtuluruz?


Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 1-


Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 2-

Etiketler: , , , , , , ,