Boga Burcunda Yeni Ay

18 Mayıs 2015 saat 07:13’te Boğa burcunda Yeni Ay gerçekleşecek.

Güçlü bir enerjiye sahip olan fakat bunu pek hissettirmeden yansıtan Yeni Ay yeniden doğuş gibidir. Bu nedenle bu enerjiyi her türlü yeniden yapılanma ve başlangıç için değerlendirebiliriz.
Bu güçlü enerji bu kez beraberinde Boğa burcu enerjisini de hayatımıza taşıyacak.
 

Boğa Burcu Yeni Ay’ını nasıl değerlendirmeliyiz?

-Bu yeniden yapılanma enerjisini bırakmak istediğimiz alışkanlıklarımızdan kurtulmak için değerlendirebiliriz. Boğa burcu  özellikle iştahımızla ilgili olduğundan fazla yeme gibi bir alışkanlığımız varsa bundan vazgeçmek için güzel bir fırsattır mesela.
-Bu enerji arınmamıza yardımcı olacağından Yeni Ay günlerini ve bir gün öncesi ile bir gün sonrasını (17-18-19 Mayıs) arınma çayları içerek ve bol su tüketerek değerlendirebiliriz. Hatta yapabiliyorsak bu günlerde oruç tutabilir ya da sadece sıvı gıdalarla (meyve ve sebze suları, tanesiz çorbalar vb.) beslenebiliriz. Bu hem toksin atma açısından hem de sindirim sistemimizi oluşturan organların dinlenmesi ve yenilenmesi açısından son derece önemlidir. Sonrasında kendimizi daha zinde hissederiz. Arınma çaylarından bazılarına buradan, suyun bu yöndeki etkilerine ise buradaki yazılarımdan ulaşabilirsiniz. Bu noktada alkali suyun faydalarına da göz atmanızı öneririm.

-Henüz denemediyseniz hem bedenen hem de ruhen pek çok faydası bulunan Tibet Egzersizlerine başlayabilirsiniz. Uygulanışı gayet basit ve kısa olan, ayrıca sonuca çok hızlı götüren bu egzersizlerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Yeni Ay günlerinde enerjimiz biraz düşük olacağından başlama tarihi olarak 30 Nisan daha uygundur.

-Enerjimizin düşeceğinden bahsetmişken Yeni Ay günlerinde ameliyatlardan kaçınmak gerektiğini hatırlatmak isterim. Çünkü çabuk toparlanmamızı engelleyecektir. Elbette zorunlu ve acil durumlardan söz etmiyorum.

Yeni Ay Boğa burcunda gerçekleşeceğinden özellikle de Boğa burcunun yönettiği organların ameliyatından uzak durmamızda fayda var. Ayrıca bu Yeni Ay da Boğa burcunun her zaman ki etkilerini daha yoğun hissedebiliriz. Hem Boğa burcunun yönettiği organları he de diğer etkilerini hatırlamak isterseniz ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

-Yoğun tempo ya da benzer sebeplerle iyi beslenemediğinizi düşünüyorsanız iki haftalık bir maya kürüne başlayabilirsiniz. Tüm besinlerin değerini ikiye katlayacak ve bedenimizde depolanmasını sağlayacak olan bu on beş günlük dönemde maya kürüyle bedenimiz için gerekli olan tüm vitamin, mineral ve proteinleri almamız hem beden hem cilt hem de saç sağlığımız için büyük fayda sağlayacaktır. Mayanın içeriği ve kullanımı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

-18 Mayıs Yeni Ay’ı ile başlayacak olan iki haftalık Büyüyen Ay fazı bizim de genişlememizi kolaylaştıracak. Bu nedenle bu süre içerisinde kilo veremezseniz başarısız olduğunuzu düşünüp üzülmeyin. Sahip olduğunuz kiloyu korumanız büyük bir başarıdır aslında.

Bu iki haftalık süreci kilomuzu muhafaza ederek ya da -zayıflıktan şikayetçi isek- kolayca kilo alarak değerlendirebiliriz.

Kilomuzu korumak için günün besinlerini daha az tüketmek ya da tamamen uzak durmak çözüm olabilir. Örneğin mineral günlerinde tamamen tuzsuz beslenebiliriz; karbonhidrat günlerinde un ve şekerden tamamen uzaklaşabiliriz ya da yağ etkili günlerde yağı en aza indirebilir hatta hayvansal yağlardan tamamen kaçınabiliriz.

Kilo almak için tam tersi bir uygulama ile özellikle o günün besinini tüketebiliriz. Fakat bunu yaparken midemizi yoracak kadar abartmamalıyız. Ayrıca karbonhidratlar konusunda da seçici olmalı, sağlıklı olanları tercih etmeliyiz.

Günün besin türünü buradaki ay takvimlerini kullanarak öğrenebilirsiniz. Ay’ın  bedenimiz üzerindeki etkilerinden söz eden yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

-18 Mayıs -02 Haziran arasındaki Büyüyen Ay fazı besin maddeleri kadar maskelerin ve kürlerin de etkisini katlayacak. Özellikle saç uzatma ve onarma amacıyla yapılan bakımlarda etkili sonuçlar alınacaktır. Aynı şekilde cilt bakımı konusunda da avantajlı bir dönem.

Önemli olan bir diğer konu ise göğüs bakımı. Bu tarihler arasında göğüs gelişimi ve güzelliği için yapılan her türlü bakım yüz güldürecektir. Hangi kürü uygularsanız uygulayın beraberinde -ve sık sık- mutlaka masaj uygulayın. Kan dolaşımını hızlandırmak sonuç almanın püf noktasıdır!

Saç bakım kürlerini  buradan, cilt bakım maskelerini buradan inceleyebilirsiniz. Cilt bakımı kategorisinde göğüs büyütme ile ilgili de bilgi bulabilirsiniz.

-Saç kesimi ve boyası için avantajlı günlerimiz Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler olacak. Bu günlerdeki saç kesimi saçların daha sağlıklı olmasını ve hızlı uzamasını sağlar.

Eğer saçlarınızın gürleşmesini,güçlenmesini ve daha hızlı uzamasını arzu ediyorsanız saç kesimi için mayıs ayının ikinci yarısındaki Aslan Burcu günlerini tercih etmeniz daha doğru olur. Bu günler saç boyamak için de uygundur.

-Siz de benim gibi Yeni Ay dileklerini seviyorsanız ve gerçekleştiklerinde ayrı bir heyecan duyuyorsanız Boğa burcunda gerçekleşen bu yeni Ay’da kalıcı olmasını istediğiniz dileklere; özellikle para, bolluk, bereket, mal mülk, giysi, eşya vb. konularla ilgili dileklere; sanatsal konularla ilgili dileklere; aşk, sevgi ve evlilikle ilgili dileklere öncelik verin derim.

Ayrıca Boğa burcu etkisi sona ermeden alışveriş yapmanızı öneririm. Çünkü birçoğunuzun deneyimlediği gibi Ay’ın Boğa burcunda olduğu günler alışveriş konusunda müthiş şanslar doğurur. Hatta her konu da şansınızı deneyebilirsiniz:)

Önümüzdeki günlerde en yüksek faydayı sağlamamız ve hayrımıza olan tüm isteklerimizin gerçekleşmesi dileğiyle:)