Ay Yay Burcunda

Ay Yay burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır.

Ay Yay burcunda iken daha açık yürekli, daha felsefik davranırız. Geleceğe dair inancımız ve umudumuz daha canlı olur. Daha fanatik ve abartılı davranışlar sergileyebilir; daha yüzeysel, daha geveze olabiliriz. Bu konuşkanlık ve diğer enerjiler sayesinde kolayca iletişim kurabilir, sorunlarımızı da kolayca çözüme ulaştırabiliriz.

Bedensel olarak kalçamızı, belimizi, üst baldırlarımızı, damarlarımızı, kaslarımızı ve sinir sistemimizi yöneten Yay burcu bu günlerinde bu bölgelerimizde bir hassasiyete yol açar.

Ay Yay burcunda iken bahsi geçen bu bölgeleri yormamamız gerekir. Bu nedenle ağır kaldırmaktan, uzun ve yorucu yürüyüşler yapmaktan kaçınmalıyız. Isınmadan spora başlamak kas tutulmalarına sebep olacaktır. Bu günlerde siyatik, menisküs ve varis ağrılarında da artış gözlenir. Bu ağrılara karşı önlem alarak günü rahat geçirebiliriz.

Kendimizi yormadan yapacağımız yürüyüş ve egzersizler faydalı olacaktır. Ayrıca kan dolaşımını artıracak masajlar yapabilir, ayaklarımızı yükseğe kaldırarak bedenimizi dinlendirebiliriz. Böylece yeni selülit ve varis oluşumunun da önüne geçebiliriz.


Bu bölgelerle ilgili bir ameliyatı acil bir durum yoksa ertelemek daha iyi olur. Yay günleri uygun değildir. Fakat tedavi ve bakım anlamındaki her şey iki kat etkili olacaktır. Bu nedenle varis ve selülit tedavisi için Yay günleri mutlaka değerlendirilmeli. Varisin bitkisel tedavisi için buradaki yazılarımı inceleyebilirsiniz.


Ayaklardaki ve ayak tırnaklarındaki mantar ve nasır gibi hastalıkların tedavisi için Ay Yay burcunda iken  harekete geçilmeli.  Bu Balık burcu günlerinde alacağımız yüksek etki için önemli bir ön hazırlık olacaktır. (Ayak/tırnak mantarının tedavisine buradan ulaşabilirsiniz.)

Yay burcu günleri besin türü olarak protein ve vitaminleri (et ve süt ürünleri; tahıllar, kuru yemişler, mantar vb.)temsil eder. Bedenimiz proteinleri ve vitaminleri bu günlerde iki kat algılar. Başka bir ifadeyle Yay burcunun etkisi ile protein ve vitaminlerin emilimi artar. Bir örnekle açıklayacak olursak, diğer günlerde bir yumurtadan alacağımız protein ve vitaminin Yay burcu günlerinde iki katını elde ederiz; yani iki yumurta yemiş gibi oluruz; özellikle de büyüyen Ay dönemindeki Yay burcu günlerinde. Bu sebeple bu günlerde protein ve vitamin içeren gıdalara yönelmemiz bedenimiz açısından çok yararlı olacaktır. (İçinde bulunduğumuz ay fazını buradaki ay takviminden öğrenebilirsiniz.)


Sporcular, egzersiz yapanlar, anne adayları ya da emziren anneler, gelişim çağındaki çocuklar ve kas zayıflığı yaşayanlar için büyük bir avantaj olan bu durum; sindirim sorunu yaşayanlar, metabolizması yavaş olanlar ve bu gruptaki gıdalardan birine (örneğin yumurtaya) alerjisi olanlar için rahatsızlığa sebep olabilir.

Yapmamız gereken Yay burcunun protein ve vitaminlerin etkisini ikiye katladığı bilgisine sahip olmak ve kendi bedenimizin ihtiyacına göre porsiyonlarımızı küçültmek ya da büyütmek. Özetle “ihtiyacımız varsa daha fazla protein rahatsızlık veriyorsa daha az protein”  formülünü kullanmalıyız. Bu formülü kilo almak ya da kilo vermek için de kullanabilir ve değişikliği gözlemleyebiliriz.

Yay burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan diğer yiyecek ve içecekleri de aşağıdaki gibi listeleyebiliriz:

Protein içeren yumurta, kırmızı et, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleri, bezelye, soya fasulyesi, baklagiller, buğday, ceviz, badem, fıstık, kabak çekirdeği.

Proteini daha etkili hale getiren kırmızı pancar, marul, salatalık, soya, kabak, patates, fasulye,  bezelye,  taze biber, ananas, avokado, kavun, karpuz, muz.

Proteinler dışında kasları güçlendiren brokoli, bezelye, kabak, mısır, kivi…

Bağ dokusunu güçlendiren mercimek, mısır, bezelye, kırmızı lahana, salatalık, pırasa, soya, taze biber, domates, böğürtlen, kuşburnu, vişne, kiraz, şeftali, kivi, portakal…

Varislere iyi gelen sarımsak, pırasa, taze biber, böğürtlen, kuşburnu, greyfurt, kivi, aynısafa bitkisi. (Aynıfa çayı ve merhemi ile ilgili bilgiye buradaki yazılarımdan ulaşabilirsiniz.)

Damar sağlığı için faydaları olan elma, esmer buğday taze biber, sarımsak… (Damar tıkanıklığını açan sarımsak&limon kürüne buradan ulaşabilirsiniz.)

Tüm bu besinlerden en etkili bir biçimde faydalanabilmek için yeteri kadar su içmek çok önemlidir. Buradaki yazılarımda bu konuyu işlemiştim.  Hem besinlerden en yüksek faydayı sağlamak hem de tüm hücrelerinizi yeniden sağlıklı hale getirmek isterseniz önerim alkali su içmeniz. İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca günde sadece 5 dakikanızı alacak Tibet egzersizlerinin hem besinleri daha etkili hale getirmede hem kas ve bağ dokularınızı güçlendirmede hem de varis ve selülitle mücadelede çok büyük yardımı olacaktır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Ay Yay burcunda iken etkisi artan bakım maskeleri ve kürlerine bakalım:


Cennet hurması maskesi: Yüksek miktarda protein, karbonhidrat, selüloz, fosfor, çinko, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri içerdiğinden doğal bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır.
Ana maddesi olan hurma yüksek miktarda askorbik asit ve fenolik bileşikler içerdiğinden bu maskeyi çok güçlü bir antioksidan haline getiriyor. Yine güçlü bir antioksidan olan pekmez ve iyi bir sıkılaştırıcı olan yumurta akı cildin tüm ihtiyacını karşılamaya yetiyor.
Yay burcuna geçtiğimiz günlerde uygulanacak en doğru maskelerden biridir. Uygulama şekli için tıklayın.
 

Maya maskesi: İçerdiği yüksek miktardaki protein, vitaminler ve mineraller sebebiyle saç köklerini besleyerek dökülmeyi durdurur/önler;  saç tellerini kökten uca onararak sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar; aynı etkilerle saçın normalden çok daha hızlı uzamasını sağlar. Bu günler maya maskesi sadece saçlara değil yüze uygulandığında da etkili sonuçlar verir. Uygulanış şekli için tıklayın.


Arı Poleni Maskesi: Tüm vitamin ve mineraller ile yüksek oranda protein içeren arı poleni saçlar için mükemmel bir besindir. Maskenin tamamı bu maddelerle saçınızı mükemmel bir biçimde besler; hücre yenileyici, saç dökülmesini durduran ve yeni saçların çıkmasını sağlayan yağlarla saçınızın tüm ihtiyacını karşılar ve saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Yanmış saçların en büyük sorunu olan lastikleşme ve sünme sorunu ortadan kaldırır. Düzenli uygulamada mükemmel sonuçlar veren arı poleni maskesi için Ay’ın Yay Burcu’nda olduğu günlerde kesinlikle uygulanmalıdır. Uygulama şekli için tıklayın.

Karanfil Kürü: Saç dökülmesine karşı son derece etkili bir kür olan karanfil kürü düzenli kullanımda hızla sonuç verir ve yeni saç oluşumunu sağlar. Saç köklerini güçlendirdiğinden saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Çocukların saçlarının gürleştirilmesinde de aynı şekilde etkilidir. Özellikle Ay’ın  Yay burcunda olduğu bu günlerde etki daha da artmaktadır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sığır İliği Maskesi: Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yine bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Havuç Kürü: Hızlı saç uzatma konusunda ün  yapmış etkili maskelerden biridir. Ortalama olarak ayda 4 cm uzama sağlar. İçerdiği protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri nedeniyle diğer saç uzatma kürlerinden bir adım öne çıkan havuç kürü saçları hızla uzatırken aynı zamanda başta keratin olmak üzere saçın diğer ihtiyaçlarını da karşılar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sinameki Kürü: Saçların ayda 4 cm kadar uzamasını sağlayan bir diğer ünlü ve etkisi kanıtlanmış saç uzatma kürüdür. Saçın ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha zayıf olduğu için haftada bir gün de saç köklerini besleyen bir maske (örneğin maya maskesi)uygulayarak desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Siyah Turp Kürü: Saçın ayda 4 kata kadar daha hızlı uzatılması amacıyla kullanılan bir diğer kürdür. Sinameki kürü gibi bu maske de haftada bir gün saç köklerini besleyen bir maske ile(örneğin maya maskesi) desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Saç uzatma kürleriyle ilgili birkaç hatırlatma:

* Çok hızlı uzayan saç yeterince beslenemeyeceğinden artan ihyacı karşılamak için mutlaka beslenmenize dikkat edin ve maya maskesi gibi saç köklerini beslemeye odaklı bir maskeyi haftada bir kez uygulayın.

* Yukarıdaki saç uzatma kürlerinin etkisi kanıtlanmış olsa da bireysel farklılıklardan dolayı hepsi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Kürlerden birini seçmeli ve birkaç hafta uygulamalısınız. Sonuç aldığınızı gördüğünüzde devam edin. Etkisi yüksek günlerde uygulamanıza ve kan değerleriniz normal olmasına rağmen sonuç almıyorsanız seçtiğiniz kür sizin kürünüz değildir, alternatif bir kür deneyin.

Deneme yapacak kadar vaktiniz yoksa yani kısa bir süre içinde saçlarınızı uzatmanız gerekiyorsa saç uzatma kürlerinden birini seçmek yerine dönüşümlü olarak hepsini kullanmanızı öneririm.

* Saç uzatma sabır gerektirir. Sürekli saçınıza odaklanıp uzamadığını düşünmek bilinçaltınıza yanlış mesaj verir ki bu da uzamayı engeller. Kürünüzü uygulayın ve saçınızı unutun.

* 1,5 – 2 aylık bir uygulamanın ardından iki haftalık bir ara verin, saç ve saç dipleriniz dinlensin. Bir kürü hiç aralıksız aylarca kullanmak etkiyi giderek zayıflatır. Bu iki haftalık arayı küçülen ay fazında vermeniz en doğrusudur. Büyüyen ay fazı ise saç uzatma konusunda bizim için en kıymetli dönemdir.

Saç kesimi: Saç kesimi doğru günlerde yapılmadığında saç telleri giderek zayıflar, sağlıksız ve mat bir hal alır. Uzama hızı yavaşlar, hatta durabilir. Ay’ın Yay Burcunda olduğu günlerde saç kesimi yapıldığında ise bu durumun tam aksine sağlıklı ve hızla uzayan saçlara kavuşulur. Kesilen miktarın ne kadar olduğunun önemi yoktur. Önemli olan yarım cm de olsa saç kesimi yapılmasıdır.

*Önemli bilgi: Saçların hızlı uzaması önemli ise sadece büyüyen ay fazındaki Yay günleri saç kesimi için kullanılmalıdır. (İçinde bulunduğumuz ay fazını buradaki ay takviminden öğrenebilirsiniz.)


Evde saç kesiminin nasıl yapılabileceğine buradan; saç kesim modellerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Yay burcu günleri:

-Evi havalandırmak için uygundur.

-Temizlik, tamirat ve tadilat işleri için uygundur.

-Sebze ve meyve toplamak için uygundur. (bütün şifa bitkinin meyvesinde toplandığı için)

-Meyve ağacı dikmek için uygundur.

-Dalda yetişen sebzelerin tohumlarını ekmek için uygun günlerdir. (domates, biber, patlıcan vb. )

-Uzaması istenen bitkileri ekmek için uygundur.

-Kısa yürüyüşler için uygundur.

-Sosyal ortamlarda bulunmak, misafir olmak, misafir davet etmek için uygundur. Çok keyifli saatler geçirmemizi sağlar.

-İletişim kolaylığı sağlayan bu günler pazarlık gerektiren işler ve sorunları ele almak için çok uygundur. Hukuksal konularda da yardımı olacaktır.

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…

Ay takvimine dönmek için tıklayın.

Etiketler: ,