Ay Kova Burcunda

Ay Kova burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır. Yani hepimiz kova burcu etkilerini yaşar, kovalar gibi davranırız.
Ay Kova burcunda iken daha dostane, daha anlayışlı ve yardımsever oluruz. Özgürlüğümüze daha düşkün, daha entelektüel, mantıklı oluruz. Umutlar ve arzular daha yoğun hissedilir. Buna karşın daha ütopik, daha vurdumduymaz, güvensiz ve daha sınırları aşan tavırlar da sergilememiz mümkün.
Kova burcunun yansıttığı olumlu enerjiler iletişim yönünden olumlu etkiler getirecektir. Fakat olumsuz yansımaların tartışmalara sebep olabileceğinin de farkında olmalı, tedbiri elden bırakmamalıyız.

Kova burcu ayak bileklerimizi, alt baldırlarımızı, damarlarımızı, dolaşım sistemimizi yönetir. Yani varislerle direkt ilgilidir. Ayrıca iç salgı bezlerimizi de etkiler.

Ay Kova burcunda iken bu bölgelere yapılacak tedavi ve bakımlar da verilen zarar da iki kat etkili olacaktır. Bu nedenle bu süreci varis tedavisi için kullanabileceğimiz gibi masajlarla bacaklarımızı rahatlatabiliriz de. Ayrıca ayaklarımızı yükseğe kaldırıp kan dolaşımı sağlamak yoğun iş gününün ardından çok iyi gelecektir. Bu günlerde uzun ve yorucu aktiviteler (yürüyüş, koşu vb.) ayak bileklerimizde ve alt baldırlarımızda ağrılara neden olabilir. Varislerimiz de bundan olumsuz etkilenecektir. Kısa yürüyüşler, hafif egzersizler, aynı safa çayı ve merhemi bu günlerde tercih edilebilir. Aynısafa bitkisinin kullanım şekline buradan ulaşabilirsiniz.


 
Uzun süren egzersizler için zamanımız yoksa, hem birkaç dakika süren hem de zorlanmadan yapabileceğimiz Tibet egzersizlerini tercih edebiliriz. Uygulanışına ve etkilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu bölgelerin ameliyatı için uygun günler değildir. Acil durumlar dışında ertelenmesinde fayda var.

Besin türü olarak yağları temsil eden Kova Burcu günlerinde yağlı yiyecekler daha cazip gelecektir. Yağlar bu süre boyunca vücudumuz tarafından daha fazla emilecek, daha kolay sindirilecektir. Fakat aynı zamanda iki kat etki kat etkili olacaktır. Bu etki faydalı yağlar kadar zararlı olanlar için de geçerlidir. Dolayısıyla yanık yağlardan, kızartmalardan uzak durmalıyız.

Kilo sorunumuz varsa ya da kalp-damar hastalıklarına sahipsek bu bilgi dahilinde beslenmeliyiz.

Yağ etkili bu günlerin avantajını kullanmak istiyorsak tercihimiz zeytin yağı, köy tereyağı ya da omega 3 içeren besinler yönünde olmalı.

Kova burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan yiyecek ve içecekler de bu günlerde soframızda bulunmalı. Örneğin:

Çok değerli yağ asitleri barındıran avokado.(cilt maskesi olarak da değerlendirilmeli)

Yağ metabolizmasını dengeleyen lahana turşusu.

Vücuttaki yağı çözen ve zayıflamaya yardımcı olan limon, lahana, su/alkali su…

Selülit önleyici enginar, portakal…

Kas sağlığı için önemli olan brokoli, bezelye, patates, marul, kivi…

Hormonlar ve salgı bezleri üzerinde etkili olan zeytin, mercimek, patates, portakal, böğürtlen…

Vücudun kendi kortizonunu yapılandırmasına yardımcı olan karnabahar.

Bağ dokusunu güçlendiren mercimek, mısır, bezelye, kırmızı lahana, salatalık, pırasa, soya, taze biber, domates, böğürtlen, kuşburnu, vişne, kiraz, şeftali, kivi, portakal…

Varislere iyi gelen sarımsak, pırasa, taze biber, böğürtlen, kuşburnu, greyfurt, kivi, aynısafa bitkisi. (Aynıfa çayı ve merhemi ile ilgili bilgiye buradaki yazılarımdan ulaşabilirsiniz.)

Damar sağlığı için faydaları olan elma, esmer buğday taze biber, sarımsak… (Damar tıkanıklığını açan sarımsak&limon kürüne buradan ulaşabilirsiniz.)

Bunların dışında çiçeği tüketilen sebzeler  ya da çiçek bitkilerin çayları tüketilmelidir. Ihlamur, hatmi çiçeği vb. gibi.

Yukarıda adı geçen bazı bitkilerin kürlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu günlerde etkisi artan bu besinler sadece sağlığımızı değil, güzelliğimiz üzerinde de etkilidir.

Ay Kova burcundayken yağlarla yapılan tedavilerden ve bakımlardan da çok hızlı ve etkili sonuç alırız.


Ay’ın Kova burcundan geçerken yansıttığı enerjiyi en doğru biçimde değerlendirmek istersek şu bakımları uygulamalıyız:

Sığır İliği Maskesi: Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yine bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Havuç Kürü: Hızlı saç uzatma konusunda ün  yapmış etkili maskelerden biridir. Ortalama olarak ayda 4 cm uzama sağlar. İçerdiği protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri nedeniyle diğer saç uzatma kürlerinden bir adım öne çıkan havuç kürü saçları hızla uzatırken aynı zamanda başta keratin olmak üzere saçın diğer ihtiyaçlarını da karşılar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sinameki Kürü: Saçların ayda 4 cm kadar uzamasını sağlayan bir diğer ünlü ve etkisi kanıtlanmış saç uzatma kürüdür. Saçın ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha zayıf olduğu için haftada bir gün de saç köklerini besleyen bir maske (örneğin maya maskesi)uygulayarak desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Siyah Turp Kürü: Saçın ayda 4 kata kadar daha hızlı uzatılması amacıyla kullanılan bir diğer kürdür. Sinameki kürü gibi bu maske de haftada bir gün saç köklerini besleyen bir maske ile(örneğin maya maskesi) desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Karma ya da tek başına kullanılan  yağlar: Kova burcunun yağlara verdiği gücün avantajı kullanılarak cilt ve saçlara yağ maskeleri ya da yağ masajları uygulanmalıdır. Selülit masajları, saç maskeleri, avokado maskesi, kirpik ve kaşlara uygulanacak yağ bakımları bunlara örnek olarak verilebilir.

Saç uzatma kürleriyle ilgili birkaç hatırlatma:

* Çok hızlı uzayan saç yeterince beslenemeyeceğinden artan ihyacı karşılamak için mutlaka beslenmenize dikkat edin ve maya maskesi gibi saç köklerini beslemeye odaklı bir maskeyi haftada bir kez uygulayın.

* Yukarıdaki  saç uzatma kürlerinin etkisi kanıtlanmış olsa da bireysel farklılıklardan dolayı hepsi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Kürlerden birini seçmeli ve birkaç hafta uygulamalısınız. Sonuç aldığınızı gördüğünüzde devam edin. Etkisi yüksek günlerde uygulamanıza ve kan değerleriniz normal olmasına rağmen sonuç almıyorsanız seçtiğiniz kür sizin kürünüz değildir, alternatif bir kür deneyin.

Deneme yapacak kadar vaktiniz yoksa yani kısa bir süre içinde saçlarınızı uzatmanız gerekiyorsa saç uzatma kürlerinden birini seçmek yerine dönüşümlü olarak hepsini kullanmanızı öneririm.

* Saç uzatma sabır gerektirir. Sürekli saçınıza odaklanıp uzamadığını düşünmek bilinçaltınıza yanlış mesaj verir ki bu da uzamayı engeller. Kürünüzü uygulayın ve saçınızı unutun.

* 1,5 – 2 aylık bir uygulamanın ardından iki haftalık bir ara verin, saç ve saç dipleriniz dinlensin. Bir kürü hiç aralıksız aylarca kullanmak etkiyi giderek zayıflatır. Bu iki haftalık arayı küçülen ay fazında vermeniz en doğrusudur. Büyüyen ay fazı ise saç uzatma konusunda bizim için en kıymetli dönemdir.

Yukarıda  bahsi geçmeyen kürlerden birini sürekli uyguluyorsanız (maya kürü ve karanfil kürü gibi) bu günlerde uygulama yapmamanız ve kürlerin kendilerine özel, etkilerinin arttığı günleri beklemeniz kesinlikle daha üstün sonuçlar almanızı sağlayacaktır..

Ay’ın Kova burcunda olduğu günler:

-Hava daha aydınlık, güneş daha parlaktır. Bu nedenle yaz aylarında güneş yanığına karşı önlem almak gerekir.

-Evimizi/iş yerimizi temizlemek ve havalandırmak için çok uygundur. Bunu özellikle küçülen ay dönemindeki Kova günlerinde yaparsak temizliğin etkisi uzun süre devam eder.

-Özellikle büyüyen fazındaki Kova burcu çiçek, sarmaşık ve şifalı bitkileri ekmek için çok uygundur.

-Bitkileri sulamak için uygun değildir.

-Aile ve dost toplantılarının daha keyifli geçmesini sağlar.

-Kısa seyahatlere çıkmak ya da partiler düzenlemek için uygundur.

-Hobilere (kitap, el işi vb.)başlamak için mükemmeldir.

-Satış ve pazarlama gibi ticari işlerle ilgili toplantılar ve tanıtımlar için büyük avantaj sağlar. Reklam vermek için bu günler tercih edilebilir, iş seyahatlerine çıkılabilir.

-Yaratıcı fikirleri destekleyen enerjiler söz konusudur. Bu nedenle yeni projeler üretmek için ideal günlerdir.

 En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle.

Kova burcu etkisinin devam ettiği süreci ve içinde bulunduğumuz ay fazını öğrenmek için tıklayın.

Etiketler: ,