Ay Koç Burcunda

Ay Koç burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır.

Ay Koç burcunda iken duygusal olarak daha istekli, daha girişimci, daha sabırsız, daha inatçı ve hırslı hissederiz kendimizi. Bu durum tartışma ortamlarına zemin hazırlayacağından sosyal ilişkilerimize olumsuz yansıyabilir; tartışmalar gereksiz bir biçimde büyüyebilir. Koç burcu günlerini atlatana kadar tartışmalardan uzak durmaya çalışmak en doğru davranış olacaktır. Daha istekli ve girişimci olma eğilimi ise utangaç yapıdaki kişiler ve ikili ilişkiler üzerinde avantaj sağlayabilir. Ayrıca yeni bir ilişkiye Ay Koç burcunda iken başladıysanız çok şanslısınız demektir. Özellikle de büyüyen ay fazındaki Koç günlerinde ise.

Bedensel olarak ise baş bölgesini temsil eden Koç burcu daha özele inecek olursak başımızı, alnımızı, beynimizi, gözlerimizi, burnumuzu, kulaklarımızı, yüzümüzü, elmacık kemiklerimizi, ağzımızı, dilimizi, damaklarımızı ve dişlerimizi temsil eder. Dolayısıyla bu bölgelerde oluşan hassasiyet nedeniyle geçici rahatsızlıklar hissedebilir ya da o sırada yaşadığımız hastalığımızı daha ağır geçirebiliriz. Bu bilinçle hareket eder ve tedbirli olursak bu günleri daha rahat atlatabiliriz. Örneğin migren ağrılarını tetikleyen sebeplerden (kahve, çikolata ve tatlı tüketimi; ıslak saçla zaman geçirme vb.)uzak durabilir, daha ağır geçirmemek için ağrıyı hissettiğimiz anda önlemini alabiliriz.

Ayrıca ağız ve diş hijyenine Koç günleri yaklaşmaya başladığında yani Ay henüz Balık burcunda iken daha fazla dikkat edebilir, sert ve kabuklu yiyecekleri yerken diş hassasiyetimizi göz önünde bulundurarak hareket edebiliriz. Sinüzit hastalarının da aynı şekilde tedbirli davranmaları büyük fayda sağlar.

Bu günlerin avantajı ise bu bölgelerin bakımı ve tedavisinde diğer zamanlardan daha iyi sonuçlar almamızı sağlamasıdır. Fakat ameliyat söz konusu olduğunda bunun tam aksi geçerlidir. Bu kural M.Ö yaşayan Hipokrat’a dayanmaktadır. Ay’ın insan sağlığı üzerindeki etkisinin bilincinde olan Hipokrat “ Ay’ın içinde bulunduğu burcun temsil ettiği organlara bu burç döneminde demir ile dokunma” diyerek öğrencilerini ameliyat konusunda uyarmıştır. Bu konudaki bir başka bilgi de  yeni ay, dolunay ve büyüyen ay dönemlerinde ameliyatların riskli olduğudur ki yıllardır bu konudaki kendi gözlemlerim de aynı sonuca götürmektedir bizi.

Koç burcu günleri beslenme açısından da protein ve vitaminleri (et ve süt ürünleri; tahıllar, kuru yemişler, mantar vb.)temsil eder. Bedenimiz proteinleri ve vitaminleri bu günlerde iki kat algılar. Başka bir ifadeyle Koç burcunun etkisi ile protein ve vitaminlerin emilimi artar. Bir örnekle açıklayacak olursak, diğer günlerde bir yumurtadan alacağımız protein ve vitaminin Koç burcu günlerinde iki katını elde ederiz; yani iki yumurta yemiş gibi oluruz; özellikle de büyüyen Ay dönemindeki Koç burcu günlerinde. Bu sebeple bu günlerde protein ve vitamin içeren gıdalara yönelmemiz bedenimiz açısından çok yararlı olacaktır.

Sporcular, egzersiz yapanlar, anne adayları ya da emziren anneler, gelişim çağındaki çocuklar ve kas zayıflığı yaşayanlar için büyük bir avantaj olan bu durum; sindirim sorunu yaşayanlar, metabolizması yavaş olanlar ve bu gruptaki gıdalardan birine (örneğin yumurtaya) alerjisi olanlar için rahatsızlığa sebep olabilir.

Burada yapmanız gereken Koç burcunun protein ve vitaminlerin etkisini ikiye katladığı bilgisine sahip olmak ve kendi bedeninizin ihtiyacına göre porsiyonlarınızı küçültmek ya da büyütmek. Özetle “ihtiyacınız varsa daha fazla protein rahatsızlık veriyorsa daha az protein”  formülü. Bu formülü kilo almak ya da kilo vermek için de kullanmanızı öneririm.

Koç burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan diğer yiyecek ve içecekleri de bu günlerde beslenmemize dahil etmemiz çok faydalı olacaktır. Küçük bir liste yapacak olursak:

Ağız sağlığı için önemli olan böğürtlen/ çayı ve adaçayı…

Diş eti ve ağız içi sağlığı için önemli olan elma, havuç, kiraz, vişne, kavun, karpuz, kereviz, domates, kabak, portakal ve c vitamini içeren diğer besinler…

Göz sağlığı için önemli olan kivi, havuç, ahududu, salatalık, bezelye, biber, kereviz, soya ıspanak…

Beyin sağlığı ve gelişimi için son derece önemli olan ceviz, kereviz, ıspanak.

Migren ve diğer baş ağrılarına iyi gelen  biber(özellikle acı biber), zencefil, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kalsiyumdan zengin süt ürünleri, ceviz, badem, susam, kabak çekirdeği, kepekli tahıllar, omega 3 yağ asitleri içeren yağlı balıklar,nane/nane çayı, lavanta çayı.

Öğrenciler ve dikkat gerektiren işerde çalışanlar için çok önemli olan konsantrasyonu arttıran limon, portakal, hurma, ceviz, incir, mısır, biber, soya, kabak.

Protein içeren yumurta, kırmızı et, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleri, bezelye, soya fasulyesi, baklagiller, buğday, ceviz, badem, fıstık, kabak çekirdeği.

Protein emilimini arttıran kırmızı pancar, marul, salatalık, muz, patates.

Farkedeceğiniz gibi aslında Koç burcunun temsil ettiği protein ve vitaminlerin yine Koç burcunun temsil ettiği organların gelişimi ve tedavisi için gerekli olması tesadüfün çok ötesinde bir durum.

Yine aynı alana giren ve her zaman göz önünde olduğu için son derece önemli olan cildimiz ve saçlarımız için aynı besinler sağlık ve güzellik kaynağı. Bu nedenle dıştan uyguladığımız bakımların yanı sıra Koç burcu günlerinde protein ve vitamin ağırlıklı beslenmek büyük önem taşıyor. Çünkü bu besinlerin eksikliği durumunda mevcut protein ve vitaminler bedenimiz tarafından öncelikle hayati organlara dağıtılıyor. Hayati önem taşımayan cildimiz, tırnaklarımız ve saçlarımız ise bu ihtiyaçlarından mahrum bırakılıyor. Bunun sorumlusu aslında koruma ve hayatta kalma içgüdüsü ile hareket eden ve tüm sistemimizi kontrol eden bilinçaltımız ve bunu sadece bizim daha sağlıklı olmamız ya da başka bir ifadeyle yaşamaya devam etmemiz için yapıyor/yapmak zorunda diyebiliriz. Kısaca bizim güzelliğimiz onun için öncelikli değil. Eğer biz hayati organlarımızın tüm ihtiyacını karşılarsak bundan sonrası tırnaklarımız, cildimiz ve saçlarımız için kullanılmaya başlar ve sonuçları gözle görülür bir hal alır. Bu noktadan sonra dıştan uygulayacağımız her bakım bonus niteliğinde ve sonuçları da bizi şaşırtacak boyutta olacaktır.

Tüm bu besinlerden en yüksek faydayı sağlamak için yeteri kadar su içmek çok önemlidir. Buradaki yazılarımda bu konuyu işlemiştim.  Hem besinlerden en yüksek faydayı sağlamak hem de tüm hücrelerinizi yeniden sağlıklı hale getirmek isterseniz önerim alkali su içmeniz. İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca günde sadece 5 dakikanızı alacak tibet egzersizleri de bu konuda büyük yardımcınız olacak. Karar verdiğinizde detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu noktada Ay’ın Koç burcunda olduğu günlerin başka bir özelliğini belirtmek istiyorum. Yeni bir küre ya da egzersize başlamak için bu günler bize ekstra destek veren çok kıymetli günlerdir. Özellikle büyüyen ay fazındaki Koç günlerini bu tür başlangıçlar için değerlendirebilirsiniz. Bu günler sizin için uygun olmadığında yeni ay günleri de aynı etkiyi sağlayacaktır.

Koç burcunun tüm bu özellikleri ve bu özellikleri Ay’ın bize bir ayna gibi yansıtması bazı güzellik maskelerini de ön plana çıkartıyor. Başka bir deyişle Ay’ın Koç burcunda olduğu günler bazı güzellik maskelerinin ve kürlerin de etkisi ikiye katlanıyor. Protein ve vitamin içeren maskeler/kürler.

Saç bakımında en önemli günlerden biri olan Koç burcu etkisindeyken aşağıda yazacağım bakımlardan birini uygulamak en doğru seçim olacaktır. (Sürekli ya da severek uyguladığınız bakım kürü aşağıdaki listede bulunmuyorsa bu günlerde uygulamayın. Bunun yerine o bakımın kendi gününü bekleyin. Böylece hem zamanınızı hem de elinizdeki malzemeyi doğru ve ekonomik kullanmış olursunuz. Daha da önemlisi yaptığınız bakımlardan sonuç almanın ya da en etkili sonucu almanın yolu her bakımı kendi özel günüde yani etkisinin çok daha fazla olacağı günde uygulamaktır. Konuyla ilgili ay takvimini buradan takip edebilirsiniz.)

Maya maskesi: İçerdiği yüksek miktardaki protein, vitaminler ve mineraller sebebiyle saç köklerini besleyerek dökülmeyi durdurur/önler;  saç tellerini kökten uza onararak sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar; aynı etkilerle saçın normalden çok daha hızlı uzamasını sağlar. Bu günler maya maskesi sadece saçlara değil yüze uygulandığında da etkili sonuçlar verir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Karanfil Kürü: Saç dökülmesine karşı son derece etkili bir kür olan karanfil kürü düzenli kullanımda hızla sonuç verir ve yeni saç oluşumunu sağlar. Saç köklerini güçlendirdiğinden saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Çocukların saçlarının gürleştirilmesinde de aynı şekilde etkilidir. Özellikle Ay’ın  Koç burcunda olduğu bu günlerde etki daha da artmaktadır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sığır İliği Maskesi: Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yine bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Havuç Kürü: Hızlı saç uzatma konusunda ün  yapmış etkili maskelerden biridir. Ortalama olarak ayda 4 cm uzama sağlar. İçerdiği protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri nedeniyle diğer saç uzatma kürlerinden bir adım öne çıkan havuç kürü saçları hızla uzatırken aynı zamanda başta keratin olmak üzere saçın diğer ihtiyaçlarını da karşılar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sinameki Kürü: Saçların ayda 4 cm kadar uzamasını sağlayan bir diğer ünlü ve etkisi kanıtlanmış saç uzatma kürüdür. Saçın ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha zayıf olduğu için haftada bir gün de saç köklerini besleyen bir maske (örneğin maya maskesi)uygulayarak desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Siyah Turp Kürü: Saçın ayda 4 kata kadar daha hızlı uzatılması amacıyla kullanılan bir diğer kürdür. Sinameki kürü gibi bu maske de haftada bir gün saç köklerini besleyen bir maske ile(örneğin maya maskesi) desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Saç uzatma kürleriyle ilgili birkaç hatırlatma:

* Çok hızlı uzayan saç yeterince beslenemeyeceğinden artan ihyacı karşılamak için mutlaka beslenmenize dikkat edin ve maya maskesi gibi saç köklerini beslemeye odaklı bir maskeyi haftada bir kez uygulayın.

* Yukarıdaki  saç uzatma kürlerinin etkisi kanıtlanmış olsa da bireysel farklılıklardan dolayı hepsi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Kürlerden birini seçmeli ve birkaç hafta uygulamalısınız. Sonuç aldığınızı farkettiğinizde devam edin. Etkisi yüksek günlerde uygulamanıza ve kan değerleriniz normal olmasına rağmen sonuç almıyorsanız seçtiğiniz kür sizin kürünüz değildir, alternatif bir kür deneyin.

Deneme yapacak kadar vaktiniz yoksa yani kısa bir süre içinde saçlarınızı uzatmanız gerekiyorsa saç uzatma kürlerinden birini seçmek yerine dönüşümlü olarak hepsini kullanmanızı öneririm.

* Saç uzatma sabır gerektirir. Sürekli saçınıza odaklanıp uzamadığını düşünmek bilinçaltınıza yanlış mesaj verir ki bu da uzamayı engeller. Kürünüzü uygulayın ve saçınızı unutun.

* 1,5 – 2 aylık bir uygulamanın ardından iki haftalık bir ara verin, saç ve saç dipleriniz dinlensin. Bir kürü hiç aralıksız aylarca kullanmak etkiyi giderek zayıflatır. Bu iki haftalık arayı küçülen ay fazında vermeniz en doğrusudur. Büyüyen ay fazı ise saç uzatma konusunda bizim için en kıymetli dönemdir.

No Poo: Şampuansız şaç yıkama yöntemi olan no poo saç köklerini kimyasalların zararlı etkilerinden arındırarak saçın ve saç derisinin yenilenmesini sağlar. Yaşam biçimi olarak şampuandan  tamamen vazgeçip bu yönteme dönebileceğiniz gibi bunu yapamıyorsanız sadece baş bölgesini temsil eden ve tedavisinde etkiyi arttıran Koç burcu günlerinde de uygulayabilirsiniz. Hücreleri yeniden sağlıklı ve işler hale gelmesini sağlayan bu yöntem bu yönüyle beyaz saçların eski rengine dönmesine de yardımcı olabilir. Ayrıca derin bir temizlik sağlaması sebebiyle saç köklerinin oksijen alımını arttıracak ve bu da saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Kirpik bakımı: Ay Koç burcunda iken baş bölgemize yapılan bakımların etkisi artacağından bu günler kirpik bakımı için de çok uygundur. Bloğumuzdaki kirpik bakımına buradan ulaşabilirsiniz. İleriki günlerde alternatif bakımlar da yer alacak.

Saç kesimi: Saç kesimi doğru günlerde yapılmadığında saç telleri giderek zayıflar, sağlıksız ve mat bir hal alır. Uzama hızı yavaşlar, hatta durabilir. Ay’ ın koç Burcunda olduğu günlerde saç kesimi yapıldığında ise bu durumun tam aksine sağlıklı ve hızla uzayan saçlara kavuşulur. Kesilen miktarın ne kadar olduğunun önemi yoktur. Önemli olan yarım cm de olsa saç kesimi yapılmasıdır.

Önemli bilgi: Saçların hızlı uzaması önemli ise sadece büyüyen ay fazındaki Koç günleri saç kesimi için kullanılmalıdır.

Evde saç kesiminin nasıl yapılabileceğine buradan; saç kesim modellerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Saç Boyama: Koç burcu günleri saç boyasından alacağınız sonucu da önemli ölçüde etkiler. Bu günlerde yapılan boyanın renk kalitesi fark edilir düzeyde olacağı gibi rengi de uzun süre akmayacaktır.

Tüm saç boyası markaları ile ilgili yorumlara buradan;  doğal ve zararsız bir saç boyası olan kına tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Koç burcu günleri:

-Evi havalandırmak

-Komposto ve reçel yapmak

-Sebze ve meyve toplamak (bütün şifa bitkinin meyvesinde toplandığı için)

-Meyve ağacı dikmek

-Toprağın üzerinde gelişen sebzelerin tohumlarını ekmek için uygun günlerdir. (domates, biber, maydanoz vb. )

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…
Ay takvimine dönmek için tıklayın.

Etiketler: ,