Ay Ikizler Burcunda

Ay İkizler burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır. Yani hepimiz biraz İkizler burcuna sahip kişiler gibi davranırız.

Ay İkizler burcunda iken daha konuşkan ve daha hareketli oluruz. Zihnimiz daha berrak olduğundan kavrama gücümüz artar. Bu olumlu gelişmelere karşın davranışlarımızda bir tutarsızlık olabilir. Bu durum çabuk karar değiştirmemize de yol açabilir. Bu nedenle Ay’ın İkizler burcunda olduğu günlerde önemli kararlar

almamakta fayda var.
Bu günlerde birbirimizi daha iyi tanıyabilir, ilişkilerimizi güçlendirebilir, yeni insanlarla tanışabilir, kolayca yeni bağlantılar kurabiliriz.

İkili ilişkilerimizde daha çok konuşmak ve tartışmak isteriz. Fakat yukarıda değindiğim nedenlerden dolayı aşırıya kaçmamakta fayda. Çünkü bu durum yanlış anlaşılmalara ve dolayısyla kırgınlıklara yol açabilir. Bu etkilerin bilincinde olarak daha anlayışlı olur ve yaşadığımız durumun üzerinde durmazsak daha az üzülürüz.


İkizler burcu bedenimizde omuzlarımızı, kollarımızı, ellerimizi, solunum yollarımızı, timüs denilen boyun altı bezlerimizi, iç salgı bezlerimizi, bronşlarımızı ve sinir sistemimizi temsil eder. Dolayısıyla bu bölgelerde rahatsızlık hissetme ihtimalimiz çok yüksek. Örneğin omuzlarımızın tutulması söz konusu olabilir. Kollarımız da diğer günlere nispeten daha çabuk yorulabilir. Romatizmal ağrılarda artış görülebilir. Bu bölgelere özellikle yağlarla yapacağımız masajlar ağrılarımızı ve tüm yorgunluğumuzu çabucak alır.


Solunum yollarımızı da ekstra korumalıyız. Bu günler de sigara ve alkol daha zararlı hale gelecektir. Bu ihtimallere karşı önlem aldığımız takdirde Ay’ın İkizler burcundan geçtiği günleri daha kolay atlatabiliriz.

Bu günler de ilgili bölgelere verdiğimiz zarar da yarar da ikiye katlanacağından bu dönemi bu bölgelerin tedavisi için değerlendirmek büyük avantaj sağlayacaktır. Fakat daha önce de belirttiğim gibi ameliyatlar tedaviler gibi ekstra fayda sağlamak yerine riski ve iyileşme süresini arttıracaktır. Bu nedenle İkizler burcunun etkisinde iken temsil ettiği bölgelerin ameliyatlarından mümkün olduğunca kaçınmalıyız.

İkizler burcunun temsil ettiği besin türü yağlardır. Bu nedenle farkında olmadan yağlı yemeklere yöneliriz. Bedenimiz bu süreçte yağları daha kolay sindirir fakat bu yağın bedenimize iki kat etki edeceğini de aklımızdan çıkarmamalız. Bu kural çerçevesinden bakacak olursak kızartmaların, yanmış yağların ve özellikle kalp ve damar hastaları için katı yağların zararının da iki kat olacağını kolaylıkla tahmin edebiliriz. Ayrıca yağlı besinlerin kiloya neden olan etkisi de bu günler de iki kat olacaktır. Yani biz bu tür bir yiyecekten bir porsiyon yediğimizi düşünürken bedenimiz iki porsiyon yediğini hissedip öyle davranacak.

Bu günlerde zeytin yağı ve tereyağ gibi faydalı yağlarla; içerdiği omega 3 nedeniyle balık tüketmek ise bedenimizi güçlendirecektir.

İkizler burcundan yansıyan bu özellikleri ve kendi bedenimizin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak güne uygun sofralar hazırlayabiliriz. Böylece zarara karşı önlem alırken aynı zamanda avantajlarını da en doğru şekilde değerlendirmiş oluruz.

Diyette olanlarımızın bu kurala uygun davranmalarını önemle vurgulamak istiyorum.

İkizler burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan yiyecek ve içecekleri de bu günlerde beslenmemize dahil etmemiz çok faydalı olacaktır. Bu yiyeceklere ve içeceklere örnekler verecek olursak:

Çok değerli yağ asitleri barındıran avokado.(cilt maskesi olarak da değerlendirilmeli)

Yağ metabolizmasını dengeleyen lahana turşusu.

Vücuttaki yağı çözen ve zayıflamaya yardımcı olan limon, lahana, su/alkali su…

Selülit önleyici enginar, portakal …

Gut ve romatizmaya faydalı olan kiraz, vişne, esmer buğday, tere…

Astım probleminde yardımcımız olan kayısı, keçi boynuzu, su…

Solunum yollarını koruyan rezene, adaçayı…

Bronşları güçlendiren fesleğen.

Öksürüğe iyi gelen ve balgam söktüren siyah ve kırmızı turp; kereviz, rezene…

Bağışıklığı güçlendiren maya, soğan, sarımsak, dereotu…

Kas sağlığı için önemli olan brokoli, bezelye, patates, marul, kivi…

Hormonlar ve salgı bezleri üzerinde etkili olan zeytin, mercimek, patates, portakal, böğürtlen…

Vücudun kendi kortizonunu yapılandırmasına yardımcı olan karnabahar.

Yukarıda adı geçen bazı bitki kürlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu günlerde etkisi artan bu besinler sadece sağlığımızı değil, güzelliğimizi de korur.

Elbette bu besinlerden en yüksek faydayı sağlamak için yeteri kadar su içmek çok önemlidir. Buradaki yazılarımda bu konuyu işlemiştim.  Hem besinlerden en yüksek faydayı sağlamak hem de tüm hücrelerinizi yeniden sağlıklı hale getirmek isterseniz önerim alkali su içmeniz. İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Yine sadece 5 dakika süren Tibet egzersizleri de bu konuda büyük yardımcınız olacak. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Ay İkizler burcundayken yağlarla yapılan tedavilerden ve bakımlardan çok hızlı sonuç alırız. Ayrıca yağları kendi gününde kullanmamız etkisini de duble yaşamamızı sağlar.


Barındırdığı enerji saç uzatma konusunda da bize büyük destek veren İkizler günlerinde aşağıdaki bakımları uygularsak doğru bir seçim yapmış olur, nimetlerini de kısa süre de yaşarız.

Sığır İliği Maskesi: Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yine bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Havuç Kürü: Hızlı saç uzatma konusunda ün  yapmış etkili maskelerden biridir. Ortalama olarak ayda 4 cm uzama sağlar. İçerdiği protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri nedeniyle diğer saç uzatma kürlerinden bir adım öne çıkan havuç kürü saçları hızla uzatırken aynı zamanda başta keratin olmak üzere saçın diğer ihtiyaçlarını da karşılar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sinameki Kürü: Saçların ayda 4 cm kadar uzamasını sağlayan bir diğer ünlü ve etkisi kanıtlanmış saç uzatma kürüdür. Saçın ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha zayıf olduğu için haftada bir gün de saç köklerini besleyen bir maske (örneğin maya maskesi)uygulayarak desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Siyah Turp Kürü: Saçın ayda 4 kata kadar daha hızlı uzatılması amacıyla kullanılan bir diğer kürdür. Sinameki kürü gibi bu maske de haftada bir gün saç köklerini besleyen bir maske ile(örneğin maya maskesi) desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Karma ya da tek başına kullanılan  yağlar: İkizler burcunun yağlara verdiği gücün avantajı kullanılarak cilt ve saçlara yağ maskeleri ya da yağ masajları uygulanmalıdır. Selülit masajları, saç maskeleri, avokado maskesi, kirpik ve kaşlara uygulanacak yağ bakımları bunlara örnek olarak verilebilir.

Bu günlerin atlanmaması gereken en önemli bakımlarından biri de el ve dirseklere yapılacak bakımlardır.

Saç uzatma kürleriyle ilgili birkaç hatırlatma:

* Çok hızlı uzayan saç yeterince beslenemeyeceğinden artan ihyacı karşılamak için mutlaka beslenmenize dikkat edin ve maya maskesi gibi saç köklerini beslemeye odaklı bir maskeyi haftada bir kez uygulayın.

* Yukarıdaki  saç uzatma kürlerinin etkisi kanıtlanmış olsa da bireysel farklılıklardan dolayı hepsi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Kürlerden birini seçmeli ve birkaç hafta uygulamalısınız. Sonuç aldığınızı gördüğünüzde devam edin. Etkisi yüksek günlerde uygulamanıza ve kan değerleriniz normal olmasına rağmen sonuç almıyorsanız seçtiğiniz kür sizin kürünüz değildir, alternatif bir kür deneyin.

Deneme yapacak kadar vaktiniz yoksa yani kısa bir süre içinde saçlarınızı uzatmanız gerekiyorsa saç uzatma kürlerinden birini seçmek yerine dönüşümlü olarak hepsini kullanmanızı öneririm.

* Saç uzatma sabır gerektirir. Sürekli saçınıza odaklanıp uzamadığını düşünmek bilinçaltınıza yanlış mesaj verir ki bu da uzamayı engeller. Kürünüzü uygulayın ve saçınızı unutun.

* 1,5 – 2 aylık bir uygulamanın ardından iki haftalık bir ara verin, saç ve saç dipleriniz dinlensin. Bir kürü hiç aralıksız aylarca kullanmak etkiyi giderek zayıflatır. Bu iki haftalık arayı küçülen ay fazında vermeniz en doğrusudur. Büyüyen ay fazı ise saç uzatma konusunda bizim için en kıymetli dönemdir.

Yukarıda  bahsi geçmeyen kürlerden birini sürekli uyguluyorsanız (maya kürü ve karanfil kürü gibi) bu günlerde uygulama yapmamanız ve kürlerin kendilerine özel, etkilerinin arttığı günleri beklemeniz kesinlikle daha üstün sonuçlar almanızı sağlayacaktır..

Ayrıca Ay’ın İkizler burcunda olduğu günler:

-Evimizi/iş yerimizi temizlemek ve havalandırmak için çok uygundur. Bunu özellikle küçülen ay dönemindeki İkizler gününde yaparsak temizliğin etkisi uzun süre devam eder.

-Özellikle büyüyen fazındaki İkizler burcu çiçek, sarmaşık ve şifalı bitkileri ekmek için çok uygundur.

-Bu günler bitkileri sulamak için kesinlikle uygun değildir.

-Aile ve dost toplantıları daha keyifli geçer.

-Kısa seyahatlere çıkmak için uygundur.

-Sürekli ertelenmiş hobilere (kitap, el işi vb.)başlamak için mükemmeldir.

-Satış ve pazarlama gibi ticari işlerle ilgili toplantılar ve tanıtımlar için büyük avantaj sağlar.

-Zihnimizin daha açık olduğu bu günler iletişim, okuma, yazma, çizim vb. dikkat gerektiren konularda da destekleyici enerjiler sunar.

-Kalıcı olmasını istediğimiz işlere başlamak içinse hiç uygun değildir. Başlanan iş kalıcı olmayacaktır.

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle.

Ay takvimine dönmek için tıklayın.

Etiketler: ,