Ay Boga Burcunda

Ay Boğa burcundan geçerken tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır.

Ay Boğa burcunda iken reaksiyonlarımız yavaşlar. Yani daha yavaş hareket eder, ağırkanlı davranırız. Olaylara ve durumlara daha gerçekçi ve temkinli yaklaşırız. Bu nedenle daha inatçı bir tutum sergileyebiliriz.

Aile içinde ve ikili ilişkilerde huzur ve uyum hakim olur Boğa günlerinde. Bu günler çiftlerin gelecek planı yapması için çok uygundur. Ayrıca söz, nişan ve evlilik için en ideal günlerdir.

Boğa burcu bedenimizde boyun bölgemizi, ensemizi, beyinciği, kulağın alt kısımlarını, çenemizi (dolayısıyla dişlerimizi de), bademciklerimizi, ses tellerimizi ve tiroit bezini temsil eder/yönetir. Bu nedenle Ay Boğa burcunda iken bu bölgelerle ilgili hassasiyet artacak; verilen fayda da zarar da her zamankinden daha fazla olacaktır. Konuyu örneklerle biraz daha


netleştirecek olursak Ay’ın Boğa burcunda olduğu bu günlerde solunum yollarını üşütürsek diğer günlerde etkilenmiyor olsak bile şimdi bademciklerimiz şişebilir, iltihaplanabilir, sesimiz kısılabilir, kulak altında ağrılı bezeler oluşabilir. Buna karşın zaten bu bölgelerle ilgili süregelen bir rahatsızlığımız varsa Boğa Burcu etkisinde olduğumuz bu günler tedavinin etkisini önemli ölçüde arttırır, sonucu hızlandırır. Özellikle bu bölgelerle ilgili rahatsızlıkları olanların Ay Boğa burcundayken daha fazla risk altında olduklarını, bu dönemde soğuk ve asitli içeceklerden uzak durmalarını, hastalıklarını tetikleyen sebeplerden kaçınarak tedbirli olmalarını hatırlatmak istiyorum.


Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu bu bölgelerin ameliyatıdır. Ay’ın insan sağlığı üzerindeki etkisini özellikle vurgulayan Hipokrat “ Ay’ın içinde bulunduğu burcun temsil ettiği organlara bu burç döneminde demir ile dokunma” diyerek öğrencilerini ameliyat konusunda uyarmıştır. Bu cümleden olarak Ay Boğa burcundan geçerken bademcik, tiroit, ses telleri, çene ve yukarıda bahsettiğimiz diğer bölgeler zorunlu olmadıkça ameliyat edilmemelidir. Aynı durum diş çekimi ve dişle ilgili diğer operasyonlar için de geçerlidir.





Boğa burcu günleri beslenme açısından da mineralleri temsil eder. Bu günlerde bedenimiz mineralleri  iki kat algılar. Başka bir deyişle Boğa burcunun etkisi ile minerallerin emilimi artar.

Düzenleyici ve yapıcı-onarıcı  roller  üstlenen mineral grubu sağlığımız ve güzelliğimiz için son derece önemlidir. Eksikliğinde ciddi sağlık sorunları, halsizlik, yorgunluk, cilt ve saç problemleri (zayıflık, matlaşma, dökülme, saç beyazlaması, uzamanın yavaşlaması vb.)yaşamaya başlarız. Mineraller üzerinde büyük etkisi olan Boğa günlerinde mineral alımına önem verilmesi bozulan hücrelerin yeniden onarılmasını sağlayarak birçok problemi ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Minerallerin vitaminlerle birlikte çalışarak vitaminlerin ve diğer maddelerin etkisini arttırdığını ve yine mineral  grubunun vücut tarafından üretilemediğini, sadece beslenme yoluyla alınabildiğini sürekli hatırlamakta fayda var.

Sporcuysanız, egzersiz yapıyorsanız, anne adayı ya da emziren anneyseniz, sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız, cildinizin ve saçlarınızın durumu iyi değilse Ay’ın Boğa burcuna geçmesiyle birlikte sağladığı bu avantajı çok iyi değerlendirmeli ve mutlaka mineral içeren gıdalara yönelmelisiniz. Gelişim çağındaki çocukların ve öğrencilerin düzenleyici yapıcı-onarıcı özellikte olan bu gıda grubuna ne kadar ihtiyacı olduğunu bunu çok önemsediklerini bildiğim annelere bir kez daha hatırlatmak isterim.

Çok önemli olan bir diğer konu ise mineraller grubunda yer alan tuz tüketimidir. Uzmanların her fırsatta uzak durulmasını hatırlattığı tuzun zararı da tahmin edeceğiniz gibi Ay Boğa burcunda iken iki kat olacaktır. Her gün aynı miktarda tuz tüketen bir yüksek tansiyon hastası Boğa günlerin de aynı miktarı tüketse bile tansiyonu birden yükselecektir. Bu nedenle bu günler içerisindeyken ya her zamankinin yarısı kadar ya da sıfır tuz tüketmelidir.

Ödem ve selülit rahatsızlığı olanlar için de aynı kural geçerli olacaktır. Vücutta su tutulmasına neden olan tuz, ödem ve selülit oluşumuna da son derece açık hale gelecektir. Hem tansiyon hastalarının hem de ödem ve selülit rahatsızlığı olanların bu günler de bol miktarda su içmeleri vücuttaki tuz oranını azaltacaktır. Ayrıca bol su, daha fazla idrar çıkmayı sağlayarak vücuttan tuz atımına yardımcı olacaktır.

Boğa burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan diğer yiyecek ve içecekleri de bu günlerde beslenmemize dahil etmemiz çok faydalı olacaktır. Basitçe liste yapacak olursak:

Ağız sağlığı için önemli olan böğürtlen/ çayı ve adaçayı... (adaçayının kullanım şekli için tıklayın.

Yine ağız yaraları için önemli olan feslehen…

Diş eti ve ağız içi sağlığı için önemli olan elma, havuç, kiraz, vişne, kavun, karpuz, kereviz, domates, kabak, portakal ve c vitamini içeren diğer besinler…

Öğrenciler ve dikkat gerektiren işerde çalışanlar için çok önemli olan konsantrasyonu arttıran limon, portakal, hurma, incir, mısır, biber, soya, kabak.

Kolesterolü ve kandaki yağ oranını düşüren elma…

Tansiyon hastaları için önemli olan elma, muz, soğan…

Bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığına karşı koruyan gıdalar… örneğin soğan, sarımsak, kuşburnu, limon, portakal, greyfurt.

Bademcik rahatsızlıklarının en etkili doğal ilacı adaçayı.

Mineraller içeren yumurta, kırmızı et, tavuk, sakatatlar, yumurta, süt ve süt ürünleri, sebzeler, bezelye, soya fasulyesi, baklagiller, buğday, ceviz, badem, fıstık, kabak çekirdeği, pekmez, bal, kuru meyveler...

Görüldüğü gibi yukarıdaki yiyecek ve içecekler Boğa burcunun temsil ettiği organlar ve hastalıklar için hem koruyucu hem de tedavi edici özelliktedir. Bu yiyecek ve içeceklerin söz konusu organlara faydasının bu dönemde her zamankinden daha fazla olduğunu da bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Konuyu güzellikle ilişkilendirdiğimiz de görüyoruz ki cilt altındaki dokuların güçlendirilmesi, cildin elastikiyeti, saç köklerinin beslenmesi ve tırnakların daha güçlü ve sağlıklı olması için karşımıza yine mineraller çıkıyor. Bu genel etkinin yanında Boğa burcunun temsil ettiği yüzün bir bölümü ve boyun bölgesine yapılacak bakımlar için de en uygun zaman diliminden bir tanesidir Boğa günleri.

Unutmayalım ki mineraller de proteinler ve vitaminler gibi önce hayati önem taşıyan organlarımız tarafından kullanılır. Arta kalanı ise tırnaklarımız, cildimiz ve saçlarımız tarafından kullanılır. Bu nedenle mineral eksikliğine izin vermemek gerekir. Çünkü böyle bir durumda solgun, kuru, kırışık, mat bir cilt; kolay kırılan, lekeli, mat ve sağlıksız tırnaklar; ince, zayıf, kolay kırılan, mat, güçsüz, dökülen ve uzamayan saçlar kaçınılmazdır. Dıştan uyguladığınız en pahalı ürünlerden ya da en iyi doğal bakımlardan en etkili zamanlarda uygulamanıza rağmen istediğiniz sonucu alamıyorsanız beslenmenizi yeniden gözden geçirmenizi şiddetle öneririm.

Aldığınız vitamin, mineral ve proteinleri vücudunuzun en etkili biçimde değerlendirebilmesi içinse yeteri kadar su içmek çok önemlidir. Buradaki yazılarımda bu konuyu işlemiştim.  Hem besinlerden en yüksek faydayı sağlamak hem de tüm hücrelerinizi yeniden sağlıklı hale getirmek isterseniz önerim alkali su içmeniz. İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Yine günde 5 dakika gibi kısacık bir zaman ayırarak yapacağınız Tibet egzersizlerinin de bu konuda büyük büyük etkisi olacak. Bu egzersizlerle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ay’ın, Boğa burcunun tüm bu etkilerini biz canlılara yansıttığı bu günler de, bu özelliklere göre seçilmiş bakımların uygulanması çok önemlidir. Bu nedenle uyguladığımız maskelerin de mineral içermesi gerekir.

Boğa günlerinde yoğun etki sağlayan kürlere ve maskelere bir bakalım:

Maya maskesi: İçerdiği yüksek miktardaki protein, vitaminler ve mineraller sebebiyle saç köklerini besleyerek dökülmeyi durdurur/önler; saç tellerini kökten uza onararak sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar; aynı etkilerle saçın normalden çok daha hızlı uzamasını sağlar.

Bu günler maya maskesi sadece saçlara değil yüze uygulandığında da etkili sonuçlar verir. Boğa burcu günlerinde saç köklerini hedef alan bu maske çok doğru bir seçim olacaktır. Büyüyen ay fazındaki Boğa günlerine nazaran küçülen ay fazındaki Boğa günlerinde saç köklerindeki etki çok daha güçlü olacaktır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Ayva Çekirdeği Maskesi: En doğal cilt bakım ürünü olan ayva çekirdeği jeli cildi onarır ve yeniden yapılandırır. Boğa Burcu günlerinde yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayacağınız bu maske de ekstra etkili olacaktır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Karanfil Kürü: Saç dökülmesine karşı son derece etkili bir kür olan karanfil kürü düzenli kullanımda hızla sonuç verir ve yeni saç oluşumunu sağlar. Saç köklerini güçlendirdiğinden saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Çocukların saçlarının gürleştirilmesinde de aynı şekilde etkilidir. Ay’ın Boğa burcunda olduğu bu günlerde saç kökleri önem kazandığından etki artmaktadır. Küçülen ay fazındaki Boğa burcu ise saç köklerinde mükemmel sonuçlar verecektir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sığır İliği Maskesi: Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını da sağlar. Amacınız sadece saç dökülmesini durdurmak ve yeni saç oluşumunu sağlamaksa küçülen ay fazındaki Boğa burcunun etkisi çok daha yüksek olacaktır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Saç uzatma kürleri olarak ün yapmış ve direkt bu amaçla kullanılan Sinameki Kürü, Siyah Turp Kürü ve Havuç Kürlerini zorunlu olmadıkça Ay Boğa burcunda iken uygulanmasına gerek yoktur. Fakat bunlar arasından Havuç kürünü içerdiği vitamin ve minerallerden dolayı saç köklerini beslemek amacıyla bu günlerde uygulanabilir. Uygulanış şekli için tıklayın.

No Poo: Şampuansız şaç yıkama yöntemi olan no poo saç köklerini kimyasalların zararlı etkilerinden arındırarak saçın ve saç derisinin yenilenmesini sağlar. Hücrelerin sağlıklı ve işler hale gelmesini sağlayan bu yöntem bu yönüyle beyaz saçların eski rengine dönmesine de yardımcı olabilir. Ayrıca derin bir temizlik sağlaması sebebiyle saç köklerinin oksijen alımını arttıracak ve bu da saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Daha faydalı olması için tüm zamanlarda düzenli olarak şampuan yerine kullanabileceğiniz bu yöntemi bu şekilde yapamıyorsanız  saç kökleri ve saç derisi için önemli olan günlerde bir maske gibi de kullanabilirsiniz. Ay’ın Boğa burcunda olduğu günler bu uygulama için uygundur. Küçülen ay fazına rastlayan Boğa burcu günleri ise daha uygundur. Uygulanış şekli için tıklayın.


Boğa burcu günleri saç kökleriyle daha ilişkili olduğundan ve kimyasalların saç köklerine olan zararını arttıracağından saç boyama için kullanılmamasında fayda var. Fakat doğal ve zararsız saç boyası olan kına saç köklerini beslemek amacıyla uygulanabilir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Yılın belli dönemlerinde Boğa Burcu günleri epilasyonda mükemmel sonuçlar verir. Bu dönemlerden birinde olup olmadığımızı öğrenmek için tıklayın.

Ay Boğa burcundayken:

-Sessiz ortamlar çok hoşumuza gider.

-Hobilerimizle ilgilenmek, bahçe işleriyle ilgilenmek ruhumuza çok iyi gelir.

-Temizlik ve ev işleri yapmak doğru bir seçim olmaz. (özellikle büyüyen ay fazındaki boğa burcunda)

-Soğan, sarımsak, turp, havuç, patates, kereviz, şalgam, pancar, yer elması gibi toprağın altında yetişen sebze ve meyveleri toplamak çok iyidir. (özellikle küçülen ay fazındaki boğa burcunda-bütün şifa bitkinin kökünde toplandığı için)

-Toplanan bu bitkilersen konserve hazırlamak çok iyidir.

-Kök bitkilerin ekilmesi çok iyidir. (özellikle küçülen ay fazındaki boğa burcunda)

-Bitkilerin toprağını gübrelemek çok faydalıdır. (özellikle küçülen ay fazındaki boğa burcunda)

-Bütçe yapmak, yatırım planları yapmak, paramızı arttıracak yatırımlar yapmak için en uygun zamandır. (özellikle büyüyen ay fazındaki boğa burcunda)

-İş ortamında değişiklik ve düzenleme yapmak için de en uygun zamandır.

-Boğa günlerinde hava genellikle serin olduğundan dışarı çıkarken tedbir almak iyi olur.

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…

Ay takvimine dönmek için tıklayın.

Etiketler: ,