Ay Aslan Burcunda

Ay Aslan burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır. Bu sebeple bu süre zarfında hepimiz kısmen de olsa Aslan burcu insanı gibi davranırız.

Ay Aslan burcuna geçtiğinde cesaretimiz ve özgürlük hissimiz şaha kalkar. Aslan burcunun özelliklerinden olan gösteriş ve kendine güven duygusunun yansımalarını yaşarız. Bu özellikler bizi daha sağlam karakterli,  daha açık yürekli, daha verici, daha keyif düşkünü yapacaktır bu günlerde. Aynı zamanda daha gururlu, daha despot ve daha kontrolcü olabiliriz.
Yine aslan burcundan yansıyan özelliklerle liderlik yönümüz ortaya çıkabilir. Ay
Aslan burcundayken herhangi bir organizasyonda liderlik görevini üstlenerek göz doldurabiliriz:) Doğru zamanda doğru yerde doğru işin içinde olmak küçücük masum bir hile gibidir ya da şansı ve fırsatı beklemek yerine tutup yakasından çekmek… :)

Aile fertleri arasında sıcak ve samimi bir iletişim oluşturan Aslan burcu ilişkilere tutkuyu ve zarafeti taşıyacak. Tutku ve sahiplenmeyi kıskançlığa kadar götürmemeye dikkat etmeli!


Sırtımızı, kalbimizi, damarlarımızı, dolaşım sistemimizi, kan basıncımızı, mide duvarımızı, diyaframımızı, batın bölgemizin iki yanını(yan boşluklar) duyularımızı ve saçlarımızı yöneten Aslan burcu günlerinde bu bölgelerimizi yormadan güçlendirecek hafif egzersizler yapmak çok faydalı olacaktır.

Tansiyonumuza daha fazla dikkat etmemiz gerekecek. Dolaşımın hızlanması ve kalp çarpıntıları gibi etkilerle uykusuzluk yaşayabiliriz. Sırtımızı da korumalıyız. Sigaradan ve alkolden mümkün olduğunca uzaklaşmalıyız. Aslan burcunun temsil ettiği bu bölgeler her zamankinden daha hassas olacağı için ilgili hastalıkları tetikleyecek her şeye karşı gereken tedbirleri almalıyız. Böylece olası sağlık sorunlarının önüne geçebiliriz.


Aslan burcu etkisindeki bu kısa dönemde acil bir durum söz konusu değilse ilgili organların ameliyatından uzak durmalıyız. Kalp ve kan dolaşımı/ kan basıncı tüm ameliyatlarda etkili bir role sahip olduğundan aslında sadece bu organların ameliyatında değil genel olarak tüm ameliyatlar için risk söz konusudur.

İki buçuk günlük bu dönem temsil edilen bölgelerin tedavisi ve bakımı için bulunmaz fırsattır. Ameliyat dışında tüm tedavi ve bakımlar son derece etkili sonuçlar verir. Hiçbir rahatsızlığımız yoksa bile hafif masajlar yapabiliriz. Bu masajlar bedenimizin çok hoşuna gidecektir. Rahatlatıcı müzikler ve  çaylarla ya da doğada zaman geçirerek strese izin vermemek bile en güzel tedavi ve bakım olarak görülebilir.

Burcun temsil ettiği besin grubu protein ve vitaminlerdir (et ve süt ürünleri; tahıllar, kuru yemişler, mantar vb.). Bedenimiz proteinleri ve vitaminleri bu günlerde iki kat algılar ve daha etkin bir biçimde değerlendirir. Yani Aslan burcunun etkisi ile bu besin türlerinin emilimi artar. Protein ve vitaminleri temsil eden diğer burç olan Koç burcu günleriyle ilgili yazımda bu konuyu örneklendirmiştim. Dilerseniz buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.


Bu günlerde protein ve vitamin içeren gıdalara yönelmemiz bedenimiz açısından çok yararlı olacaktır. Bu etki büyüyen ay fazındaki Aslan burcu günlerinde en üst seviyede olur. (hangi ay fazında olduğumuzu buradaki ay takviminden kontrol edebilirsiniz.)

Sporcular, egzersiz yapanlar, anne adayları ya da emziren anneler, gelişim çağındaki çocuklar ve kas zayıflığı yaşayanlar için büyük bir avantaj olan bu durum; sindirim sorunu yaşayanlar, metabolizması yavaş olanlar ve bu gruptaki gıdalardan birine (örneğin yumurtaya) alerjisi olanlar için rahatsızlığa sebep olabilir. Bu günlerde protein ağırlıklı beslenmenin kaslar üzerindeki etkilerini bazı izleyicilerimiz yaşamıştı. Yorumları bu sayfada bulabilirsiniz.


Bu besin grubuna ihtiyacımız varsa bu etkinin bilincinde olarak Aslan burcu günlerinde menümüzü bu yönde oluşturmalıyız. Fakat sindiriminde zorlanıyorsak, bizi rahatsız ediyorsa porsiyonlarımızı küçültmeliyiz. Yani yapmamız gereken bedenimizin ihtiyacına göre protein ve vitamin içerikli porsiyonlarınızı küçültmek ya da büyütmek. Başka bir deyişle  “ihtiyacımız varsa daha fazla protein-vitamin rahatsızlık veriyorsa daha az protein-vitamin”  formülü.

Kilo almak ya da kilo vermek için de aynı formülü kullanmalıyız.

Aslan burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan diğer yiyecek ve içecekleri de şu şekilde özetleyebiliriz:

Kabuklu yemişler ile kırmızı renkli sebze ve meyveler.

Protein içeren yumurta, kırmızı et, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleri, bezelye, soya fasulyesi, baklagiller, buğday, ceviz, badem, fıstık, kabak çekirdeği…

Üzüm, armut, çilek, hurma, ıspanak, kuşkonmaz, soğan, kırmızı et vb. gibi kan yapıcı ya da kanla ilgili farklı roller üstlenen besinler.

Kırmızı patates, baklagiller, bezelye, kırmızı pancar, taze biber, soya, kabak, marul, salatalık, muz, ananas, avokado gibi proteinin etkin kullanımında rolü olan besinler.

Kolesterolü ve kandaki yağ oranını düşüren, kalp ve dolaşım sistemini güçlendiren elma, muz, baklagiller, marul, mısır, pazı, taze biber, soğan, domates,  rezene.

Tansiyonu düşüren, kalbi güçlendiren ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olan sarımsak. (limon suyu&sarımdak kürüne buradan ulaşabilirsiniz.)

Saça sağlık kazandıran ahududu, çilek, mango, kavun, üzüm, limon, salatalık, mısır, turp, pırasa, havuç, kırmızı pancar, kuşkonmaz, maya, kırmızı et, yumurta vb.

Her zaman göz önünde olduğundan ilk dikkati çeken ve son derece önemli olan cildimiz ve saçlarımız için de günün önemli gıdalarını tüketmemiz gerekir. Dıştan uyguladığımız bakımların etkisi bir yere kadardır. Çünkü bu besinlerin eksikliği durumunda mevcut protein ve vitaminler bedenimiz tarafından öncelikle hayati organlara dağıtılır. Cildimiz, tırnaklarımız ve saçlarımız ise bu ihtiyaçlarından mahrum kalır. Bizler hayati organlarımızın ihtiyacını eksiksiz olarak karşılarsak bundan sonrası tırnaklarımız, cildimiz ve saçlarımız için kullanılmaya başlar ve sonuçları gözle görülür bir hal alır. Bu noktadan sonra dıştan uygulayacağımız her bakım bonus niteliğinde ve sonuçları da bizi şaşırtacak boyutta olacaktır.

Cildimiz ve saçlarımız da dahil olmak üzere bedenimizin bu besinlerden en yüksek faydayı sağlaması için yeteri kadar su içmek çok önemlidir. Buradaki yazılarımda bu konuyu işlemiştim.  Hem besinlerden en yüksek faydayı sağlamak hem de tüm hücrelerinizi yeniden sağlıklı hale getirmek isterseniz önerim alkali su içmeniz. İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca günde sadece 5 dakikanızı alacak tibet egzersizleri de bu konuda büyük yardımcınız olacak. Karar verdiğinizde detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler saç bakımında harikalar yaratır. Bu avantajı saçla ilgili tüm ihtiyaçlarımız için kullanabiliriz.  Saç dökülmesi yaşıyorsak mutlaka bu yönde bakımlar uygulamalıyız. Saçlarımız boyadan ve çeşitli işlemlerden dolayı yanmış ve yıpranmışsa hızlı ve etkili biçimde onarabileceğimiz en güzel günlerden biri yine Aslan burcu günleridir. Saç uzatma kürleri uygulamak ise normalin dört katı kadar uzama elde etmemizi sağlar.

Görüldüğü gibi saçla ilgili tüm sorunlarımızın çözümü için muhteşem bir etkisi olan bu günlerde uygulanan bakım maskelerini özellikle kendi besini olan protein ve vitaminlerle desteklemeyi öneririm.


Aşağıdaki bakım kürleri ve maskelerden ihtiyacımıza uygun olanlarını Aslan burcu etkisindeyken mutlaka uygulamalıyız.

Cennet hurması maskesi: Yüksek miktarda protein, karbonhidrat, selüloz, fosfor, çinko, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri içerdiğinden doğal bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır.
Ana maddesi olan hurma yüksek miktarda askorbik asit ve fenolik bileşikler içerdiğinden bu maskeyi çok güçlü bir antioksidan haline getiriyor. Yine güçlü bir antioksidan olan pekmez ve iyi bir sıkılaştırıcı olan yumurta akı cildin tüm ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

Protein ve vitaminlerin etkisinin son derece yüksek olduğu Aslan Burcu günlerinde uygulanacak en temel maskelerden biridir. Uygulama şekli için tıklayın.


Maya maskesi: İçerdiği yüksek miktardaki protein, vitaminler ve mineraller sebebiyle saç köklerini besleyerek dökülmeyi durdurur/önler;  saç tellerini kökten uza onararak sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar; aynı etkilerle saçın normalden çok daha hızlı uzamasını sağlar. Bu günler maya maskesi sadece saçlara değil yüze uygulandığında da etkili sonuçlar verir. Uygulanış şekli için tıklayın.


Arı Poleni Maskesi: Tüm vitamin ve mineraller ile yüksek oranda protein içeren arı poleni saçlar için mükemmel bir besindir. Maskenin tamamı bu maddelerle saçınızı mükemmel bir biçimde besler; hücre yenileyici, saç dökülmesini durduran ve yeni saçların çıkmasını sağlayan yağlarla saçınızın tüm ihtiyacını karşılar ve saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Yanmış saçların en büyük sorunu olan lastikleşme ve sünme sorunu ortadan kaldırır. Düzenli uygulamada mükemmel sonuçlar veren arı poleni maskesi için Ay’ın Aslan Burcu’nda olduğu günlerde kesinlikle uygulanmalıdır. Uygulama şekli için tıklayın.

 
Karanfil Kürü: Saç dökülmesine karşı son derece etkili bir kür olan karanfil kürü düzenli kullanımda hızla sonuç verir ve yeni saç oluşumunu sağlar. Saç köklerini güçlendirdiğinden saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Çocukların saçlarının gürleştirilmesinde de aynı şekilde etkilidir. Özellikle Ay’ın  Aslan burcunda olduğu bu günlerde etki daha da artmaktadır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sığır İliği Maskesi: Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yine bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Havuç Kürü: Hızlı saç uzatma konusunda ün  yapmış etkili maskelerden biridir. Ortalama olarak ayda 4 cm uzama sağlar. İçerdiği protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri nedeniyle diğer saç uzatma kürlerinden bir adım öne çıkan havuç kürü saçları hızla uzatırken aynı zamanda başta keratin olmak üzere saçın diğer ihtiyaçlarını da karşılar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sinameki Kürü: Saçların ayda 4 cm kadar uzamasını sağlayan bir diğer ünlü ve etkisi kanıtlanmış saç uzatma kürüdür. Saçın ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha zayıf olduğu için haftada bir gün de saç köklerini besleyen bir maske (örneğin maya maskesi)uygulayarak desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Siyah Turp Kürü: Saçın ayda 4 kata kadar daha hızlı uzatılması amacıyla kullanılan bir diğer kürdür. Sinameki kürü gibi bu maske de haftada bir gün saç köklerini besleyen bir maske ile(örneğin maya maskesi) desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Saç uzatma kürleriyle ilgili birkaç hatırlatma:

* Çok hızlı uzayan saç yeterince beslenemeyeceğinden artan ihyacı karşılamak için mutlaka beslenmenize dikkat edin ve maya maskesi gibi saç köklerini beslemeye odaklı bir maskeyi haftada bir kez uygulayın.

* Yukarıdaki  saç uzatma kürlerinin etkisi kanıtlanmış olsa da bireysel farklılıklardan dolayı hepsi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Kürlerden birini seçmeli ve birkaç hafta uygulamalısınız. Sonuç aldığınızı farkettiğinizde devam edin. Etkisi yüksek günlerde uygulamanıza ve kan değerleriniz normal olmasına rağmen sonuç almıyorsanız seçtiğiniz kür sizin kürünüz değildir, alternatif bir kür deneyin.

Deneme yapacak kadar vaktiniz yoksa yani kısa bir süre içinde saçlarınızı uzatmanız gerekiyorsa saç uzatma kürlerinden birini seçmek yerine dönüşümlü olarak hepsini kullanmanızı öneririm.

* Saç uzatma sabır gerektirir. Sürekli saçınıza odaklanıp uzamadığını düşünmek bilinçaltınıza yanlış mesaj verir ki bu da uzamayı engeller. Kürünüzü uygulayın ve saçınızı unutun.

* 1,5 – 2 aylık bir uygulamanın ardından iki haftalık bir ara verin, saç ve saç dipleriniz dinlensin. Bir kürü hiç aralıksız aylarca kullanmak etkiyi giderek zayıflatır. Bu iki haftalık arayı küçülen ay fazında vermeniz en doğrusudur. Büyüyen ay fazı ise saç uzatma konusunda bizim için en kıymetli dönemdir.

No Poo: Şampuansız şaç yıkama yöntemi olan no poo saç köklerini kimyasalların zararlı etkilerinden arındırarak saçın ve saç derisinin yenilenmesini sağlar. Yaşam biçimi olarak şampuandan  tamamen vazgeçip bu yönteme dönebileceğiniz gibi bunu yapamıyorsanız sadece baş bölgesini temsil eden ve tedavisinde etkiyi arttıran Aslan burcu günlerinde de uygulayabilirsiniz. Hücreleri yeniden sağlıklı ve işler hale gelmesini sağlayan bu yöntem bu yönüyle beyaz saçların eski rengine dönmesine de yardımcı olabilir. Ayrıca derin bir temizlik sağlaması sebebiyle saç köklerinin oksijen alımını arttıracak ve bu da saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Kirpik bakımı: Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler kirpik bakımı için de çok uygundur. Bloğumuzdaki kirpik bakımına buradan ulaşabilirsiniz. İleriki günlerde alternatif bakımlar da yer alacak.

Saç kesimi: Saç kesimi doğru günlerde yapılmadığında saç telleri giderek zayıflar, sağlıksız ve mat bir hal alır. Uzama hızı yavaşlar, hatta durabilir. Ay’ın Aslan Burcunda olduğu günlerde saç kesimi yapıldığında ise bu durumun tam aksine sağlıklı ve hızla uzayan saçlara kavuşulur. Kesilen miktarın ne kadar olduğunun önemi yoktur. Önemli olan yarım cm de olsa saç kesimi yapılmasıdır.

Önemli bilgi: Saçlarımızın daha hızlı uzaması için büyüyen Ay fazındaki Aslan burcu günlerinde;  gürleşmesi ve daha dolgun görünmesi için küçülen Ay fazındaki Aslan burcu günlerinde saç kesimi yapılmalıdır. (hangi ay fazında olduğumuzu buradaki ay takviminden kontrol edebilirsiniz.)


Evde saç kesiminin nasıl yapılabileceğine buradan; saç kesim modellerine ise buradan ulaşabilirsiniz.


Saç Boyama: Aslan burcu günleri saç boyasından alacağınız sonucu da önemli ölçüde etkiler. Bu günlerde yapılan boyanın renk kalitesi fark edilir düzeyde olacağı gibi rengi de uzun süre akmayacaktır.


Oryalin ve boyanın saça verdiği zararı engelleyen Hindistan Cevizi Yağı Maskesi:  Boya için tercih ettiğimiz bu günlerde boyalarda kullanılan açıcıların kötü etkilerini tamamen engelleyen bu uygulama sayesinde sıfır yıpranma ile saç boyama ve röfle işleminizi tamamlayabilirsiniz. Uygulama şekli için tıklayın.


Tüm saç boyası markaları ile ilgili yorumlara buradan;  doğal ve zararsız bir saç boyası olan kına tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca şampuan seçimi yapmaya çalışıyorsanız bu bölümde Kozmik Bakım üyelerinin şampuanlarla ilgili deneyimlerini ve objektif yorumlarını bulabilirsiniz.

Ayrıca Aslan burcu günlerinde:

-Bulutlu bile olsa hava ılık ya da sıcak olur. Yaz mevsiminde ani ve şiddetli yağmurlar gelebilir.

-Evimizi havalandırabiliriz.

-Tamirat ve tadilat işleri yapılmamalıdır.

-Bitkilere gübreleme işlemi yapılmamalıdır.

-Arkadaşlarımız ya da ailemizle keyifli zamanlar geçirebiliriz.

-Sanatsal aktiviteleri tercih edebilir; böylece stresten uzak, ruhumuzu besleyen bir gün geçirebiliriz. Bu da hem sağlığımızı hem de ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir.  

-Yaratıcılık gerektiren işlerde, yeni projelerle ilgili çalışmalarda daha başarılı oluruz.

- Yazımın başında belirttiğim duygusal etkiler sayesinde karşımızdaki kişinin gururunu okşayarak isteklerimizi daha kolay elde edebiliriz:)

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…

Ay takvimine dönmek için tıklayın.


Etiketler: ,