Yengeç Burcunda Diyet, Beslenme, Saglık ve Güzellik / Dolunay

14 Ocak  2014 saat 02:25’ten 16 Ocak 2014 saat 15:00’a kadar Ay Yengeç Burcunda büyüyecek;
(16 Ocak 2014 saat 06:52’de Dolunay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki iki hafta boyunca Ay küçülecek!
Ay Yengeç Burcunda iken beden enerji sağlamak için içgüdüsel olarak karbonhidratlara yönelecektir. Bu durumda ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi sağlamak için karbonhidrat içeren gıdalar tüketmeliyiz ve bol bol su tüketmeliyiz. Ancak bu enerjiyi tahıllardan almakta fayda var. Hamur işi ve şekerli gıdaları fazla tüketirsek hem sağlığımız hem kilomuz olumsuz etkilenecektir.
Özellikle diyabetlilerin hassas davranmaları gereken bir dönem. Şekerin de iki kat etkili olduğunu unutmamalılar!
Bitkiler konusunda daha çok ıspanak, ebegümeci, lahana, marul gibi yaprağı kullanılan sebzelere;   adaçayı, ısırgan yaprağı gibi yaprak çaylarına yönelmeniz daha doğru olacaktır.

Bu günlerde akciğerler, karaciğer, safrakesesi ve mide hassas organlarımızdır. Dolayısıyla ülser, bronşit gibi bu organları ilgilendiren rahatsızlıklarınız varsa zarar verecek şeylerden kaçınmalısınız.
Emziren anneler sütü arttıran gıdaları özellikle bu günlerde ihmal etmemeli.
Yukarıdaki organlar ve göğüsler için destekleyici ve tedavi edici her şey yapılabilir; bakımların ve masajların sonucu olumlu ve iki kat etkili olacaktır. Ancak bu organlarla ilgili operasyonlardan, acil bir durum söz konusu değilse  bu dönemde kesinlikle kaçınılmalıdır.
Saç ve cilt bakımı için özel günler değildir. Ancak neme ihtiyacın arttığı yengeç günlerinde yapılan nem maskeleri oldukça etkilidir.
Nemi ve su ihtiyacını temsil eden bu günlerde hiçbir canlının susuz kalmaması gerekir. Suyun çok az bilinen faydalarına buradaki iki yazımdan ulaşabilirsiniz. Bu su ihtiyacını alkali su ile gidermeniz ve bunu alışkanlık haline getirmeniz birçok mucizeyi beraberinde getirecektir.
16 Ocak 2014 saat 06:52’de Dolunay gerçekleşecek.
Dolunay günlerinde bedenimizin yağı depolar ve sabitler. Bu yağların bedenden atılması oldukça güçtür. Hatırlamak ve biraz daha bilgi edinmek  için buraya bakabilirsiniz. Bu dolunayda sadece yağlardan değil, karbonhidratlardan da aynı şekilde uzak kalmaya çalışın.
Diyete başlamak için 17 Ocak 2014 tarihi çok uygundur. İki hafta boyunca ilgili günün beslenme önerilerine uyarak daha kolay kilo verebilirsiniz. Konuyla ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
15,16 ve 17 Ocak tarihlerinde etkili bir detoks yapabilir ya da oruç tutabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
Genel olarak ameliyatlar için uygun bir döneme giriyoruz. Ancak seçim şansınız varsa bu dönemde omuz, kol ve ellerle ilgili operasyonlardan kaçınmalısınız.
Önümüzdeki iki hafta boyunca saç köklerini güçlendiren bakımlara ağırlık vermenizi öneririm.