Boga Burcunda Diyet, Beslenme ve Saglık

09 Ocak  2014 saat 04:24’ten 11 Ocak 2014 saat 14:25’e kadar Ay Boğa Burcunda büyüyecek;

Boğa Burcu günleri demek iki kat mineral demek. Henüz ay büyürken ve yediklerimizi depolarken bu fırsatı değerlendirip mineral ağırlıklı beslenmeliyiz.
Saç dökülmesinden ve zayıflığından şikayetçi isek demir, çinko vb. gibi minerallerin eksikliğini yaşıyor olabiliriz. Bu günleri bir tedavi fırsatı gibi görerek eksiğimizi
giderebiliriz.

Önemli minerallerden biri olan tuzun tüketimine Boğa burcu etkisindeyken daha da dikkat etmeliyiz. Çünkü iki kat mineral demek iki kat tuz demek. Bu durum da tansiyon hastaları için büyük risk demek. Ayrıca vücuttaki ödemin de artması demek. Tuzun selülitler üzerindeki olumsuz etkisini de düşünecek olursak en azından bu günler boyunca tuza ara verip bol su tüketmek küçük ama faydalı bir diyet gibi düşünülebilir.

Boğa Burcu günlerinde dikkat edilmesi gereken diğer konu ise soğuk yiyecek ve içeceklerdir. Çünkü bu günlerde kulak, burun, boğaz, ses telleri, ağız, çene ve dişler oldukça hassas olacaktır. Bu bölgelere zarar verebilecek her şeye karşı dikkatli olmakta fayda var. Aynı bölgelerin tedavisi için çok elverişli olan bu günlerde ameliyattan da kaçınmak daha doğru olur.

Bu günlerde adaçayı, ıhlamur gibi çaylar içebilir, diş bakımı yapabilirsiniz.