Yengeç Burcunda Diyet, Beslenme, Saglık ve Güzellik

17 Aralık 2013 saat 20:17’den 20 Aralık  2013 saat 08:48’e kadar Ay Yengeç Burcunda küçülecek;

Ay Yengeç Burcunda iken karbonhidratların etkisi artar. Bu nedenle bu günlerde zararlı karbonhidrat grubundan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
Fakat bu dönem aynı zamanda enerji ihtiyacımızı karşılayan karbonhidratlar ve su için de özel bir dönemdir. Bu durumda en doğru davranış bu enerjiyi tatlılar ve unlu gıdalar yerine tahıllardan almak olacaktır. Yani hamur işi ve şekerli gıdalar kesinlikle uzak durmamız gereken karbonhidrat grubu.
Yengeç günlerinde susuz kalmamaya özellikle dikkat etmek gerekiyor. Bu durum hayvanlarımız ve bitkilerimiz içim de geçerli.
Şekerin etkisi arttığından diyabetlilerin çok dikkatli davranmaları gereken bir dönem.
Adaçayı, ısırgan yaprağı gibi yaprak çayları bu günlerde daha faydalı olacaktır.

Akciğerler, karaciğer, safrakesesi ve midemiz diğer günlere oranla daha hassas olacak. Ülser, bronşit gibi bu organları ilgilendiren rahatsızlıklarınız varsa zarar verecek şeylerden kaçınmalısınız.
Emziren anneler sütü arttıran gıdaları bu günlerde daha fazla tüketmeli.
Bu organlar ve göğüsler için destekleyici ve tedavi edici her şey yapılabilir; sonuç olumlu ve iki kat etkili olacaktır. Meme büyütme/dikleştirme masajları ve kürleri için mükemmel bir zamandır. Doğal göğüs büyütme kürüne buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle yarın akşamı bu konuda değerlendirebilirsiniz.
Bu organlarla ilgili ameliyatlarından, acil bir durum söz konusu değilse yengeç  günlerinde kesinlikle kaçınılmalıdır.
Dolunayın iki haftalık etkileri ve arınma dönemiyle ilgili yazılarımı kaçırdıysanız buradan okuyabilirsiniz.