Vücuttaki Tasların Düsmanı, Solunum Yollarının Dostu Siyah Turp (1)

Turp renk renk seçenekleri  ile genel olarak diğer tüm meyve ve sebzeler gibi pek çok konuda yararlı. Ancak siyah turp diğerlerinden daha özel bir yere sahip.
Siyah turpun faydalarına geçmeden önce her zamanki gibi içeriğine bir göz atalım.
Siyah turp kükürt, iyot, A, B1, B2 ve C vitaminleri içeriyor. Ancak içeriğinde bilinenden daha fazlası olduğu kesin. Faydalarını öğrendikten sonra eminim sizlerde benim gibi düşüneceksiniz. Sözü daha fazla uzatmadan onun mucize etkilerinden bahsetmek istiyorum sizlere.
Genel özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enerji vermesidir. Bu özelliğiyle neredeyse tüm hastalıklara karşı koruyucu konumdadır.
Özellikle öksürüğe karşı çok faydalı olan siyah turpun genel anlamda da içinde bulunduğumuz kış mevsiminde tüketilmesi son derece faydalıdır. Bunun nedeni hem bağışıklık sistemi hem de solunum yolları üzerindeki güçlü etkileridir. Bir türlü kurtulamadığınız öksürüğünüz varsa şimdi vereceğim -aslında bazılarınızın bildiği ve
uyguladığı- hazırlanışı son derece basit olan şurubu denemenizi tavsiye ederim. Bu şurubu hazırlamak için orta boy bir siyah turpun üst kısmını kapak biçiminde kesip yarıya yakın kısmını oyarak çıkartmamız gerekiyor. Hazırladığımız turpu bir su bardağının üzerine oturtup oyarak boşalttığımız kısmı kaliteli bir bal ile dolduruyoruz. Daha önce kestiğimiz kısmı kapak olarak üzerine kapatıyor ve karanlık bir dolaba kaldırıyoruz.10-15 saat sonra turpun alt kısmının kendiliğinden delindiğini ve şurubun bardağa akmaya başladığını göreceksiniz. Şurubumuz kullanıma hazır. Artık günde 3 kez ve yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı almaya başlayabilirsiniz. Turp diriliğini kaybedene kadar üzerine bal ilave edebilir ya da iki gün de bir yenisini hazırlayabilirsiniz. Bir türlü geçmeyen öksürüğünüzün daha ilk günden nasıl hafiflediğine ve gece rahatça uyuyabildiğinize şahit olacaksınız. Aynı zamanda balgam söktüren bu şurup sizi oldukça rahatlatacak. Öksürüğünüz geçtikten sonra birkaç gün daha kullanmanız daha iyi olacaktır. Ancak belirtmeliyim ki bu şurup 2 yaşından küçük çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır.
Dikkat çeken diğer bir özelliği de safra kesesi taşları üzerindeki etkisidir. Araştıranlar bilir; böbrek ve mesane taşları için pek çok tedavi imkanı varken, safra kesesi taşları için ameliyat dışında tedavi yolu bulmak pek mümkün değildir. İşte burada da  hem taşları eriterek hem de oluşumunu önleyerek gösteriyor mucizesini siyah turp. Tabi bu hemen ameliyat olmasına karar verilmemiş hastalar için geçerli. Safra kesesi taşlarını eritmede ve önlemede kullanılmak üzere birkaç şekli var:
-Sabahları kahvaltıdan önce bir küçük kahve fincanı turp suyuna 1 hafta boyunca devam edilir.
-Yine sabah kahvaltıdan önce yarım fincan turp suyu 1 fincan kaynatılıp soğutulmuş su ile karıştırılarak içilmeye devam edilir.
-1 bardak rendelenmiş turp 2 bardak suda 5-10 dakika kaynatılır ve süzülerek sabahları aynı miktarda içilmeye devam edilir.
-1 bardak rendelenmiş turp 2 bardak süt ile 5-10 dakika kaynatılır ve süzülerek  sabahları aynı miktarda içilmeye devam edilir.
-1 kg turp rendelenir ve 1-2 gr tuz ile karıştırılıp sık bir kumaştan süzülür. Kahvaltıdan önce 1 kahve fincanı içilir. 1 hafta devam edilir.
-Günde 100 gr turp suyu içilir.
Bu uygulamalar sadece safra kesesi taşlarının değil, böbrek ve mesanede oluşan taş ve kumun da erimesini ya da dökülmesini sağlar. Damak zevkinize uygun olan bir şekli ile tedavi olmayı deneyebilirsiniz. Ancak midesi hassas olanların ve ciddi rahatsızlıkları olanların doktorlarına danışmadan kullanmamalarını tavsiye ediyorum.
Lezzetli olduğunu söyleyemeyeceğim ama üstün bir şifaya sahip olduğu kesin. Turpun diğer faydalarından bir sonraki yazımda bahsedeceğim. Güzelliğimize olan katkılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Şifa olması dileğiyle…
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!


Güncelleme: Daha etkili olduğunu gördüğüm iki farklı yöntemi de incelemenizi öneriyorum.


Safra Kesesi Taşı Ve Polipten Nasıl Kurtuluruz? << tıklayın!

Böbrek Taşı En Kolay ve Agrısız Bir Biçimde Nasıl Düser? << tıklayın!


Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? -1

Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? -2    (yorumlarda farklı çözümler de bulacaksınız)



 

Etiketler: , ,