Oglak Burcunda Güzellik ve Bakım / Yılın Ilk Yeni Ay'ı

31 Aralık 2013 saat 20:01’den 02 Ocak  2014 saat 19:02’ye kadar Ay Oğlak Burcunda olacak;
(01 Ocak 2014 saat 13:14’te Yeni Ay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki iki hafta boyunca Ay büyüyecek!
2013’ün son saatlerinde Ay’ın Oğlak Burcuna geçiyor. Bu günler cilt bakımı için en etkili günlerdir. Mineralleri temsil eden bu günlerde cildinize ve saçlarınıza mineral
içeren bakımlar yapmanız çok doğru bir tercih olur.
Bu günlerin en etkili bakımları kil maskesi ve maya maskesidir.  Ayrıca tüm cilt bakımlarını toplu halde görebileceğiniz bu kategoriden istediğiniz cilt bakım yöntemini seçip uygulayabilirsiniz.

Bu günler saç derisi ve saç köklerini yakından ilgilendirdiği için bunların tedavisi için de en doğru günlerdir. Dolayısıyla karanfil kürü uygulamak için çok elverişli günlerdir.
Saç derinizi arındırmak için no poo yöntemini oğlak günlerinde uygulamanızı öneririm. Ayrıca bu günler karanfil kürü için de doğru günlerdir.
Dışarıdan uygulamalar etkilidir fakat en güzeli saç ve cilt sağlığımız için doğru beslenip ihtiyacımız olan tüm besinleri dahili yolla almaktır. Bu nedenle  Yeni Ay’dan itibaren iki haftalık dahili bir maya kürü uygulamanızı öneririm. Maya hakkında ve kullanım şekliyle ilgili detayları burada bulabilirsiniz.
Avokado, kayısı, muz gibi meyvelerin püreleriyle; minaral içeren yoğurt, süt, yumurta gibi doğal malzemelerle birbirinden farklı cilt maskeleri oluşturabilirsiniz.
Ay’ın Oğlak Burcunda olduğu günler manikür ve pedikür için de en uygun dönemdir.
Ayak derinizde sertleşme, nasır gibi sorunlar varsa  buraya göz atabilirsiniz. Bu günlerde oldukça etkili olacaktır. Ayrıca ayak mantarı tedavisine de varis tedavisi gibi şimdiden başlanmalıdır.
Yarından itibaren Yeni Ay’la birlikte iki hafta sürecek çok avantajlı bir döneme giriyoruz. Bu nedenle saç bakımlarını ihmal etmemekte büyük fayda var. Önümüzdeki üç haftalık süreçte ise özellikle cilt bakımlarına yönelebilirsiniz.  Ayrıca yarından itibaren alkali su tüketmeye başlamanız ve ilk dört hafta 3.maddeyi esas alarak bunu uygulamanız saçlarınızda, cildinizde ve genel sağlığınızda çok şeyi değiştirecektir. Sonrasında 1. Maddeyle devam edebilirsiniz. Uygulamanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Bu süreyi nasıl kullanmamız gerektiğiyle ilgili diğer detayları burada bulabilirsiniz.
Sağlıklı, güzelliğinizin giderek arttığı, çok mutlu bir yıl diliyorum:)