Alkali Su Nedir, Faydaları Nelerdir, Evde Nasıl Hazırlanır? / Karbonat Mucizesi (Sodyum Bikarbonat /Ingiliz Karbonatı)

Hepimizin en büyük dileğidir sağlık. Biz sağlıklı olalım, ailemiz, sevdiklerimiz sağlıklı olsun isteriz. Hemen her şeyin masumiyetini kaybetmeye başladığı günümüzde elimizden geldiğince araştırmaya, bilgi sahibi olmaya, tedbirler almaya çalışırız.
 
Öyleyse sağlığımızı bozan şeyin ne olduğunu düşünmeliyiz önce. Sonrası daha kolay.
Şimdi teorik bilgileri bir yana bırakıp –ki isterseniz ve faydalı olacağına inanırsanız internetten araştırabilirsiniz- en pratik haliyle bakalım konuya.
Havadaki kararsız ve stabil olmayan oksijen atomları nasıl bir elmanın dış yüzeyiyle temas edip yavaş yavaş çürümesine sebep oluyorsa ya da bir metalin oksitlenip zehirli hale gelmesine neden oluyorsa bedenimizde de benzer bir sebeple yavaş yavaş hastalıklar oluşmaya başlar.

Kirli hava, kirli/sağlıksız su, gazlı içecekler, raf ömrünün uzaması için çeşitli şekillerde işlenmiş gıdalar, yanık yağlar(kızartmalar), genetiğiyle oynanmış gıdalar, stres, üzüntü, öfke, korku,affedememe vb. olumsuz duygular hücrelerimizde oksitlenmeye, bozulmaya neden olur. Böylece hastalıklar oluşur.

Oksitlenmeyi tersine çevirdiğimizde yani vücudumuzu alkali hale getirdiğimizde ise hastalıklarımızdan da yavaş yavaş kurtuluruz.
Alkali hale gelmenin en kolay yollarından biri son zamanlarda sıkça duyar olduğumuz karbonattan(eczaneden alacağınız Sodyum Bikarbonat/İngiliz Karbonatı) yardım almaktır. Çünkü karbonat bulunduğu ortamı alkali hale, başka bir deyişle sağlıklı hale getirir. (Marketlerde satılan ve mutfaklarımızda kullandığımız karbonat çeşitli katkı maddeleri içerdiğinden, sağlık sektöründe kullanılan ve en güvenilir olan yani eczanelerde satılan karbonat tercih edilmelidir.)

Peki Sodyum Bikarbonatı nasıl kullanabiliriz?

1- Ciddi bir rahatsızlığınız yoksa sadece içme suyunuzu alkali hale getirebilir ve tüm aile bu suyu tüketebilirsiniz. Bunun için 1 litre suya bir çay kaşığı(silme) karbonat ilave edip eritin. Bu şekilde günde 2,5 litre su tüketin. (ya da 1-2 yemek kaşığı karbonatı eritip 19 litrelik bir damacanaya ilave edebilirsiniz.)

2- Grip ya da nezle olursanız 1 litre suya 2 çay kaşığı karbonat ilave ederek kullanabilirsiniz.

3- Şayet önemli bir rahatsızlığınız varsa  sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, öğünlerden  yaklaşık 1 saat önce büyükçe bir bardakta (büyük meyve suyu bardağı gibi) 1 tatlı kaşığı karbonatı eritip içmeniz gerekir. Burada ölçü ne silme olmalıdır ne de aşırıya kaçılmalıdır. Hazırladığınız karbonatlı suyu birkaç dakika bekletip eridiğinden emin olunca içebilirsiniz. (bardağa karbonatı koyduktan sonra bir miktar kaynar suyla eritip, üzerine soğuk su ilave ederseniz daha kolay erir.)Tadı sizi rahatsız ederse içine çok az miktarda pekmez (1 tatlı kaşığı kadar) ilave edebilirsiniz.  Karbonatı bu şekilde 4-6 hafta kullanmanız gerekir.

Bu madde son zamanlarda duyduğumuz "alkali diyet" in de kilit noktasıdır. Yani bu haliyle bedendeki yağları yakıp hızla kilo verebilirsiniz. İncelmek icin kullanacaksanız karbonatın miktarını birazcık daha arttırıp yemek saatine biraz daha yaklaştırabilirsiniz. Böylece tüm zararlı maddelerden kurtulurken iştahınızı kontrol altına almış olacaksınız. Bu noktada muhakkak buradaki ve buradaki yazılarımı da okuyarak ön bilgi edinmenizi ve ana sayfada bulabileceğiniz ay takvimine göre beslenme önerilerine uymanızı öneririm.

* Karbonatın üzerine önce bir miktar kaynar su koyulduğunda köpürerek hızlı bir şekilde eriyor. Üzerini soğuk su ile tamamlayabilirsiniz. Pekmezi de son aşamada ilave etmenizi öneririm.

Karbonatın çok küçük çocuklarda etkisi hakkında net bilgiler yok. Bu nedenle kullanmamak daha doğru.

3 yaşından büyüklerde ise  çocuk olduğunu unutmadan ve ölçüyü kaçırmadan verilebiliyor.

Dikkatli olması gereken diğer grup tansiyon hastaları! Sodyum bikarbonat tansiyonu yükseltiyor! Bu nedenle ciddi ölçülerde kullanamıyorlar. Fakat tansiyon hastalarını çocuklar gibi düşünüp çok düşük dozlarda verilebilir. İçtikten sonra ise 15-20 dakika kadar uzanıp dinlenmeleri gerekir. Dinlenirken sabit kalmak yerine aralıklarla sağa sola dönmek daha iyi olur. Bu doz zamanla ve yavaş yavaş arttırılabilir. Bu şekilde tansiyon hastalığından kurtulan da mevcut.

Bunun dışında cips, asitli içecekler, raf ömrü uzatılmış gıdalar, yanmış et ve kızartmalar gibi zararlı olduğunu bildiğimiz yiyeceklerin vücutta asit artışına neden olduğunu;  limon, sirke, sebze ve meyvelerle, bunların taze sıkılmış sularının ise alkali olmamızı sağladığını unutmayalım. Buğday, arpa vb. tohumlar ile bunların filizleri de aynı şekilde alkali olmamızı sağlayan gıdalar arasındadır. En önemlisi de stresten ve tüm olumsuz duygulardan uzak durmaya çalışmaktır. Günümüz koşullarında bu olumsuzluklardan kaçamıyorsak aksi duyguları çoğaltıp dengeleri değiştirmeye çalışalım. Egzersiz ya da meditasyon yapalım, derin nefesler alalım. Canımızı yakan filmler yerine komedi filmleri ya da komik videolar izleyelim, birkaç fıkra ya da karikatür dahil edelim günümüze, albümleri çıkartıp güzel anılarımızdan konu açalım. Video sitelerindeki bebek kahkahalarına katılıp bizde kahkahalar atalım….

Yeter ki isteyelim ve karar verelim! Kısa süreli de olsa ruh halimizi değiştirmenin öyle çok yolu var ki. Güzel olan, bu kısa molalara alışan beyin sonrasında bütün işi kendi üstleniyor ve sizi sık sık molaya davet ediyor:)


Sonuca gelirsek:

Tüm bunları uygulamak hangi hastalıklara iyi gelir şeklinde bir listeleme yapmıyorum. Çünkü gül hastalığından selülite kadar, kepekten saç kırana kadar birçok cilt ve saç hastalığının, alerjilerin, nodüllerin, guatrın, sinüzitin, romatizmanın ve hatta kanser tümörlerinin iyileştiğine dair birçok örnek bulunmakta. Önemli önemsiz tüm hastalıklarınız için deneyebileceğiniz bu yöntemle ilgili bloğumuzda da örnekler mevcut. Bunlara buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak önemli bulduğum birkaç detayı hatırlatmak istiyorum.

Mutlaka gün boyunca 2,5 lt su için. Çünkü vücudumuz suya doymadığında su kaybını önlemek isteyecek, bu nedenle idrar ve terlemeyi en aza indirecektir. Bu durumda aklali su alsanız bile bedenden toksin atma işlemi gerçekleşmeyecektir. Ayrıca suyun yararlarına ilişkin diğer iki yazımı okursanız neden su içemiz bu kadar önemli çok daha iyi anlayacaksınız. Bu yazılarıma buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Fazla su tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız bir süre kendinizi zorlamanızı önereceğim. Çünkü alkali su bir süre sonra eskisinden daha fazla su içme isteği oluşturuyor.

Dikkatimi çeken bir başka nokta, 3. maddedeki şekliyle yani bardağa hazırladığınız karbonatlı suyu içtikten hemen sonra üzerine su içmek çok kolay oluyor.  Bu da çok az su içenler için kurtarıcı bir bilgi olacaktır diye düşünüyorum.

Uzmanlar karbonatın dolu mideye alınmamasının daha doğru olduğunu hatırlatıyor. Buradan, yemek esnasında karbonatlı su içmemek gerektiği gibi bir sonuca varılabilir.

Ayrıca bu uygulama sırasında egzersiz yapmak çok hızlı sonuç almanızı sağlayacak. Kendinize uygun bir egzersiz programı bulmanızı tavsiye ederim. Dilerseniz bloğumuzdaki sadece 5 dakika alan fakat son derece yüksek etkilere sahip olan Tibet Egzersizlerini de uygulayabilirsiniz. Buradan ulaşabilirsiniz.

Bu konuyu yayına aldığımdan beri en sık karşılaştığım soru alkali suyun böbreklerdeki ve safra kesesindeki taşları eritip eritmeyeceği oldu. Bu sorunları yaşayanlar için ayrı bir yayına ihtiyaç olduğunu düşünerek bunun en pratik ve zahmetsiz çözümünü de orada verdim. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şifa olsun.


Yine karbonatla hazırlanan cilt lekeleri, çiller ve siyah noktalar üzerinde hızlı ve gözle görülür etkileri olan cilt maskesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca kozmik bakım facebook ve twitter sayfalarından günlük tüyoları  takip etmeniz çok yararlı olacaktır.

Dileğim hep sağlıklı olmanız…

Değilseniz de bu bilgilerin bir şekilde size faydalı olması, yüzünüzü ve dolayısıyla-siz paylaştıkça- yüzümüzü güldürmesi…

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,