Kemoterapide Kullanılan Ilaçlardan 10 000 Kat Daha Güçlü Limon!

12.yy’da Sicilya’dan getirilmiş ve önce Akdeniz Havzası’na, sonra tüm ılıman iklimli bölgelere yayılmış…
Limonun faydaları saymakla bitmeyeceğinden tek bir yazı yerine yavaş yavaş yazmaya karar verdim. Sarımsaklı limon küründen sonra bu yeni yazımda limonun kanser üzerindeki etkisinden bahsedeceğim. Önce kabaca kimyasını tanıyalım:
Limon, başta C vitamini olmak üzere çok sayıda vitamin ve mineral; ayrıca sitrik asit içerir. Flavoroid, terpene (hidrokarbon) olarak adlandırılan D-limone ve ellagic asitise limonun en önemli özellikleri. Çünkü bu maddeler zaten bağışıklık sistemini oldukça güçlendiren limonu anti-kanser ve anti-oksidan haline getiriyor. Yani limonu kanser hücrelerini ve tümörleri küçülten zararsız ve etkili bir silah olarak düşünebiliriz.
Bu noktada arşivlediğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum sizlerle.


Limon kemoterapiden 10 000 kat daha güçlü !
1970 yılından bu yana 20’den fazla laboratuvar tarafından test edildi ve limon ekstresinin  12 kanser türünde kötü huylu hücreleri yok ettiği ortaya çıktı. Bu kanser türleri içinde kolon, prostat, pankreas, akciğer, meme ve cilt kanserleri de var.  Yapılan bu testlerde kötü huylu kanser hücrelerini  yok eden limon ekstrelerinin sağlıklı hücrelere hiçbir zarar vermediği görüldü.
Limon ağacındaki bileşenlerin, tüm dünyada bilinen ve kemoterapide kullanılan bir ilaçtan bu konuda 10 000 kat daha iyi olduğu yine bu araştırmaların sonucu olarak gösteriliyor. Üstelik kemoterapinin korkunç yan etkilerine neden olmuyor ve stresi azaltarak tedaviye manevi destek veriyor.”
Görüldüğü gibi en az 40 yıldır birileri limonun kanser üzerindeki mucizevi etkisinin farkında aslında. Buna rağmen onca insan kanserle savaşıyor, acı çekiyor, ilaçlara büyük paralar ödemek zorunda kalıyor; gücü yetmeyenlerin bir kısmı elinde avucunda ne varsa tüketiyor, ona da sahip olmayanlar bu savaşı kaybediyor!
En iyisi biz eskiden olduğu gibi limonu baş tacı yapalım yine.
Sofralarımızı asitli içecekler yerine limonatayla; ağır ve şerbetli tatlılar yerine limonlu hafif tatlılarla süsleyelim.  
Sürahimizi limon dilimleriyle süsleyelim.
Kahvaltı sofralarımızda limon reçeli olsun. Konuklarımıza geleneksel limonatamızı ikram etmeye başlayalım yeniden. Bir yandan yudumlarken bir yandan da neden çocukluğumuzda kanser hastalığını hiç duymadığımızı düşünelim!

Limonun mucize gibi bir diğer etkisini yazdığım "Böbrek Tası En Kolay ve Agrısız Bir Biçimde Nasıl Düser? " için tıklayın.

Limon Yazı Dizisi
Şifa olsun..
Sevgiyle, güçlü ve sağlıklı kalın!

Etiketler: , , , , , ,