Akrep Burcunda Diyet, Beslenme Saglık ve Güzellik

30 Kasım 2013 saat 06:02’den 02 Aralık  2013 saat 08:31’e kadar Ay Akrep Burcunda küçülecek;

Sabah saatlerinde  Ay Akrep Burcuna geçiyor.  Böylece enerji kaynağımız olan karbonhidratların etkisinde artış söz konusu olacak.
Bu enerjiyi kuruyemişler ya da tahıllar gibi sağlıklı karbonhidratlardan alırsak akrep günlerinin avantajını en güzel biçimde kullanmış oluruz. Fakat unlu gıdalardan yani hamur işleri ve tatlılardan(şeker) almaya kalkarsak bu günleri değerlendirmenin aksine tamamen yanlış kullanmış oluruz.

Özellikle kilo sorunu yaşayanlar ve diyette olanlar ya da kilosunu korumak isteyenler; diyabetliler,  bu bilgileri dikkate alırlarsa kendilerini mutlu eden sonuçlarla karşılaşırlar. Esasen sağlıksız karbonhidratlar sadece kilo meselesi değil, hepimizin ortak sorunudur. Bu nedenle hepimiz akrep günlerinde unlu ve şekerli gıdalardan uzak durmalıyız.

İdrar yolları ve üreme organlarımız hassas olacak. Akrep burçlarında bu hassasiyet daha da fazla olabilir.
Bu bölgelerin ilaçla ya da doğal tedavisi için avantajlı olan bu günlerde yine bu organların ameliyatı riskli olacaktır.
Akrep günlerinde tüm doğa ve canlılar gibi bizim de suya olan ihtiyacımız artar. Yanı sıra suyun bedenimize olan faydası da artar. Bu sebeple özellikle bu günler susuz geçirilmemeli.
Cildimiz ve saçlarımız da bu günlerde neme daha fazla ihtiyaç duyacağından nem maskeleri için en ideal zamandayız. Burada cilde ve saça nem kazandıran birkaç öneri bulabilirsiniz. 
Bunun dışında kalan bakımlar için etkisi yüksek günlerde değiliz.