Akrep Burcunda Diyet, Beslenme Saglık ve Güzellik / Yeni Ay

02 Kasım 2013 saat 19:35’ten 04 Kasım  2013 saat 22:14’e kadar Ay Akrep Burcunda olacak;
(03 Kasım 2013 saat 14:49’da Yeni Ay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki iki hafta boyunca Ay büyüyecek!
Ay Akrep Burcundayken enerji kaynağı karbonhidratların etkisi artar. Bu etki ile karbonhidrat içeren yiyeceklere karşı isteğimiz de artar.
Kilo almak istemiyorsak karbonhidrat tüketimini bu süre boyunca en aza indirmeliyiz. Hatta 2,5 günlük bir karbonhidrat diyeti uygulayabiliriz.
Kilo almaya ihtiyacımız varsa tam aksini yaparak rahatça unlu gıdalar tüketebiliriz.
Diyabet açısından bakarsak şekerin etkisi iki kat olacağından çok dikkatli olunmalı.


Vücudun suya olan ihtiyacı artacağından bol bol su tüketmeliyiz. Suyun bildiğimiz ve bilmediğimiz yararlarına buradan ulaşabilirsiniz.
İdrar yolu ve üreme organları bu günlerde hassas olacak. Akrep burçları diğer burçlardan daha da dikkatli olmalı. Tedavi için oldukça elverişli olan bu günler bu bölgelerin ameliyatı için olumsuzluğa sebep olabilir.
Akrep günlerinde cildimiz ve saçlarımız da neme daha fazla ihtiyaç duyacağından günlük nem maskeleri uygulanabilir. Bunun dışında kalan bakımlar için uygun bir dönem değil.
3 Kasımda Ay büyüme dönemine giriyor. Önümüzdeki iki hafta boyunca bedenimiz yediklerimizi iki kat algılayıp depolama için kullanacak. Dolayısıyla bedenimiz daha kolay genişleyecek!
Saç ve cilt sağlığımız için gerekli besinler de bu iki hafta boyunca iki kat etki edecek ve depolanacak.
Sadece dışarıdan yapılan bakımlar her zaman tek başına yeterli olmayabilir. Protein, vitamin, mineral gibi besinlerin eksikliği söz konusu ise yapacağınız bakımlardan en düşük seviyede sonuç alırsınız. Bunun önüne geçmenin en güzel yolu yine ay takvimi doğrultusunda uygun besinleri uygun günlerde alarak ekstra fayda sağlamak; saçlarımızı ve cildimizi içeriden de beslemektir.
2-3-4 kasım  tarihleri detoks için en etkili günlerdir.
Varis veya selülitlerle ilgili şikayetiniz varsa 2 Kasım itibariyle tedaviye başlamanızı öneririm; önümüzdeki günler için iyi bir hazırlık olacaktır.