Koç Burcunda Güzellik ve Bakım

17 Ekim 2013 saat 04:17’den 19 Ekim  2013 saat 10:25’e kadar Ay Koç Burcunda büyüyecek;
(19 Ekim  2013 saat 02:37’de Dolunay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki iki hafta boyunca Ay küçülecek!
Ay Koç Burcundayken protein ve vitamin içeren bakımlar saçlarınız için son derece önemli. Vitamin ampulleri ve protein içerikli saç maskelerinizi kullanabilirsiniz. Yumurta, bal vb. malzemelerle kendi saç bakım maskenizi de hazırlayabilirsiniz.
Maya maskesi içerisinde  protein ve vitaminleri bol miktarda barındırdığından bu günlerde uygulayabileceğiniz en doğal maskelerden biridir. Hem saçlarınıza hem cildinize bu günlerde uygulamanız çok faydalı olacaktır.

Sinameki kürü, havuçkürü ve siyah turp kürü için yani saç uzatma kürleri için de son derece uygundur. Fakat bu kürleri 17 ya da 18 ekimde uygulamanızı öneririm. Hatta biraz daha özelleştirip cuma günü akşam saatlerinde uygulamanızı tavsiye edebilirim.
Bu günlerin en güzel kürlerinden biri de karanfil kürüdür.
Bu kürlerin dışında bu günler no poo yöntemini uygulamak  ve kirpik bakımı yapmak için oldukça güzel günlerdir. Ayrıca her ikisine de -düzenli olarak uygulamak üzere- başlayabileceğiniz en güzel gün 19 Ekimdir.
17 ve 18 ekim günleri saç kestirmek için uygun günlerdir. 19 Ekim uygun değildir!
17,18 ve 19 ekim koç günleri saç boyama açısından da en uygun günlerdir.
Koç Burcu günleri saç bakımı konusunda en avantajlı iki burçtan biridir.
Eğer cilt bakımı yapacaksanız yine protein ve vitamin içeren maskeleri tercih etmeniz sonuç açısından oldukça doğru bir karar olacaktır.
19 Ekim  2013 saat 02:37’de Dolunay gerçekleşecek ve Ay küçülmeye başlayacak. Ay küçülürken saç kökleri önem kazanır. Bu nedenle önümüzdeki iki hafta boyunca saç boylarını onarmaktan çok saç köklerini beslemeye yönelik bakımlar yapılmalı. Bu bakımlar zaten saç köklerini beslerken saç boylarının da dolaylı yoldan sağlık kazanmasını sağlayacaktır.