Kirpik Uzatma / Kirpik Bakımı

Bu kez sizlerle üyelerimizden Filiz Hanım’ın kirpik uzatma yöntemini paylaşıyorum. Kendisinin yorumunu aynen aktarıyorum:

“sizlerle kirpikleri uzatma ve dökülmeye de faydalı olan tarafımdan uygulanıp kabul görmüş bir sırrımı paylaşmak istiyorum...kirpiklerimin her yerine dipleri de dahil ki bazen diplerde olan kaşıntıya da iyi geliyor...demlenmiş siyah çayı dayanabileceğimiz sıcaklıktayken sürmek...bunu her akşam sadece demlenen ve kalan çayı atmadan uygularsanız kirpiklerinizin nasıl uzadığını göreceksiniz arkadaşlar!!”
Kirpik bakımında yağ kullanımı faydalı olduğu kadar zor ve risklidir. Göz içine


teması tehlikelidir; göz çevresine bulaştığında özellikle göz kapağında kaş yoğunlaşmasına neden olur. Üst üste uygulama kirpik diplerinde yağlanmaya ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olur.  Ayrıca yağlı bir şekilde zaman geçirmek rahatsızlık hissi verir.
Tüm bu nedenlerden dolayı Filiz Hanım’ın yöntemini ben çok sevdim; daha pratik ve sağlıklı buldum. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum bu değerli paylaşımından dolayı.
Yukarıda bahsettiğim gibi üst üste yağ bakımları uyguluyorsanız sizde de kirpik dibi yağlanması oluşmuş olabilir. (bu durum kirpik bakımı yapmayanlarda da görülür) Bir hafta boyunca günde bir kez göz yakmayan bir bebe şampuanıyla gözlerinizi yıkayarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bir haftadan fazla devam edilmemelidir. (Bu bana uygulanan tedavidir, dilerseniz kendi doktorunuzdan yardım alabilirsiniz.)
Son olarak yukarıdaki kirpik uzatma formülünü gözlerinizde enfeksiyon oluştuğu dönemlerde uygulamamanızı önereceğim.
Yöntemin sizi istediğiniz kirpiklere ulaştırması dileğiyle:)

Güncelleme: Deneyen arkadaşlarımızın bildirdiği sonuçlara göre, beklemiş çay demi kaşlardaki dökülmeyi önlemede ve kaşları gürleştirmede de oldukça etkilidir.

Sevgiyle ve güzel kalın…

Etiketler: , , , , , ,