Yengeç Burcunda Diyet, Beslenme, Güzellik ve Bakım

26 Eylül  2013 saat 22:24’ten 29 Eylül  2013 saat 10:57’ye kadar Ay Yengeç Burcunda küçülecek;

Bu gece Ay Yengeç Burcuna geçiyor. Bedenimiz için gerekli  enerjiyi sağlamak için bilinçsiz olarak karbonhidratlara yöneleceğiz. Bu enerjiyi sağlamak için karbonhidrat içeren gıdalar tüketmeliyiz ve bol bol su tüketmeliyiz. Ancak bu enerjiyi tahıllardan almakta fayda var. Sağlığımızı ve kilomuzu korumak için hamur işi ve şekerli gıdalardan uzak durmalıyız. Çünkü  her bir porsiyonunuz size ikiye katlanarak geri dönecektir. Kilo almak istiyorsanız bu uyarıyı dikkate almayabilirsiniz.

Özellikle diyabetlilerin hassas davranmaları gereken bir dönemdir bu günler. Şekerin de iki kat etkili olduğunu unutulmamalıdır!
Bitkiler konusunda daha çok ıspanak, ebegümeci, lahana, marul gibi yaprağı kullanılan sebzelere;   adaçayı, ısırgan yaprağı gibi yaprak çaylarına yönelmeniz daha doğru olacaktır. B çaylar bu günlerde  göğüslerinizde hassasiyet oluşturabilir, endişelenmeyin, bu çok normaldir.


Bu günlerde akciğerler, karaciğer, safrakesesi ve mide hassas organlarımızdır. Ülser, bronşit gibi bu organları ilgilendiren rahatsızlıklarınız varsa hassasiyet oluşturacak şeylerden kaçınmalısınız.
Emziren anneler sütü arttıran gıdaları özellikle bu günlerde ihmal etmemeli.
Yukarıdaki organlar ve göğüsler için destekleyici ve tedavi edici her şey yapılabilir; sonuç olumlu ve iki kat etkili olacaktır. Fakat bu organlarla ilgili operasyonlardan, acil bir durum söz konusu değilse  bu dönemde uzak durulmakta yarar var.
Saç ve cilt bakımı için etkili bir dönem değil. Ancak nem maskeleri ve bol su tüketmek çok faydalı olacaktır.