Aynısafanın Faydaları - 1 / Sivilcelere Dogal Çözüm

İşte yine çok tanıdık olduğumuz ama yeterince farkında olmadığımız bir bitki; çoğumuzun  bahçesinde,balkonunda… Aileden biri olmuş aynısafa.

Aynısafanın faydalarından bir kısmını bu yazımda işleyeceğim. Önce kısaca tanıyalım.

Çiçekleri sarı-turuncu renkte; bazıları tek kat, bazıları katmerli. Saplarıyla yaprakları etli ve yapışkan.
Eski çağlardan beri yağmur habercisi. Sabahları saat 7’den sonra çiçekleri kapalı kalmayı sürdürürse, bu o gün yağmur yağacağının göstergesidir.
Şifalı bitkiler arasında çok özel bir yere sahip.
Bitkinin sapları, yaprakları ve çiçekleri şifa için kullanılır. Ancak toplanırken bitkinin nemli olmaması gerekir. Güneşin en yakıcı olduğu zamanda toplanması şifa gücünü arttırır.


Haziran başında çiçek açmasından itibaren kırağı düşene kadar, yani sonbahar sonlarına kadar taze olarak toplanabilir. Bitki taze olarak kullanıldığı gibi yaprak, sap ve çiçekleri belirtilen şekilde toplanıp,  gölgede kurutulup havasız kalacak şekilde tüm yıl kullanılmak üzere saklanabilir.
Küçük bir kavanoza yaklaşık bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitkiyi koyup, üzerine bir su bardağı kaynamış su ilave edip kavanozun kapağını kapatarak 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Sapları, yaprakları ve çiçekleri birlikte kullanmayı unutmayın. Bu çayı günde üç kez hazırlayıp şekersiz olarak ve yudumlayarak içmeniz yeterli olacaktır.
Dıştan kullanım için hazırlayacaksanız  ya da çayı kurutulmuş bitkiyle hazırlayacaksanız iki tatlı kaşığı aynısafa kullanmalısınız.
Bu çay çok iyi bir kan temizleyicidir. Bu özelliği ile çok iyi bir sivilce ilacıdır. Dolaşımı uyarır (varisin tedavisi ve selülitin tedavisi için bu çok gereklidir!) ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Yaralar üzerindeki etkisi hızlı bir hücre yenileyici oluşundandır.  Yani cilt problemlerinin çözümü için de mükemmel bir bitkidir.
Mikroplu sarılıkta büyük fayda sağlar. Mide ve onikiparmak bağırsağı ülserinde kullanılır. İshale iyi gelir. Kurt düşürür. Ağız içinde ve diş etlerindeki her türlü hastalığı hızla iyileştirir.(bu çayla gargara yapmanızı da tavsiye ederim) Sivilce lekelerini iz bırakmadan iyileştirir. Arpacık  vb. yüzeysel göz hastalıklarında aynısafa yaprağı çayı ile yıkama iyileşmeyi hızlandırır, gözleri güçlendirir. Bu çayla ıslatılmış pamukla yapılan tampon burun kanamalarını durdurur. Safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır. Mide ve bağırsak hastalıklarında, mide krampı ve mide ülserinde olduğu kadar, kalın bağırsak iltihabında, ödem ve kan işeme de kullanılır. Mikroplu hastalıklarda ve bakteri dışkılamada bu çay büyük başarı sağlar. Aynısafa, mikroplu sarılıkta hatırı sayılır başarılar elde ettiği için karaciğer hastalıklarında da çok etkilidir.
Sezaryen ile yapılan doğumlardan sonra 1 ay, günde 3 kere içilen aynısafa çayı, içsel iyileşmeyi önemli ölçüde hızlandırır. Bu çayı hazırlamak için 1 tatlı kaşığı bitki 1 su bardağı kaynar derecede suya ilave edilir ve kavanozun kapağı kapatılır. 10 dakika sonra süzülür ve yudumlayarak içilir.

Soğuk demlenmiş yaprak çayı ile yapılan rahim duşu iltihaplanmayı gidermede yardımcı olur.(İnce kıyılmış yaprakların aynı ölçülerde  fakat soğuk suda 8-12 saat bekletilmesi ile elde edilir)
İki avuç taze bitkiyi ya da 100 gr. kurutulmuşunu geceden 2 lt suya yatırıp, ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtıp 8-10 dakika demledikten sonra süzerseniz oturma banyosu elde etmiş olursunuz. Bu şekilde hazırladığınız aynısafa  ile vajinal mantardan kurtulabilirsiniz.
Kanser türü çıbanlar ve tümörler, bacaklardaki açık yaralar, bacak çıbanları ve kapanmak bilmeyen inatçı yaralar aynısafa ve atkuyruğu otunun eşit miktarda karışımından hazırlanan çayla yıkandığında iyi sonuçlar alınır. Alman Dr. Bohn, kanserde ameliyat olanağı kalmadığında aynısafanın en etkin çare olduğunu ve uzunca bir süre de çayını içmek gerektiğini belirtiyor.
Amerikalı ve Alman bilim adamlarının  zorlu hastalıklarda aynısafa ile elde ettikleri bir çok başarı hikayesini okumuşumdur. Örneğin  8 yıl boyunca kalın bağırsak iltihaplanmasından muzdarip bir hemşirenin, tavsiye üzerine 4 gün süreyle aynısafa çayını yudumlayarak içmesi ve bu kısacık sürede şikayetlerinin kaybolması bunlardan biridir.
Bu yazımda aynısafanın çay olarak kullanımından bahsettim. Tabi ki bu kadarla sınırlı değil. Yazımın ikinci bölümünde tentür ve özellikle de merhem olarak kullanımı hakkında bilgi vereceğim sizlere. Ayrıca bunları evde nasıl yapabileceğinizi de tarif edeceğim .
Sevgiyle ve sağlıkla kalın !

Ay takvimine göre tedaviyi hızlandıran ve etkisini arttıran günleri kaçırmamak için facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Aynısafanın faydalarının ikinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.


Son Yazılar:


Evde Yanık TedavisiNasıl Yapılır, Yanık İzi Kalmaması İçin Ne Yapılır?


Safra Kesesi Taşı vePolipten Nasıl Kurtuluruz?


Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 1-


Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 2-

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,