Koç Burcunda Güzellik ve Bakım

23 Ağustos  2013 saat 10:12’den 25 Ağustos  2013 saat 16:13’e kadar Ay Koç Burcunda küçülecek;

Ay Koç Burcundayken protein ve vitamin içeren bakımlar saçlarınız için son derece önemli. Vitamin ampulleri ve protein içerikli saç maskelerinizi kullanabilirsiniz. Yumurta, bal vb. malzemelerle kendi saç bakım maskenizi de hazırlayabilirsiniz.

Maya maskesi içerisinde  protein ve vitaminleri bol miktarda barındırdığından bu günlerde uygulayabileceğiniz en doğal maskelerden biri.

Ay küçülürken saç kökleri önem kazanır. Bu nedenle bu süre boyunca saç boylarını onarmaktan çok saç köklerini beslemeye yönelik bakımlar yapılmalı. Bu bakımlar zaten saç köklerini beslerken saç boylarının da dolaylı yoldan sağlık kazanmasını sağlayacaktır.

Koç Burcu normalde saç kestirmek için uygun günlerdir. Ancak küçülen ay fazında rastladığından saç uzamasını yavaşlatacaktır.

Saç boyama açısından uygun günlerdir.

Koç Burcu günleri saç bakımı konusunda en avantajlı iki burçtan biridir. Bu nedenle Havuç Kürü, Siyah Turp Kürü, Karanfil Kürü ve Sinameki Kürü için uygundur.

Eğer cilt bakımı yapacaksanız yine protein ve vitamin içeren maskeleri tercih etmeniz sonuç açısından oldukça doğru bir karar olacaktır.