Hızlı Sac Uzatma Yöntemi 3 - Siyah Turp Kürü

Saç uzatma tariflerinin bulunduğu postlarda ve uygun günleri konuşurken bu küründen bahsedildikçe “siyah turp kürü nasıl uygulanır” sorusu sıkça gelmeye başladı.
Bilmeyen arkadaşlarımız için Siyah Turp Kürü:
Gerekli Malzemeler:
* 1 adet orta boy turp (kabukları ılık suyla temizce yıkanmalı)
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 su bardağı su
 
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı  ya da badem yağı

(çok kısa saçlarda malzemenin yarısı kullanılabilir)
Hazırlama Aşaması :
Turp rendelenir ve kaynamakta olan 3 su bardağı suya ilave edilir. 20 dakika kaynatılır ve ağzı kapalı bir şekilde soğuması beklenir. Soğuduktan sonra  süzülerek posası ayrılır. Hazırlanmış olan bu turp çayının içerisine çırpılmış yumurta ve yağ ilave edilir.

Uygulama:
Uygulama şişesine koyduktan sonra çalkalamaya devam ederek  saç diplerine uygulanır ve 5 dakika kadar masaj yapılır. Kalan malzeme tüm saça uygulanır ve streç film vb. gibi bir malzemeyle sarılır. (çok sıkı sarmamaya dikkat edilmeli)
Diğer Detaylar:
*Bekleme süresi : İlk uygulamada 1 saati geçirmemeye çalışın. (ilk uygulamalarda saç dökülmesine sebep olabilir, devam etmiyorsa problem yok demektir) Zaman içerisinde bu süreyi yavaş yavaş uzatabilirsiniz.
* Haftada 1-2 uygulama yapılabilir. (acil durumlarda, büyüyen ay fazında haftada üç kez uygulanabilir)
* Ay büyürken uzama hızlanır. Bu nedenle bu dönemi iyi kullanmak gerekir. Ara vermek için ise uzamanın yavaşladığı küçülen ay fazı tercih edilmeli. 1,5 – 2 aylık uygulamaların ardından ara vermek küre karşı bağışıklık oluşmasını önleyecektir. Bu araların süresi iki hafta olabilir.
* Turp  kükürt,  demir, çinko, bakır, fosfor, kalsiyum,  selenyum, sodyum, potasyum,  mangenez, magnezyum gibi minerallerle; folik asit; A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C ve  E vitaminlerini içerir.
Ay’ın koç, aslan ve yay burçlarında olduğu günler saç uzatmak için öncelikli önem taşıyan günlerdir. Bunun haricinde sırasıyla yağ ve mineral günlerini tercih edebilirsiniz.
Yengeç, akrep ve balık burcunun etkisindeyden uygulanmasına gerek yoktur.

Siyah turpun diğer faydalarıyla ilgili yeni yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer saç uzatma yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kirpik uzatma yöntemini burada bulabilirsiniz.

Şifa olsun, mutlu etsin:)

Etiketler: , , , , , ,