Hızlı Sac Uzatma Yöntemi 2 - Havuç Kürü

Havuç kürü ile saç uzatmayı pek çoğunuz duymuşsunuzdur.
Bu gün sizlere sinameki kürüne alternatif olarak kullanabileceğiniz bu havuç kürün tarifini vereceğim. 
Gerekli Malzemeler:
* 2 adet orta boy havuç (soyulmadan kullanılmalı)
* 1 adet yumurta (sadece sarısı ya da tamamı kullanılabilir. Deneyip memnuniyetinize göre değişiklik yapabilirsiniz) 

* 3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı badem yağı ya da zeytinyağı
(çok kısa saçlarda malzeme fazla gelecektir, yarısı kullanılarak hazırlanabilir) 


Hazırlama Aşaması :
Havuçlar rendelenir ve kaynamakta olan 3 su bardağı suya ilave edilir. 20 dakika kaynatılır ve ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır. ( soğuma süresince havuç demlenmeye devam edecektir)
Oldukça ılık bir hale geldiğinde(yumurta pişmeyecek kadar) havuç taneleri süzülerek atılır. Hazırlanmış olan bu havuç çayının içerisine çırpılmış yumurta ve yağ ilave edilir ve böylece havuç maskesi hazır olur.

Uygulama:
Uygun bir uygulama şişesine koyduktan sonra sık sık çalkalayarak önce saç diplerine uygulanır ve 5 dakika kadar masaj yapılır. Ardından kalan malzeme tüm saça uygulanır ve streç film vb. gibi bir malzemeyle sarılır. (kan akışını engelleyecek kadar sıkı bir şekilde sarılmamalıdır) 

Diğer Detaylar:
*Bekleme süresi 1-3 saat aralığında olabilir. İlk uygulamanızı test olarak düşünebilir ve rahatsızlık hissetmediğiniz taktirde bu süreyi yavaş yavaş  uzatabilirsiniz.
*Haftada 1-2 uygulama yapılabilir. (acil durumlarda, büyüyen ay fazında gün aşırı uygulanabilir)
*Kür genel olarak büyüyen ay fazında iki kat etkili olacaktır. Bu nedenle ara vermek istediğinizde küçülen ay fazını tercih etmelisiniz. Ortalama olarak 2 ay uygulamadan sonra ara verebilirsiniz. Ancak bu ortalama ve tahmini bir süredir. Yani bilimsel bir dayanağı yoktur. Siz dilerseniz  6 hafta ya da 9-10 hafta uyguladıktan sonra da ara verebilirsiniz.  Ara verilmesinin nedeni küre bağışıklık kazanıp etkisinin kaybolmasını önlemektir. Bu nedenle mutlaka arada bir iki haftalık aralar verilmelidir.
*Havuç  protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminlerini içerir. Yani saç için oldukça besleyici ve dolayısıyla kıymetlidir.
Kürü uygulamak için öncelikli tercihiniz Ay’ın koç, aslan ve yay burçlarında olduğu günler olmalıdır. Bunun dışında önem sırasına göre yağ (ikizler, terazi, kova) ve mineral (boğa, başak, oğlak) günlerini tercih edebilirsiniz. Bu günleri buradaki ay takvimlerinden takip edebilirsiniz.

Diğer saç uzatma yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kirpik uzatma yöntemini burada bulabilirsiniz.
Şifa olsun, mutlu etsin:)


KONUMUZ YORUM LİMİTİNİ DOLDURDUĞUNDAN SORULARINIZA VE DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞMAYA BU SAYFADAN DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

Etiketler: , , , , , ,