Güzellik ve Bakım

05 Ağustos  2013 saat 19:57’den 08 Ağustos  2013 saat 06:56’ya kadar Ay Aslan Burcunda olacak;
(07 Ağustos  2013 saat 00:50’de Yeni Ay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki iki hafta boyunca Ay büyüyecek!
Ay’ın Aslan Burcunda olduğu günler saç bakımı için en uygun dönemdir. Bu dönemde protein ve vitamin ağırlıklı bakımlar uygulamak gerekir.
Elinizde bulunan hazır protein maskeleri, yumurta ile hazırlayacağınız saç bakım maskeleri, maya maskesi, vitamin iğneleri hazırlayacağınız saç maskelerinde kullanabileceğiniz
ürünler arasında.
Düzenli olarak cilt bakımı uyguluyorsanız bu günlerde protein maya, yoğurt, yumurta akı vb. gibi protein içeren malzemelerle bakım yapmanız alacağınız sonuç açısından oldukça doğru bir karar olacaktır.


Saçlarınız yıpranmışsa, yavaş uzuyorsa bu günleri mutlaka bakım yaparak değerlendirmelisiniz. 
Bu günler kirpik bakımı için de uygundur.
Sinameki kürü için ve havuç kürü için uygundur.
Karanfil kürü ve maya maskesi için uygundur.
Yukarıdaki kürlerden sinameki ve havuç kürü saçlarının hızlı uzamasını arzu edenler için idealdir.
Saç dökülmesi şikayetine karşı karanfil kürünü ve maya maskesini öneriririm. Bu iki maske saç köklerini beslediğinden uzamaya da etkisi olan maskelerdir.
Burada lavantanın saç uzatmadaki etkisi dolayısıyla bu günleri ve sonrasındaki iki haftayı değerlendirebileceğinizi hatırlatmak istiyorum. Lavanta ile ilgili yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.
Daha önemlisi hem saç boyamak hem de saç kesimi için en doğru zamandır. ANCAK!!! Bu kez Aslan burcu günlerinin bir kısmı küçülen ay fazına bir kısmı da yeni ay gününe rastladığından saçlarınızı kestirmemelisiniz! 
Yeni Ay günlerinde saç kestirmenin erken beyazlamaya neden olabileceğini unutmayın!
Ancak mutlaka kesim yapmak istiyorsanız  takvimin 08 Ağustos’u göstermesini bekleyin. Gece yarısından (00:30) bayram sabahına kadar (05:00) evde kendiniz saç kesimi yapabilirsiniz.
07 Ağustos  Çarşamba günü Yeni Ay gerçekleşiyor ve bundan sonra Ay büyümeye başlıyor. Bu tarihten itibaren iki hafta boyunca bakımların etkisini ikiye katlayabilirsiniz.
Saçların onarılmasında ve daha hızlı uzamasında önümüzdeki iki hafta boyunca yapacakları bakımlar önemli.
Aynı şekilde cilt bakımları da bu dönemde etkilerini daha fazla hissettirecek.

Şifa olsun..

Mutlu bayramlar diliyorum hepinize :)

Kucak dolusu sevgilerimle birlikte..