Diyet, Beslenme ve Saglık

23 Haziran  2013 saat 11:08’den 25 Haziran  2013 saat 10:27’ye kadar Ay Oğlak Burcunda küçülecek;
(23 Haziran  2013 saat 14:32’de Dolunay gerçekleşecek.)
Önümüzdeki on beş gün Ay küçülen fazda olacak!

Bu günlerde minerallerden ekstra  fayda sağlayabiliriz!
Demir içeren gıdaları tüketirken yanında mutlaka c vitamini içeren besinler tüketmeliyiz. Örneğin kahvaltıda, yumurtayı çay yerine taze sıkılmış (bekletilmemiş) portakal suyuyla tüketmeniz  demirin emilimini yaklaşık 14 kat arttıracaktır.
Diğer minerallerin de bedenimiz için hayati önem taşıdığını unutmayalım.
Zaman zaman gelen “bakımları uyguluyorum ama saçlarım uzamıyor” gibi soruları yine bu noktada hatırlatmak isterim. Bu günleri çok iyi değerlendirmenizi öneriyorum.

Cildimiz, kemiklerimiz, bacaklarımız, özellikle dizlerimiz bu dönemde hassas olacaktır. Uzun süre ayakta kalmamaya ve bacakları yormamaya çalışmalı.
Ayrıca ciltte kesiğe neden olacak küçük kazalara karşı dikkatli olunmalı çünkü iz kalacaktır. Aynı şekilde sivilce ve yaralarla da oynanmamalı.
Bu birkaç gün ilgili bölgelerin ameliyatlarından uzak duralım.
Bu dönemde Dolunay’ ın gerçekleşeceğini ve o gün yağlı gıdalar tüketirseniz bu yağların vücuttan atılmasının çok zor olduğunu da unutmayın.
Diyete başlamak için 24 Haziran  2013 tarihi çok uygun, iki hafta boyunca ilgili günün beslenme kriterlerine de uyarak hızlı kilo verebilirsiniz.
Detoks uygulamak isterseniz bu günlerde sıvı gıdalarla beslenebilir ya da oruç tutabilirsiniz. Bu uygulama bedeninizin arınmasını ve rahatlamasını sağlayacaktır.