13 Mayıs 2013 saat
12:57’den 16 Mayıs 2013 saat 01:37’ye
kadar Ay Yengeç Burcunda büyüyecek;
Ay Yengeç Burcunda iken beden enerji sağlamak için içgüdüsel
olarak karbonhidratlara yönelecektir. Bu durumda ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi
sağlamak için karbonhidrat içeren gıdalar tüketmeliyiz ve bol bol su
tüketmeliyiz. Ancak bu enerjiyi tahıllardan almakta fayda var.
Hamur işi ve
şekerli gıdaları fazla tüketirsek hem sağlığımız hem kilomuz olumsuz
etkilenecektir.
Özellikle diyabetlilerin hassas davranmaları gereken bir
dönem. Şekerin de iki kat etkili olduğunu unutmamalılar!
Bitkiler konusunda daha çok ıspanak, ebegümeci, lahana,
marul gibi yaprağı kullanılan sebzelere;
adaçayı, ısırgan yaprağı gibi yaprak çaylarına yönelmeniz daha doğru
olacaktır.
Bu günlerde akciğerler, karaciğer, safrakesesi ve mide
hassas organlarımızdır. Dolayısıyla ülser, bronşit gibi bu organları
ilgilendiren rahatsızlıklarınız varsa zarar verecek şeylerden kaçınmalısınız.
Emziren anneler sütü arttıran gıdaları özellikle bu günlerde
ihmal etmemeli.
Yukarıdaki organlar ve göğüsler için destekleyici ve tedavi
edici her şey yapılabilir; sonuç olumlu ve iki kat etkili olacaktır.
Ancak bu organlarla ilgili operasyonlardan, acil bir durum
söz konusu değilse bu dönemde kesinlikle
kaçınılmalıdır.