19 Mart 2013 saat 20:55’ten
22 Mart 2013 saat 08:48 ’e kadar Ay Yengeç Burcunda büyüyecek;
Ay Yengeç Burcunda iken beden enerji sağlamak için içgüdüsel
olarak karbonhidratlara yönelecektir. Bu durumda ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi
sağlamak için karbonhidrat içeren gıdalar tüketmeliyiz ve bol su tüketmeliyiz.
Ancak bu enerjiyi tahıllardan almakta fayda var. Hamur işi ve şekerli gıdaları
fazla miktarlarda tüketirsek hem sağlığımız hem kilomuz olumsuz etkilenecektir.
Büyüyen fazda olmamız karbonhidratları biraz daha riskli hale getiriyor!
Özellikle diyabetlilerin hassas davranmaları gereken bir
dönem. Şekerin de iki kat etkili
olduğunu unutmamalılar!
Bitkiler konusunda daha çok ıspanak, ebegümeci, lahana,
marul gibi yaprağı kullanılan sebzelere;
adaçayı, ısırgan yaprağı gibi yaprak çaylarına yönelmeniz daha doğru
olacaktır.
Bu günlerde akciğerler, karaciğer, safrakesesi ve mide
hassas organlarımızdır. Dolayısıyla ülser, bronşit gibi bu organları
ilgilendiren rahatsızlıklarınız varsa zarar verecek şeylerden kaçınmalısınız.
Emziren anneler sütü arttıran gıdaları özellikle bu günlerde
ihmal etmemeli.
Yukarıdaki organlar ve göğüsler için destekleyici ve tedavi
edici her şey yapılabilir; göğüs masajları mutlaka yapılmalı. Sonuç olumlu ve
iki kat etkili olacaktır.
Ancak bu organlarla ilgili operasyonlardan, acil bir durum
söz konusu değilse bu dönemde kesinlikle
kaçınılmalıdır.
Saçlarımızı dinlendirebiliriz.