Ayak Mantarı Tedavisi Çok Basittir!

Ayak mantarı parmak aralarında hafif kepeklenme ve şiddetli kaşınmayla ortaya çıkan bir bulaşıcı bir deri hastalığıdır. Oluştuğu bölgede yanmaya ve acı veren çatlaklara neden olur. Ayrıca ayak kokusuna neden olur. Zaman içinde daha geniş bir bölgeye yayılarak diğer ayağa da sıçrar.

Nemi ve sıcağı seven, bu koşullarda hızla çoğalan mantar, bu hastalığa sahip başka biriyle ortak kullanılan çorap, terlik, ayakkabı ya da banyo zemininden bulaşabilir.

Mantar için çeşitli ilaçlar kullanmak mümkün tabi ama ben şimdi sizlere çok daha pratik, doğal ve etkili bir ilaçtan bahsedeceğim. Karbonattan!
Evet. Karbonat mantarı tedavi eden doğal bir maddedir.

Ayak mantarından kurtulmak için yapmanız gereken gerçekten çok basit. 2 litre ılık suyun içerisine tepeleme 1 çorba kaşığı  karbonatı(eczaneden alın lütfen) atıp karıştırarak erimesini sağlayın. On gün boyunca  her gün 20 dakika kadar bu suda ayaklarınızı bekletin. Sonrasında özellikle parmak araları nemli kalmayacak şekilde ayaklarınızı iyice kurulayın. Bu süre içinde ayaklarınıza her gün karbonat sürün (pudralar gibi) ve ayakkabılarınızın içine karbonat serpin.

Bu yöntem aynı zamanda ayak kokusuna kesin çözüm olacaktır.

Tabi yeni bir oluşumu engellemek için ayaklarınızı nemli bırakmamaya dikkat edin.  İsterseniz arada 1-2 gün yukarıdaki işlemi uygulayabilirsiniz.

Etkisi yüksek diğer bir yöntem için buraya bakabilirsiniz.

Tırnak mantarınız ya da topuk dikeni sorununuz varsa bu yazımı incelemenizi öneririm.

Yine karbonatla hazırlanan cilt lekeleri, çiller ve siyah noktalar üzerinde hızlı ve gözle görülür etkileri olan cilt maskesine buradan ulaşabilirsiniz.

Karbonatın diğer kullanım alanlarıyla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ay takvimine göre tedaviyi hızlandıran ve etkisini arttıran günleri kaçırmamak için Kozmik Bakım facebook ve twitter sayfalarını takip edebilirsiniz.

Şifa olsun:)


Etiketler: , , , , , , , , , ,