Her yerde ve
zaman rahatlıkla bulabileceğimiz dut, demir açısından oldukça zengindir.Bu
özelliği ile vücuda kuvvet verir ve kansızlığa çok iyi gelir.
Kalsiyum; A,
B1 ve B2 vitaminleri de içerir.Ödem çözücü,idrar söktürücü ve aç karnına
yendiğinde bağırsak kurtlarını düşürücü etkileri vardır.Üstelik sadece meyvesi
değil,yaprakları da aynı özeliğe sahiptir.Yapraklarının başka bir özelliği de
kanamayı durdurucu özelliğe sahip olmasıdır.
Dut
yaprağından hazırlayacağınız çay ağız,bademcik ve boğaz iltihabına;diş eti
hastalıklarına ve öksürüğe karşı kullanılır.Aynı şekilde yaprak çayı idrar
söktürür ve ödem çözer.
Ateş
düşürür.
Mideyle
bağırsakların rahat ve düzenli çalışmasını sağlar.Bu özelliğinden faydalanmak
için yine aç karnına tüketmek gerekir.
Mide
ülserine faydalıdır.
Yemeklerle
birlikte tüketilir ise hazmı kolaylaştırır.
İştah
açar,kilo almayı kolaylaştırır.
Soğuğa karşı
direnci arttırır.
Astım ve
bronşitte yarar sağlar.
Mükemmel bir
enerji kaynağı olması nedeniyle sporcuların kullanması önerilir.
Çocukların
zeka gelişimine yardımcı olur. Ayrıca büyümeye ve gelişime katkı sağlar.
Dut taze
olarak kısa bir süre bulunsa da kurusunu her zaman bulmak mümkün.Yine pekmezi
ve pestili rahatlıkla bulunabilir.
Özellikle
kurusu egzama için kesin çözüm sağlamaktadır.
Bunun için
çelik bir tencerede yarım litre suyu kaynattıktan sonra içine bir avuç beyaz
dut kurusu atıp, 7 dakika kadar kısık ateşte kaynatmalısınız. Teninizi
yakmayacak kadar ılık hale geldikten sonra egzama olan bölgeye sık sık kompres
yapmalısınız.
Eğer egzama
ellerinizde ise şurubun içine ellerinizi batırıp 10 dakika bekleyin ve 1-2 saat
kadar yıkamayın.
Bu
uygulamayı haftada 3 kez yapmanız yeterli.
Önemli olan
nokta ise bu şurubu her uygulama öncesinde taze olarak hazırlamanız.
Sevgiyle, sağlıkla
ve güzel kalın!
Son Yazılar:
.
.
.
.
.Etiketler: beyaz dutun faydaları, bitkisel, bitkisel kürler, cilt bakım kürleri, cilt bakımı, egzamayı kuru dut ile tedavi edin, hastalıklar için kürler, vücut bakımı