Kuru ve Kolay Kırılan Saçlar Için Nemlendirici Bakım

Hemen hepimizin şikayetçi olduğu konulardan biridir kuru saçlar. Sık yıkamaktan, işlem görmekten  giderek kuruyan saçlar yazın gelmesiyle birlikte deniz, havuz ve güneşin etkisiyle  daha da fazla kurur. Sonra paniğe kapılır ve bir an önce eski nemine kavuşması için çözümler aramaya başlarız.
Doğru olan,  saçları düzenli olarak nemlendirmektir. Her yıkama sonunda saçlarımıza nemini koruyacak bakımlar yapmak gerekir!

Nemi saça hapsetmek için Ay’ın su grubu burçlarda olduğu günleri ise mutlaka değerlendirmeliyiz! Çünkü bu günler evrendeki tüm canlılar gibi bizim de suya en çok ihtiyaç duyduğumuz, aynı zamanda

Cildimizi nemlendirmek için pek çok etkili ve ucuz

da suyu/nemi en verimli biçimde değerlendireceğimiz günler; dolayısıyla cildimizin ve saçlarımızın da… ürün bulmamıza rağmen, konu saçlarımızı nemlendirmek olduğunda aynı çeşitliliği ve ekonomik ürünleri bulmakta maalesef zorlanıyoruz.

Yine de karamsar olmaya gerek yok! Şimdi vereceğim çok basit ve masrafsız tarif ile bu sorunu aşmak mümkün.
İhtiyacımız olan tek malzeme “GLiSERİN”

Hazırlanış şekli de çok basit: 1 ölçü gliserin + 4 ölçü su

Püskürtme özelliği olan herhangi bir şişeye istediğiniz miktarda hazırlayabilirsiniz. Ancak ben her zaman ölçüyü küçük tutup, sık sık hazırlama taraftarıyım.

Evde badem yağınız ya da saçın kendi yağına en yakın özellikteki jojoba yağınız varsa birkaç damla damlatabilirsiniz. Daha fazlasına gerek yok.

Gece yatmadan evvel ya da uygun olduğunuz her an saç boylarına ve uçlarına uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Eğer duş sonrası kullanacaksanız, saçlarınızda yeteri miktarda su bulunduğu için, sadece gliserinden bir miktar uygulamanız daha doğru olacaktır. (Ben bu yöntemi kullanıyorum ve sonuçtan çok memnunum.)

Maske şeklinde kullanmak isterseniz yine saçlarınızın ıslak olması gerekir. Fazla suyu aldıktan sonra yaklaşık 1 tatlı kaşığı gliserini saç boylarına ve saç uçlarına eşit olarak dağıtıp bir süre bekletebilirsiniz. Yalnız bu durumda diğer bakımlarda olduğu gibi bekleme süresinin ardından yıkamanız gerekebilir.

Gliserinin nemi hapsetme özelliği sayesinde saçlarınız çok kısa sürede eski nemine kavuşacaktır. Üstelik kırıkların oluşumunu da engelleyecektir.

Duş sonrasında el, ayak , diz ve dirsek gibi sertleşmeye müsait olan bölgelere de uygulayabileceğiniz gliserin zaten birçok kaliteli bakım ürününün içerisindeki yumuşatıcı maddedir.

Gliserinin bu özelliğinden Ay’ın, karbonhidrat günleri olarak bildiğimiz su grubu burçlarda olduğu günlerde faydalanmanızın sonucu daha da etkili hale getireceğini unutmayın!

Buradaki ve buradaki bilgiler de ilginizi çekecektir.
Buradaki bilgi de ilginizi çekebilir..
.
.


Etiketler: , , , , , , , ,