Saglıklı Yasam için / Kontrolü Ele Alın

Ay, her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da hayatımızı büyük ölçüde etkiler. Yeni Ay’dan itibaren on dört gün boyunca vücudumuz her türlü gıdayı en verimli biçimde kullanır ve sonraki on dört gün boyunca yani küçülen ay fazında kullanmak üzere depolar. Hatta tedavi gereği kullandığımız ilaçlar da bu dönemde (büyüyen ay fazında) daha etkidir. Ancak enfeksiyon ve yaralar aksine daha zor iyileşir. Bu nedenle Yeni Ay ve büyüyen ay fazında ameliyatlardan da kaçınmamız kendi menfaatimize olacaktır. Bedenimizin güç topladığı ve hızlı iyileşme gösterdiği dönem olan büyüyen ay fazının bu depolama etkisi, iştahımızın artışıyla birlikte kolayca kilo almamızı sağlar. Yani fazla kilomuz var ise bu dönemde porsiyonları küçültmemiz gerekir; şayet kilo almaya ihtiyacımız var ise o zaman bu dönemi olumlu yönde değerlendirmeliyiz.

Tahmin edeceğiniz gibi büyüyen ay dönemlerinde kilo vermek için yapılan diyetlerde başarı oranı oldukça azalacaktır. Bu dönem kilo vermek için değil, kilomuzu korumak için ölçülü beslenmeliyiz!

Gelelim iyi habere:)
Dolunayla birlikte başlayan ve on dört günlük bir süreci kapsayan küçülen ay fazı bizi kilo verme konusunda destekleyecektir. Ayrıca bu dönem, bedenimizde istemediğimiz diğer zararlı maddelerden kurtulmamızı da sağlayacaktır. Tabi uygun bir arınma yöntemi ugulanırsa.

Ancak! Dolunay’ da yaralara dikkat! Çünkü Yeni Ay ve büyüyen ay fazında olduğu gibi iyileşme zorlaşacaktır. Dolayısıyla Dolunay'da da ameliyatlardan kaçınmalı, kazalara karşı dikkatli olmalıyız. Ayrıca Dolunay günlerinde yağ tüketimine de dikkat edilmeli.Çünkü Dolunay'da depolanan yağların vücuttan atılması oldukça zor!

Eğer bir diyet uygulayacaksak,  Dolunay’ın gerçekleşmesini bekleyip ertesi gün (ya da daha etkili bir gün) başlamalıyız. Böylece küçülen ay fazının desteğiyle kolayca kilo verebiliriz.

Ayın yaklaşık 28 günlük döngüsü sırasında sırası ile tüm burçların etkisini dünyamıza ve biz canlılara yansıttığını biliyoruz. Bilmemiz gereken bir diğer konu, burçların farklı besin türlerini ön plana çıkardığı. Başka bir deyişle bu besin türleri farklı günlerde farklı ölçüde etkiler bedenimizi.

Ay ateş elementini temsil eden Koç, Aslan ve Yay burçlarından geçerken;  protein ve vitamin içeren besinler daha etkilidir.

Toprak elementinin temsilcileri olan Boğa, Başak ve Oğlak burçlarından geçerken, minerallerin etkisi artacaktır. Örneğin her gün tükettiğiniz  miktardaki tuz, bu günlerde tansiyonunuzu fazlaca yükseltip istemediğiniz durumlarla karşılaşmanıza neden olabilir!

Hava grubu burçlar olan İkizler, Terazi ve Kova yağ/yağ içeren besinlerin etkisini arttırırken; su grubu Yengeç, Akrep ve Balık burçları karbonhidrat tüketiminde ölçülü davranmak zorunda bırakacaktır bizleri.

Ay'ın hareketlerine paralel davranmaya başladığınızda (ben buna Ay'la dans diyorum:) işlerin kendiliğinden yoluna girdiğine şahit olacaksınız, çaba sarf etmeden, strese girmeden... Uygulamak ise tahmin ettiğinizden çok daha kolay.

Ay'ın hareketlerini anasayfada güncel olarak takip edebileceğiniz gibi Kozmik Bakım facebook ve twitter sayfalarından da takip edebilirsiniz.

Yalnızca kilo kaygısıyla değil sizin ve ailenizin daha sağlıklı yaşaması adına bu bilgiler ışığında bir beslenme programı hazırlamanızı öneririm.

Sağlıklı, güzel ve mutlu bir yaşam için, bu bölüme sık sık göz atmayı ihmal etmeyin.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın...
.
.
.

Etiketler: , , , , , , , , ,