Saç Bakımında Lavanta..

Önceki yazımda lavantanın mükemmel bir güzellik ve şifa kaynağı olduğundan bahsetmiş; saçlar ve cilt üzerinde mucizeler yarattığını söylemiştim.
İşte sağlıklı saçlar için basit ama etkili lavanta formülü…
Sağlıklı saçlar için içten ve dıştan uygulama yapılabilir :

Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı (yaklaşık iki gram) lavantayı atın ve 4-5 dakika ağzı kapalı olarak demleyin. Demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzmelisiniz.
On beş gün boyunca her gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içmeniz gereken lavanta çayını her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlamanız şart. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanamıyoruz. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında da bekletemiyoruz. Hiçbir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmiyoruz. Merak etmeyin tadı çok kötü değil. On beş günlük ilk kür tamamladıktan sonra haftada üç-dört defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içmeye devam edin.saçlarınız sağlığına kavuştuğunda kür tamamlanmış olacak..

Bu kür aynı zamanda karaciğer rahatsızlıkları için kullanılan kürdür..Ancak hemen hatırlatmalıyım ki lavanta alkol kullananlar,yüksek tansiyonu olanlar,hamileler ve emziren anneler için önerilmeyen bir bitkidir..Bu nedenle kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışmalısınız !

Dıştan uygulama ile desteklemek istiyorsanız:





Bir tatlı kaşığı lavantayı 500 ml, kaynamakta olan suya ilave edin. Yaklaşık beş dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyin. Demleme tamamlandıktan sonra ılınmasını bekleyin ve ılıkken süzün.
 
Saçlarınız temizken demlediğiniz lavanta suyuyla saçlarınızı yıkayın ve yarım saat saçınızda bekletin. Yarım saat sonra sadece suyla durulayın. Eğer saçlarınız kirliyse ve çok yağlanmışsa önce yıkamanız gerekecek. Sonra demlenmiş lavanta suyunu son durulama suyu olarak uygulayıp yarım saat sonra sadece suyla durulayın. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulamalısınız. Dökülme durduktan sonra önleyici olarak zaman zaman uygulamanız çok iyi olacaktır.

Uygulayacağınız bu kür erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesini durduracak; yıpranmış saçlarınızı besleyecek ve daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmanız için yapmanız gerekenleri ise önümüzdeki günlerde anlatacağım..
Sevgiyle ve güzel kalın:)


Lavanta konulu digger iki yazıma buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.



 


Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,