Cilt Bakımında Lavanta..

Lavanta ile genç ve dinç kalın !

Sevgili dostlar,“Lavanta” ile ilgili yazımın son bölümüne geldik..

Peki pürüzsüz, ışıl ışıl bir cilt için lavantayı nasıl kullanacağız?

Kaynamakta olan yaklaşık bir buçuk su bardağı suya bir tatlı kaşığı lavantayı atıp, 10 dakika ağzı kapalı olarak demleyeceğiz. Demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzmeliyiz.
On beş gün boyunca her gün akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir su bardağı dolusu ılık olarak içmemiz gereken lavanta çayını her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlamamız şart. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanamıyoruz. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında da bekletemiyoruz. Hiçbir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmiyoruz.Tadının çok kötü olmadığını daha önce de yazmıştım. On beş günlük ilk kür tamamladıktan sonra haftada üç-dört defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içmeye devam ediyoruz.Cildimiz sağlığına kavuştuğunda kür tamamlanmış oluyor.

Dikkat ettiyseniz saçlar için verdiğim tarifin aynısı..Ancak bu kez lavantayı 10 dakika demliyoruz. 


Bu kür cildinize doğal güzelliğini yeniden kazandıracak, lekeler ve sivilceler kaybolmaya başlayacak.Cildinizde meydana gelen canlılık sizi çok şaşırtacak! Cildinizdeki kusurları kapatma gereği duymayacaksınız.

Yaşınız ne kadar genç ise lavanta kürünün etkisi o kadar hızlı olacaktır.Ancak yaşınız kaç olursa olsun;sivilce ve lekelerden arınmış,doğal güzelliğini yeniden kazanmış bir cilt görmek ve bunu korumak istiyorsanız lavanta vazgeçilmeziniz olacak.

İnatçı cilt problemlerinde maydanoz kürüyle desteklemenizi tavsiye ederim!

(maydanoz kürü için parçalanmış 15-16 adet maydanoz,yarım limonun suyu -iki yemek kaşığı- ve yarım bardak suyu robottan geçirip kahvaltıdan 15-20 dakika önce içmeniz gerekiyor.15 günlük ilk uygulama+1 hafta ara+15 günlük ikinci uygulama kürü tamamlayacaktır.-hamileler ve düşük tansiyon hastaları için önerilmediğini hemen belirtmek isterim-)

Lavantaya geri dönecek olursak; hazırladığınız çayla bir parça pamuğu ıslatıp öncesinde temizlediğiniz cildinizi silebilirsiniz.Bu tür bir uygulama için birkaç damla lavanta yağı da kullanabilirsiniz.Çünkü lavanta aynı zamanda etkili bir dezenfektandır ve özellikle akneli ciltler için bu çok faydalı olacaktır.

Ben pratik kullanım imkanı verdiği için lavanta yağını evimde her zaman bulundururum.Özellikle baş ağrısı çektiğimde ilaç kullanmadan önce birkaç damla lavanta yağı ile masaj yapmayı tercih ederim.

Ya kurutulmuş lavanta? Evet,onu da hiç eksik etmem evimden.Uyuyamadığımda bir fincan lavanta çayı ile rahatça uykuya dalarım.

Küçük lavanta keseleri de vazgeçilmezimdir.Sizlere de tavsiyem bu küçük keselerden hazırlayıp gardrobunuza koymanız ya da yastığınızın içine yerleştirmeniz.Hatta bir tanesini çantanıza bile atabilirsiniz.

Özellikle yorgun ya da gergin hissettiğinizde bir tutam lavantanın sizi nasıl rahatlattığına inanamayacaksınız! İşte böyle bir durumda çantalardaki lavanta mükemmel bir kurtarıcıdır.Sadece 5 dakika içinize çekeceğiniz hafif bir lavanta kokusu bile erken yaşlanmaya da neden olan ve stresliyken artan kortizol hormonunun salgılanmasını yavaşlatarak sakinleşmenizi sağlayacaktır.

Kısacası gençliğinizi,güzelliğinizi ve sağlığınızı korumak için;hem kadınların hem de erkeklerin dostu olan bu mor renkli çiçeği evinizden eksik etmeyin !

Sevgiyle ve güzel kalın:)

Lavantanın farklı kullanım biçimlerine buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Leke, çil ve siyah noktalar üzerinde hızlı ve gözle görülür etkileri olan cilt maskesine buradan ulaşabilirsiniz.


Son Yazılar:
 
Evde Yanık TedavisiNasıl Yapılır, Yanık İzi Kalmaması İçin Ne Yapılır?






 

Etiketler: , , , , , , ,